Een websiteremarketinglijst maken

Gebruik remarketinglijsten om advertenties te laten zien aan mensen die uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel worden de stappen uitgelegd die u moet volgen om een websiteremarketinglijst te maken.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen.

Het is niet toegestaan om remarketing aan te bieden aan mensen op basis van hun gevoelige informatie. Uw remarketinglijsten mogen niet worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Als u een remarketingcampagne instelt en de remarketingtag op uw website plaatst, moet u voldoen aan het Beleid inzake adverteren op basis van interesses en locatie.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het menu Hulpprogramma's om de Gedeelde bibliotheek te openen.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroeplijsten.
  5. Als u een lijst voor websitebezoekers wilt toevoegen, klikt u op de plusknop en selecteert u Websitebezoekers.
  6. Op de pagina die wordt geopend, begint u door een descriptieve naam voor de remarketinglijst in te voeren. Houd er rekening mee dat u een tag of gebeurtenisfragment moet hebben om dit te laten werken.
  7. Kies een template uit het dropdownmenu 'Leden van lijst'.
  8. Selecteer een set regels uit het dropdownmenu 'Bezochte pagina's'. Voeg voor elk menu de voorwaarden toe voor de webpagina's op uw site waar u cookies van bezoekers wilt verzamelen. Waarden kunnen woorden zijn, een nummer of een datum, afhankelijk van de regeltemplate en -voorwaarden die u heeft geselecteerd voor de lijst die u maakt.
  9. Voer een aanvankelijke lijstgrootte in. Dit is het aantal bezoekers gedurende een bepaalde periode. U kunt uw aanvankelijke lijstgrootte verhogen door mensen toe te voegen van de afgelopen 30 dagen.
  10. Voer een lidmaatschapsduur in. Hiermee geeft u aan hoelang u wilt dat een bezoeker op uw lijst blijft staan. U kunt de lidmaatschapsduur op elk gewenst moment wijzigen.
  11. Voer een optionele beschrijving van uw doelgroep in.
  12. Klik op DOELGROEP MAKEN.

U kunt zo veel remarketinglijsten maken als u wilt. Nadat u lijsten heeft gemaakt, maakt u nieuwe campagnes en advertentiegroepen waaraan u uw lijsten kunt toevoegen.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie over hoe u opnieuw contact legt met eerdere sitebezoekers via gepersonaliseerde advertenties.
Eerdere bezoekers bereiken met displayremarketing: praktische tips van Google