Tabellen en diagrammen aanpassen

De beste manier om mogelijkheden voor uw bedrijf te ontdekken, is door regelmatig uw prestatiegegevens te bekijken. Analyseer trends in uw hele account met dynamische tabellen en diagrammen en vind antwoorden op specifieke vragen over hoe klanten reageren op uw advertenties.

In dit artikel leest u hoe u tabellen en diagrammen kunt aanpassen om de gegevens weer te geven die voor uw bedrijf het belangrijkst zijn. Daarnaast vindt u hier meer informatie over hoe u het beheer van uw account eenvoudiger, sneller en overzichtelijker maakt.

Voordat u begint

Bedenk allereerst wat uw Google Ads-doelen zijn en welke statistieken het belangrijkst zijn om uw voortgang te meten in het bereiken van deze doelen. Deze statistieken geeft u dan een prominente plaats in uw aangepaste tabellen en diagrammen. Meer informatie over wat u kunt bijhouden op basis van uw advertentiedoelstellingen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Kolommen toevoegen of verwijderen

Kolommen met statistieken toevoegen of verwijderen Kolommen bevatten diverse statistieken over uw account. Welke kolommen u gebruikt, is afhankelijk van de tabel met statistieken die u bekijkt. U kunt kiezen welke kolommen u wilt bekijken, de kolommen opnieuw ordenen en de kolommen opslaan in de gewenste volgorde.

U kunt kolommen aan een tabel met statistieken toevoegen of eruit verwijderen door in de werkbalk boven de tabel op de knop Kolommen te klikken en vervolgens op 'Kolommen wijzigen'. U kunt de gewenste kolommen selecteren en uw instellingen Opslaan. We onthouden uw instellingen voor de volgende keer dat u naar dezelfde statistiekenweergave voor hetzelfde campagnetype gaat. U heeft ook enkele andere opties om uw kolominstellingen aan te passen:

Kolommen opslaan en een naam geven

U kunt uw kolommensets opslaan en een naam geven om ze te gebruiken wanneer u later terugkeert naar hetzelfde tabblad. Geef een naam op wanneer u de instellingen opslaat. De kolommenset wordt dan weergegeven in het dropdown-menu 'Kolommen aanpassen' wanneer u terugkeert naar het betreffende tabblad van het rapport.

Vooraf gedefinieerde kolommensets gebruiken

Als u gegevens voor één campagne of voor meerdere campagnes van hetzelfde type bekijkt, kunt u vooraf gedefinieerde kolommensets gebruiken. Met deze kolommensets ziet u gemakkelijker de relevantste kolommen voor een bepaald campagnetype. Meer informatie over hoe u vooraf gedefinieerde kolommensets toevoegt.

Kolommen gebruiken om uw gegevens te sorteren

U kunt op elke kolomnaam in de tabel klikken om de tabel op basis van de desbetreffende kolom te sorteren. Als u bijvoorbeeld op de kolom Advertentiegroep klikt, wordt de informatie alfabetisch op advertentiegroep gesorteerd. Klikt u op de kolom Vertoningen, dan worden uw advertentiegroepen gesorteerd op basis van het aantal vertoningen, te beginnen met de advertentiegroep met de meeste vertoningen. Klik nogmaals op Vertoningen om de volgorde om te keren en de statistieken te sorteren van het kleinste aantal vertoningen tot het grootste aantal vertoningen.

Segmenten toepassen om uw gegevens te specificeren

Segmenten splitsen uw weergave van gegevens in afzonderlijke delen. Er zijn veel verschillende segmenten die u kunt toepassen op uw gegevens, zoals apparaat, kliktype, netwerk en datumbereik.

Als u een segment wilt gebruiken, klikt u in de werkbalk boven de tabel met statistieken op de knop Segment en selecteert u het segment dat u wilt toepassen op de gegevens in de tabel.

See how to segment your data

Welke segmenten u kunt kiezen, hangt af van de tabel die u bekijkt (zoekwoord, advertentiegroep of campagne).

Hieronder vindt u twee voorbeelden van hoe u segmenten kunt gebruiken om insights te verzamelen:

1. Als u wilt nagaan of u een betere ROI behaalt via mobiele apparaten of via computers, segmenteert u uw zoekwoorden op apparaat. Vervolgens kunt u uw biedingen dienovereenkomstig aanpassen.
  2. Als u patronen in de prestaties van een advertentiegroep wilt isoleren, segmenteert u de tabel op tijd (dag, week, dag van de week, maand, kwartaal of jaar). Als u weet dat uw advertenties op een bepaalde dag van de week het beste presteren, kunt u ervoor kiezen uw biedingen aan te passen om dat patroon te stimuleren.

Voor meer informatie over hoe u uw gegevens segmenteert, leest u het artikel Prestatiegegevens weergeven met behulp van segmenten.

Uw gegevens filteren

U kunt filters gebruiken om in de tabel specifieke gegevens te vinden, zoals zoekwoordtekst, biedingen en klikfrequenties.

U maakt een filter door in de werkbalk boven de tabel met statistieken op Filter te klikken. U kunt uw filters opslaan, zodat u deze later nog eens kunt gebruiken.

Create filter

Voor meer informatie over hoe u uw gegevens filtert, leest u het artikel De weergave van uw prestatiegegevens filteren.

Verwijderde items weergeven of verbergen

U kunt verwijderde campagnes, advertentiegroepen, advertenties, zoekwoorden en netwerken in uw tabellen met statistieken weergeven of verbergen. Met het eerste menu in de werkbalk boven de tabel kunt u de weergave van verwijderde items beheren.

1. Verwijderde items verbergen: klik op de eerste knop in de werkbalk en selecteer Alle behalve verwijderde.
  2. Verwijderde items weergeven: klik op de eerste knop in de werkbalk en selecteer Alle om alle ingeschakelde, onderbroken en verwijderde items weer te geven.
  3. Alleen ingeschakelde items weergeven: u kunt voor de campagne- en advertentiegroeptabellen ook de optie Alle ingeschakelde selecteren om alleen actieve items weer te geven.
Filter campaigns

Grafieken met prestatieoverzichten weergeven en statistieken vergelijken

Als de prestatiegrafiek niet zichtbaar is boven de gegevenstabel, klikt u in de werkbalk boven de tabel op het grafiekpictogram Performance graph om de grafiek weer te geven. (Als u nogmaals op het pictogram klikt, verdwijnt de grafiek weer.)

Als u twee statistieken wilt vergelijken, klikt u boven de grafiek aan de linkerkant op de dropdown-menu's en selecteert u de gewenste statistieken. Als u bijvoorbeeld de prestaties van een bepaald zoekwoord wilt bekijken, kunt u tegelijkertijd vertoningen en klikken weergeven.

Als u de statistieken voor twee verschillende perioden wilt vergelijken, selecteert u in het dropdown-menu in de rechterbovenhoek van de pagina de optie 'Datums vergelijken'. U kunt bijvoorbeeld het totale aantal klikken en vertoningen van de huidige week weergeven naast het totale aantal klikken en vertoningen van de afgelopen week.

See the date range drop down menu

U kunt ook het detailniveau van de grafiek wijzigen. Dit doet u door in het dropdown-menu boven de grafiek 'Per dag', 'Per week', Per maand' of 'Per kwartaal' te selecteren.

Uw rapport downloaden

Als de tabel met statistieken er naar wens uitziet, kunt u de gegevens in verschillende indelingen als rapport downloaden. Dit doet u door in de werkbalk op de downloadknop download icon te klikken.