Ekskluder sider om et bestemt emne

Du kan ekskludere etter emne akkurat som du kan målrette annonser mot sider i Google Displaynettverk som er sentrert rundt visse emner – som for eksempel biler eller musikk. Dette gjør at du kan holde annonsene unna nettsider med temaer uten relevans for kundene dine.

Grunner til å ekskludere emner

• Du unngår at annonsene vises på sider som ikke er relevante for bedriften din.
  • Du fortsetter å målrette mot brede temaer samtidig som du filtrerer ut underemner og nisjeområder.
  • Du bruker annonseringsbudsjettet ditt mer effektivt ettersom emner med lav avkastning blir ekskludert.

Eksempel

Et reisebyrå har en annonsegruppe med annonser om ulike typer rundreiser. De bestemmer seg for å målrette gruppen mot emnet Reise, som har en rekke relevante underemner, som for eksempel Spenningsreise og Regionale parker og hager. I tillegg bestemmer de seg for å ekskludere underemner som er mindre relevante for produktene sine, som for eksempel Flyreise.

Slik ekskluderer du emner

1. Gå til Displaynettverk-fanen og klikk på + Målretting, som er plassert ovenfor kurven.
  2. Velg en annonsegruppe.
  3. Klikk på enten «Legg til ekskludering av annonsegrupper»- eller «Legg til ekskludering av kampanjer»-rullegardinmenyen, og velg Emner.
  4. Skriv inn et søkeord eller uttrykk i søkefeltet for å finne et emne du vil ekskludere, eller klikk på de enkelte emnene for å se de tilhørende underemnene du kan velge. Klikk på legg til » ved siden av emnene og underemnene du vil ekskludere.
  5. Klikk på Ferdig etterfulgt av Lagre.

Neste trinn