Uteslut sidor om ett visst ämne

På samma sätt som du kan rikta in dig på sidor i Googles Display-nätverk om ett visst ämne, som bilar eller musik, kan du också utesluta efter ämne så att dina annonser inte visas på webbsidor vars teman inte är relevanta för dina kunder.

Anledningar till att utesluta ämnen

• Undvik att dina annonser visas på sidor som inte är relevanta för ditt företag.
  • Fortsätt att inrikta dig på breda teman samtidigt som du filtrerar bort underämnen och nischområden.
  • Utnyttja din annonseringsbudget effektivt och uteslut ämnen som inte är lönsamma.

Exempel

En resebyrå har en annonsgrupp med annonser om olika typer av resor. De bestämmer sig för att rikta in sig på ämnet Resor , som har många relevanta underämnen som Äventyrsresor och Lokala parker och trädgårdar, men utesluter underämnen som är mindre relevanta för deras utbud, som exempelvis Flygresor.

Utesluta ämnen

1. Öppna fliken Display-nätverket och klicka på + Inriktning, som finns ovanför diagrammet.
  2. Välj en annonsgrupp.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Lägg till uteslutna annonsgrupper eller Lägg till uteslutna kampanjer och välj Ämnen.
  4. Ange en term eller fras i sökrutan om du vill söka efter ett ämne som du vill utesluta, eller klicka på varje ämne om du vill se vilka underämnen du kan välja. Klicka på lägg till » bredvid de ämnen och underämnen som du vill utesluta.
  5. Klicka på Stäng och sedan på Spara.

Nästa steg