Använda segment i tabellerna

Använd segment när du behöver ta reda på vad som är viktigast för dig i dina Google Ads-tabeller. Med hjälp av segment kan du dela in data i rader och urskilja exakt det du vill se. Vilka segment du kan välja varierar beroende på vilken tabell du har öppnat i ditt Google Ads-konto, men kan innefatta tidsperioder, klicktyp eller enhet.

I den här artikeln beskrivs hur du använder segment.

Anvisningar

Välj den Google Ads-upplevelse du använder. Läs mer

Lägga till och ta bort segment från tabellen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Om du vill se information om en viss period klickar du på datumintervallmenyn högst upp till höger på sidan och väljer den tidsperiod du vill analysera.
  4. Klicka på en av flikarna mitt på sidan, som Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
  5. Klicka på Segment ovanför statistiktabellen.
  6. Om du vill lägga till ett segment väljer du önskat segment på rullgardinsmenyn. Om du vill ta bort ett segment väljer du Inget. See how to segment your data
  7. Du kan bara använda ett segment i taget på statistiktabellen, men du kan använda flera segment på informationen om du väljer att hämta en rapport. När du är nöjd med statistiktabellen klickar du på hämtningsknappen Nedladdningsikon för att skapa en rapport.
  8. I den panel som öppnas lägger du till fler segment genom att klicka på +Lägg till segment. See how to add segments to a report
  9. Klicka på Ladda ned.
Det kan hända att ett värde inte syns i kolumnerna om du tillämpar ett inkompatibelt segment. Konverteringsbaserade segment som Konverteringsåtgärd och Konverteringsfördröjning fungerar till exempel bara med konverteringsrelaterade kolumner som Konverteringar, Alla konv. och Konverteringsvärde. Därför visas ett tomt värde (”--”) i andra kolumner, som Klick, Exp. och Kostnad, när ett konverteringsbaserat segment tillämpas.