Utesluta sidor om ett visst ämne

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

På samma sätt som du kan inrikta dig på sidor i Googles Display-nätverk om ett visst ämne, som bilar eller musik, kan du också utesluta ämnen så att dina annonser inte visas på webbsidor vars teman inte är relevanta för dina kunder.

I den här artikeln beskriver vi hur du utesluter ämnen så att dina annonser inte visas på specifika webbsidor.

Anledningar till att utesluta ämnen

• Undvik att dina annonser visas på sidor som inte är relevanta för ditt företag.
  • Filtrera bort underämnen och nischområden som inte är relevanta för ditt företag.
  • Utnyttja din annonseringsbudget effektivt och uteslut ämnen som inte är lönsamma.

Exempel

En resebyrå har en annonsgrupp med annonser om olika typer av resor. De bestämmer sig för att inrikta sig på ämnet resor, som har många relevanta underämnen som äventyrsresor och naturreservat och grönområden, men utesluta underämnen som är mindre relevanta för deras utbud, till exempel flygresor.

Anvisningar

Så här utesluter du sidor om ett visst ämne:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Välj Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  4. Klicka på Innehåll.
  5. Klicka på fliken Uteslutning av ämnen på sidan Innehåll.
  6. Välj ämnena du vill utesluta genom att markera kryssrutorna till vänster om varje ämne på sidan Uteslutning av ämnen.
  7. Klicka på Ta bort.

Du kan kombinera flera uteslutningstyper. Annonserna matchar inte mot något av det innehåll som du har uteslutit i annonsgruppen.