Verkkosivuston kävijät sisältävän yleisösegmentin luominen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat samantyyppiset, omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Voit kohdistaa mainoksia sivustollasi aiemmin käyneille. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda yleisösegmentin, joka sisältää sivustosi aiemmat kävijät.

Ennen kuin aloitat

Jos oman datasegmentin luominen ei ole sinulle entuudestaan tuttua, lue ensin artikkeli Datasegmenttien käyttöönotto.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Varmista, että olet vasemman reunan sivuvalikon Segmentit-osiossa.
  5. Lisää lista sivuston kävijöistä klikkaamalla pluspainiketta ja valitsemalla Sivustolla käyneet.
  6. Lisää avautuvalle sivulle datasegmenttiäsi kuvaava nimi Segmentin nimi ‐tekstikenttään.
  7. Valitse Segmentin jäsenet ‐valikosta haluamasi vaihtoehto.
  8. Tapahtumat-kohdassa voit luoda segmentille tapahtumasääntöjä. Ne voivat perustua yhteen tai useampaan tapahtumaan tai poissuljettuihin tapahtumiin. Valitse kullekin säännölle tapahtuma avattavasta valikosta ja lisää arvo "päivää"-kohtaan. Oletusvalintana on "Käynti verkkosivulla", mutta muita vaihtoehtoja voi olla saatavilla verkkosivustosi tagin parametrien perusteella. Seuraavat tagin parametrit lisäävät vaihtoehtoja Tapahtumat-valikkoon:
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  9. Klikkaa Tarkenna tapahtumaa, niin voit lisätä parametreja niitä verkkosivujasi varten, joilta haluat kerätä kävijäevästeitä. Lisäämäsi arvot voivat koostua sanoista, numeroista tai päivämääristä riippuen siitä, minkä sääntömallin ja mitkä parametrit olet valinnut luotavalle datasegmentille.
  10. Kun olet saanut yhden säännön valmiiksi, valitse Lisää tapahtuma (TAI) tai Lisää tapahtuma (JA), niin voit täydentää tapahtumaa (riippuen valitsemastasi sääntövaihtoehdosta).
  11. Valitse Esitäytön asetukset ‐osiosta segmentin aloituskokovaihtoehto (verkkosivustosi kävijöiden määrä tiettynä aikana). Voit lisätä datasegmenttiisi käyttäjiä, jotka ovat käyneet sivustollasi 30 viime päivän aikana, tai aloittaa tyhjästä segmentistä. Esitäytössä ei tunnisteta sellaisten verkkosivustosi kävijöiden selain- ja sovellusistuntoja, jotka eivät ole kirjautuneet sisään.
    • Huom. Jos sivustollasi on yleinen sivustotagi ja haluat sisällyttää segmenttiisi sen sääntöjä vastaavat kävijät, lisää kävijät 30 viime päivän ajalta. Tutustu artikkeliin Verkkosivuston taggaaminen Google Adsin avulla.
  12. (Valinnainen) Kirjoita yleisösi kuvaus.
  13. Klikkaa Luo segmentti.

Luo niin monta datasegmenttiä kuin haluat. Sen jälkeen voit luoda uusia kampanjoita ja mainosryhmiä, joihin segmentit lisätään.

Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä

Parhaat käytännöt: Valintamerkkikuvake Parhaat käytännöt

Lue Googlen parhaiden käytäntöjen oppaasta, miten voit aktivoida sivustolla aiemmin käyneet uudelleen personoitujen mainosten avulla.

Aiempien kävijöiden tavoittaminen Display-kampanjalla