Een websiteremarketinglijst maken

Gebruik remarketinglijsten om advertenties te laten zien aan mensen die uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om een websiteremarketinglijst te maken.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en klik vervolgens op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroeplijsten.
  5. Als u een lijst voor websitebezoekers wilt toevoegen, klikt u op de plusknop en selecteert u Websitebezoekers.
  6. Op de pagina die wordt geopend, geeft u eerst een beschrijvende naam voor de remarketinglijst op.
  7. Kies een template uit het dropdownmenu 'Leden van lijst'.
  8. Selecteer een set regels uit het dropdownmenu 'Bezochte pagina's'. Voeg voor elke menuoptie de voorwaarden toe voor webpagina's op uw site waar u bezoekerscookies wilt verzamelen. Waarden kunnen woorden, getallen of datums zijn, afhankelijk van de regeltemplate en -voorwaarden die u heeft geselecteerd voor de lijst die u maakt. Nadat u een regel heeft gemaakt, klikt u op Of of Toevoegen(afhankelijk van de geselecteerde regeloptie).
  9. Geef de aanvankelijke lijstgrootte op. Dit is het aantal websitebezoekers gedurende een bepaalde periode. U kunt sitebezoekers van de afgelopen dertig dagen toevoegen aan uw lijst of u kunt beginnen met een lege lijst.

Opmerking: Als u een remarketingtag op uw website gebruikt en bezoekers wilt opnemen die aan uw lijstregels voldoen, selecteert u de optie om sitebezoekers van de afgelopen dertig dagen toe te voegen.

10. Geef een lidmaatschapsduur op. Hiermee geeft u aan hoelang een bezoeker op uw lijst moet blijven staan. U kunt de lidmaatschapsduur op elk gewenst moment wijzigen.
  11. (Optioneel) Geef een beschrijving van uw doelgroep op.
  12. Klik op Doelgroep maken.

U kunt zo veel remarketinglijsten maken als u wilt. Nadat u lijsten heeft gemaakt, maakt u nieuwe campagnes en advertentiegroepen waaraan u uw lijsten kunt toevoegen.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie over hoe u opnieuw contact legt met eerdere sitebezoekers via gepersonaliseerde advertenties.
Eerdere bezoekers bereiken met displayremarketing: praktische tips van Google