IP-osoitteiden poissulkeminen

Joudutko maksamaan turhista klikkauksista, jotka eivät tuota sinulle tuloja? Sulkemalla pois IP-osoitteita voit estää mainoksiasi näkymästä tietyissä internetin osissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois IP-osoitteita kampanjakohtaisesti siten, että kyseisen kampanjan mainoksia ei näytetä estettyihin IP-osoitteisiin liittyvissä tietokoneissa ja verkostoissa.

IP-osoitteiden poissulkemisen hyödyt

Voit sulkea pois tiettyjä IP-osoitteita ja rajoittaa mainoksesi näkymistä sellaisissa verkostoissa, joita et usko potentiaalisten asiakkaiden käyttävän.

Esimerkki

Yrityksessäsi työskentelevät henkilöt tarkastavat säännöllisesti verkkosivustosi orgaaniset hakutulokset, joissa mainoksiasi joskus näytetään. Koska ei-toivotut näyttökerrat ja vahinkoklikkaukset ovat kalliita, päätät sulkea pois yrityksesi verkon IP-osoitteen.

Muista seuraavat seikat

Voit myös estää mainoksiasi näkymästä tietyllä alueella sulkemalla mainokset pois maantieteelliseltä alueelta IP-osoitteiden poissulkemisen sijaan.

IP-osoitteesta voi olla useita versioita, joten varmista, että suljet pois IP-osoitteen kaikki versiot.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Huomioitavaa ennen aloitusta

IP-osoitteiden poissulkeminen ei ole käytettävissä videokampanjoissa eikä missään seuraavista markkinointitavoitteista tai kampanjatyypeistä:

Vain Display-verkosto ‑markkinointitavoitteet

• Mobiilisovelluksen asennus
  • Mobiilisovelluksen aiempien käyttäjien aktivoiminen
  • Mainokset mobiilisovelluksissa

Kampanjatyypit

• Hakuverkosto Display-valinnalla ‒ vakio
  • Vain hakuverkosto ‒ vakio
  • Vain Display-verkosto – vakio
  • Vain Display-verkosto – Mobiilisovelluksen asennus
  • Vain Display-verkosto – Mainokset mobiilisovelluksissa

IP-osoitteiden poissulkeminen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-päävälilehden Asetukset-välilehteä. Settings tab
  3. Klikkaa kampanjaa, josta haluat sulkea pois IP-osoitteita.
  4. Vieritä alaspäin Lisäasetukset-osioon ja klikkaa IP-osoitteiden poissulkeminen ‑linkkiä.
  5. Klikkaa Hallitse IP-osoitteiden poissulkemisia ‑kohdan vierestä Muokkaa. Manage IP exclusions
  6. Anna avautuvassa kentässä IP-osoitteet, jotka haluat sulkea pois. Kirjoita vain yksi IP-osoite riviä kohden ja enintään 500 osoitetta kampanjaa kohden. Exclude IP addresses
  7. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat tarkastella tai muokata IP-osoitetta, jonka olet sulkenut pois kampanjasta, palaa Asetukset-välilehteen.

Huomioitavaa

Joskus suuret internetpalveluntarjoajat määrittävät saman IP-osoitteen suurelle määrälle tietokoneita. Jos suljet pois tällaisen IP-osoitteen, saatat estää mainoksen näkymisen monelle kelvolliselle asiakkaalle.

IP-osoitteiden poistaminen poissuljettujen luettelosta

1. Toimi vaiheiden 1–5 mukaan (yllä).
  2. Poista avautuvasta laatikosta IP-osoitteet, joita et halua enää sulkea pois.
  3. Klikkaa Tallenna.