IP-osoitteiden poissulkeminen

Joudutko maksamaan turhista klikkauksista, jotka eivät tuota sinulle tuloja? Sulkemalla pois IP-osoitteita voit estää mainoksiasi näkymästä tietyissä internetin osissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois IP-osoitteita kampanjakohtaisesti siten, että kyseisen kampanjan mainoksia ei näytetä estettyihin IP-osoitteisiin liittyvissä tietokoneissa ja verkostoissa.

IP-osoitteiden poissulkemisen hyödyt

Voit sulkea pois tiettyjä IP-osoitteita ja rajoittaa mainoksesi näkymistä sellaisissa verkostoissa, joita et usko potentiaalisten asiakkaiden käyttävän.

Esimerkiksi yrityksessäsi työskentelevät henkilöt tarkastavat säännöllisesti verkkosivustosi orgaaniset hakutulokset, joissa mainoksiasi joskus näytetään. Koska ei-toivotut mainosimpressiot ja vahinkoklikkaukset ovat kalliita, päätät sulkea pois yrityksesi verkon IP-osoitteet.

Voit sulkea pois enintään 500 IP-osoitetta kampanjaa kohti. Voit lisätä tiettyjä IP-osoitteita tai korvata viimeiset kolme numeroa asteriskilla (*), jos haluat sulkea pois osoitejoukon.

Hyvä muistaa

Voit myös estää mainoksiasi näkymästä tietyllä alueella sulkemalla mainokset pois maantieteelliseltä alueelta IP-osoitteiden poissulkemisen sijaan.

IP-osoitteesta voi olla useita versioita, joten muista varmistaa, että suljet pois IP-osoitteen kaikki versiot.

Huom. Jos olet lisännyt IP-osoitteiden poissulkemisia sekä tili- että kampanjatasolle samalla asiakastunnuksella:
  • Google Ads yhdistää poissulkemislistat. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteissa, jotka on suljettu pois jommallakummalla tasolla, ei näy kyseisen kampanjan mainoksia.
  • Jos haluat muuttaa tilitasoisia IP-osoitteiden poissulkemisia, sinun on tehtävä se tiliasetuksista. Et voi muokata tai poistaa näitä poissulkemisia yksittäisten kampanjoiden kautta.

Esimerkki: Kuvitellaan, että suljet pois IP-osoitteet 1, 2 ja 3 kampanjatasolla (Kampanja A). Sitten suljet pois IP-osoitteet 4 ja 5 tilitasolla. Google Ads estää Kampanjan A mainosten näkymisen IP-osoitteissa 1, 2, 3, 4 ja 5.

IP-osoitteiden poissulkemistyypit

Tilitasoiset IP-osoitteiden poissulkemiset

IP-osoitteiden poissulkemista tuetaan nyt tilitasolla. Voit siis estää mainosten näkymisen tietyissä IP-osoitteissa tilin kaikkien kampanjoiden osalta (koskee Maksimitulokset-, Kysynnän kasvatus-, Haku-, Shopping-, Display-, Discover- ja YouTube-kampanjoita).

Tärkeimmät hyödyt:

• Vaivattomuus: Voit estää helposti mainosten näkymisen tietyissä IP-osoitteissa tilin kaikkien kampanjoiden osalta (kattaa esimerkiksi Maksimitulokset-kampanjat).
  • Keskitetty hallinta: Voit määrittää ja ylläpitää IP-osoitteiden poissulkemisia yhdestä paikasta käsin, mikä sujuvoittaa kampanjanhallintaa.
  • Parempi kohdistus: Voit säädellä tarkasti sitä, missä mainokset näkyvät, ja varmistaa näin, että ne tavoittavat otollisimmat yleisöt.

Näin suljet IP-osoitteita pois tilitasolla

1. Siirry Google Ads ‑tilillä asetuksiin.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Asetukset-valikkoa.
  3. Klikkaa Tilin asetukset.
  4. Siirry "IP-osoitteiden poissulkeminen" ‑kohtaan.
  5. Lisää IP-osoitteet, joissa et halua mainostesi näkyvän.
  6. Klikkaa Tallenna.

Näin poistat tilitasoisia IP-osoitteiden poissulkemisia

1. Tee yllä olevat vaiheet 1–4.
  2. Poista IP-osoitteet, joita et halua enää sulkea pois.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kampanjatasoiset IP-osoitteiden poissulkemiset

IP-osoitteiden poissulkeminen tilitasolla on vaivatonta, mutta voit sulkea tiettyjä IP-osoitteita pois myös yksittäisistä kampanjoista käyttämällä kampanjatason asetuksia. Näin voit tarkentaa kohdistusta ja varmistaa, että kunkin kampanjan mainokset tavoittavat otollisimmat yleisöt.

Huom. IP-osoitteita ei voi sulkea pois Video-, Hotelli-, Sovellus-, Maksimitulokset- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa eikä Älykkäissä Display-kampanjoissa.

Näin suljet IP-osoitteita pois kampanjatasolla

An animation showing how to exclude an IP address in Google Ads.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse kampanja, josta halua sulkea pois IP-osoitteita.
  5. Klikkaa Asetukset-kuvaketta Admin Icon.
  6. Klikkaa Asetukset-sivulta Lisäasetukset.
  7. Laajenna "IP‑osoitteiden poissulkemiset" ‑osio klikkaamalla sitä.
  8. Lisää IP-osoitteet, joissa et halua mainostesi näkyvän.
  9. Klikkaa Tallenna.

Näin poistat kampanjatasoisia IP-osoitteiden poissulkemisia

1. Tee yllä olevat vaiheet 1–7.
  2. Poista IP-osoitteet, joita et halua enää sulkea pois.
  3. Klikkaa Tallenna.