Segmenten gebruiken in uw tabellen

Gebruik segmenten om de gegevens die voor u het belangrijkst zijn, weer te geven in uw Google Ads-tabellen. Met segmenten kunt u uw gegevens opsplitsen in rijen en bepalen wat u precies wilt zien. Uw segmentkeuzes verschillen afhankelijk van welke tabel van uw Google Ads-account u bekijkt, maar kunnen perioden, kliktypen of apparaten bevatten.

In dit artikel beschreven we hoe u segmenten kunt gebruiken.

Instructies

Hoe u de rijen in uw tabel segmenteert

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Navigeer via het paginamenu naar de tabel die u wilt segmenteren.
  3. Klik op het segmenticoon Segment en selecteer de gegevens die u wilt isoleren.
  4. Als u een segment wilt verwijderen, klikt u op het segmenticoon Segment en selecteert u Geen.

In sommige kolommen worden mogelijk geen waarden weergegeven als u een segment toepast dat niet werkt in de context. Op conversie gebaseerde segmenten zoals 'Conversieactie' en 'Conversievertraging' werken bijvoorbeeld alleen met conversiegerelateerde kolommen zoals 'Conversies', 'Alle conv.' en 'Conversiewaarde'. In andere kolommen, zoals 'Klikken', 'Verton.' en 'Kosten', ziet u daarom een blanco waarde ('--') als er een op conversie gebaseerd segment wordt toegepast. Dit geldt ook voor kolommen met kosten, zoals 'Kosten/conv.'.

Verschillende segmenttypen gebruiken om inzichten te verzamelen

Bepaalde segmenten kunt u bijna op elk tabblad in uw Google Ads-account vinden, terwijl andere segmenten alleen beschikbaar zijn op bepaalde tabbladen. In sommige gevallen moet u een rapport downloaden om een bepaald segment op uw gegevens te kunnen toepassen. Dit zijn de beschikbare segmenttypen en hoe u deze kunt gebruiken:

Advertentiebestemming

Advertentiebestemming beschrijft waar gebruikers terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Als u verkeer krijgt voor zowel uw app als uw mobiele website, kunt u dit segment gebruiken om de advertentieprestaties te vergelijken op basis van de plaats waar gebruikers terecht zijn gekomen.

Volg deze stappen voor een zo nauwkeurig mogelijke segmentering van uw web- en app-verkeer in dit rapport:

1. Stel Conversies bijhouden voor apps in via de Firebase-SDK of een externe SDK.
  2. Stuur alle connectorpings (Google Click ID voor het begin van een sessie) naar Google Ads.
  3. Koppel het GA4F-account of het externe account aan de klant-ID voor Google Ads.
Segmentering op advertentiebestemming werkt mogelijk niet met alle statistieken, zoals view-through-conversies voor video- en app-campagnes.

Soort merkimpact

Merkimpactmeting is niet beschikbaar voor alle Google Ads-accounts. Neem contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger als u Merkimpact wilt gebruiken. Als u geen Google-accountvertegenwoordiger heeft, kunt u Merkimpact niet gebruiken.

Gebruik dit segment om de statistieken te bekijken die zijn gekoppeld aan de typen enquêtevragen die u voor uw onderzoek heeft geselecteerd: Advertentieherkenning, Bekendheid, Overweging, Voorkeur en Koopintentie.

Als de geselecteerde periode meerdere weergave-intervallen of onderzoeken omvat, worden in de weergave op campagneniveau de verzamelde statistieken weergegeven.

Ga naar Inzicht in de gegevens van Merkimpactmeting voor meer informatie.

Kliktype

Gebruik dit segment om te bekijken welke klikken op bepaalde elementen van uw advertenties websitebezoeken hebben opgeleverd. De volgende waarden zijn beschikbaar:

Segmenteren op kliktype werkt mogelijk niet met alle statistieken, zoals weergavestatistieken voor videocampagnes.

Opmerking

Eén vertoning van een advertentie kan onder verschillende kliktypen worden ingedeeld (zo kan een click-to-call-vertoning naast een vertoning van de advertentiekop worden getoond in dezelfde advertentie). In dat geval ziet u '--' in plaats van totaalcijfers in uw gedownloade rapport. Een totaalcijfer zou niet correct zijn, omdat sommige vertoningen dan dubbel zouden worden geteld.

Conversies

Als u Conversies bijhouden heeft ingesteld, kunnen de volgende segmenten u inzicht geven in de conversieprestaties:
  • Conversieactie: de naam van de actie voor het bijhouden van conversies die u heeft ingesteld.
  • Conversiecategorie: De categorie van de conversies, gebaseerd op de conversieactie die u heeft ingesteld (bijvoorbeeld: Aankopen, Leadformulieren indienen, Aanmeldingen, Contacten, Offertes aanvragen, Downloads, Route, Engagement, Paginaweergave, enzovoort).
  • Conversiebron: Waar de conversiemeting vandaan komt (bijvoorbeeld: Websitetag, Google Analytics, Winkelbezoeken, Mobiele app (Firebase), Mobiele app (app-analyse van derden), Door Google gehost, enzovoort).
  • Type advertentiegebeurtenis: De actie die voorafgaat aan een conversie (bijvoorbeeld Volledige weergave, Klikken, Interactie, Vertoning).
  • Dagen tot conversie: Het tijdsverschil tussen de vertoning van de advertentie aan de klant en de daaropvolgende conversie. Gebruik Dagen tot conversie om te bepalen hoelang u moet wachten voordat u aan de slag gaat met de conversiestatistieken van een bepaalde rapportagedag. Door te observeren hoelang het historisch duurt voordat gebruikers overgaan tot een conversie, kunt u ook beter bepalen wanneer u een nieuwe advertentiecampagne moet beginnen.
  • Conversieaanpassing
  • Dagen tot conversie of aanpassing
  • Nieuwe versus terugkerende klanten
  • Aanpassing van waarderegel

Apparaat

Gebruik dit segment om de prestaties op verschillende apparaten (computers, mobiele telefoons, tablets en tv-schermen) te vergelijken.

Netwerk (met zoekpartners)

Gebruik dit segment om de prestaties van Google Zoeken, zoekpartners en het Google Display Netwerk te vergelijken. Dit segment wordt vaak gebruikt om de prestaties per netwerk voor afzonderlijke advertenties op het tabblad Advertenties te vergelijken.

Tijd

Gebruik dit om de tabel met statistieken op te splitsen in rijen, op basis van de periode die u selecteert. Als u een aanzienlijke hoeveelheid gegevens opvraagt, krijgt u mogelijk een bericht met de instructies om een rapport te downloaden.

Beschikbare opties:

• Dag van de week (maandag, dinsdag, woensdag, enz.)
  • Dag (bijvoorbeeld woensdag 25 oktober 2018)
  • Week
  • Maand
  • Kwartaal
  • Jaar
  • Uur van de dag

Houd er rekening mee dat u alleen kunt segmenteren op Dag als de periode 16 dagen of korter is.

Tip

U kunt ook naar het tabblad Dimensies gaan om de prestaties voor bepaalde perioden te bekijken.

Bovenaan versus overig

Pas het segment 'Bovenaan versus overig' op uw tabellen met statistieken toe om te achterhalen waar uw advertentie werd weergegeven op de pagina's met zoekresultaten van Google en van zoekpartners. U kunt uw campagnes in het zoeknetwerk optimaliseren door uw gegevens te segmenteren op 'Bovenaan versus overig' en op basis daarvan uw advertenties laten weergeven op die delen van de pagina waar ze het best presteren.

De gegevens interpreteren

• Google Zoeken: Bovenaan: Uw advertentie is getoond bij de advertenties op de toppositie.
  • Google Zoeken: Overig: Alle Google Ads-tekstadvertenties die op andere plaatsingen worden getoond dan Google Zoeken: Bovenaan.
  • Zoekpartners: Vanaf oktober 2020 maakt Zoekpartners geen onderscheid meer tussen Bovenaan versus overig. Alle gegevens van zoekpartners worden ingedeeld in één segment met hetzelfde label. Misschien ziet u nog steeds Zoekpartners: bovenaan. Hier vindt u gegevens van vóór oktober 2020.
  • Google Display Netwerk: Uw advertentie is weergegeven in het Google Display Netwerk.