Velg et bud for kampanjer i Displaynettverket

Med de ulike budtyperne i Google Displaynettverk kan du maksimere verdien du oppnår med kampanjene dine, ved å fastsette det rette kostnadsnivået for de enkelte annonsene dine. Dette er budtypene du kan bruke for Displaynettverket:

Budstrategier:

Merk: «Mål-CPA», «maksimer antall konverteringer», «mål-ROAS» og «utvidet CPC» er alle strategier for smart budgivning som fokuserer på konverteringer.

Se mer detaljert informasjon om strategiene for smart budgivning ved å laste ned veiledningen til smart budgivning i Displaynettverket.

Vær oppmerksom på følgende

• Litt avhengig av kampanjetypen eller annonsegruppen din er det mulig at ikke alle budstrategier er tilgjengelige.
  • For kampanjer i Displaynettverket kan du opprette standardbud for annonsegrupper, egendefinerte bud eller budjusteringer.
Tips: Knytt budstrategien din til kampanjemålene dine. Hvis du for eksempel ønsker å fokusere på visninger, bør du vurdere Synlig CPM-budgivning. Hvis målet ditt er å maksimere antall klikk, bør du vurdere Manuell CPC eller budgivning for maksimering av antall klikk. Hvis du sikter mot konverteringer, bør du vurdere mål-CPA, maksimer antall konverteringer eller mål-ROAS-budgivning.

Budgivning for kampanjer i Displaynettverket

Søke- og bannerannonser når ut til brukerne i forskjellige situasjoner. Når folk er aktivt på utkikk etter noe, kan søkeannonsen din komme svært beleilig. Det er derimot ikke sikkert at folk som ser annonsen din i Displaynettverket, aktivt søker etter det du tilbyr. Det kan godt være de kikker gjennom favorittbloggen sin eller ser på videoer. Med budgivning i Displaynettverket får du vist annonser til potensielle kunder på rett sted og til rett tid.

Klikkfrekvensen (CTR) er ofte lavere i Displaynettverket siden det kan være vanskeligere å fange leserens oppmerksomhet. Derfor har vi budgivning i Displaynettverket: for å la deg angi bud for klikk, konverteringer eller visninger som skjer bare i Displaynettverket. På denne måten får du bedre kontroll over kostnadene dine og kan sørge for at budene står i forhold til avkastningen du får fra annonsene.

Slik velger du bud første gang

Du kan finne ut hva som er passende å bruke som bud i Displaynettverket, ved å legge inn et startbud, se hvilke resultater du får med annonsene dine, og deretter redigere det. Hvis du ikke angir bestemte bud for målrettingen din, bruker Google Ads standardbud for annonsegruppene dine.

Når du har lagt inn et bud for første gang, venter du i noen dager og går deretter til kontoen din. Slik kan du evaluere budet:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din, og klikk deretter på Oversikt.
  2. Klikk på Rapporteringsvisninger-fanen, og velg Bannerkampanjer.
Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Der finner du antallet klikk og visninger oppnådd med hver bannerkampanje.
Merk: Hvis du velger Annonsegrupper fra undersidemenyen, kan du se antallet klikk og visninger inndelt etter annonsegruppe. Hvis du klikker på annonsegruppen, vises resultatene inndelt etter annonse. Finn ut mer om hvordan du velger budbeløp

Aller først kan du spørre deg selv: «Klikker folk på annonsene mine?» Deretter: «Fører klikkene til resultatene jeg vil ha?» Vi anbefaler at du fortsetter å overvåke hvor mange visninger og klikk du får, men det er som oftest mest nyttig å vente noen uker før du gjør endringer. Hvis du endrer bud for ofte, kan det bli vanskeligere å tolke resultatene presist.

Merk deg at annonseresultatene fra Displaynettverket ikke påvirker rangeringen av søkeannonsene dine, og at en lavere CTR i Displaynettverket ikke påvirker kvalitetspoengene som gis til søkeannonsene dine.

Hvis du vil se om disse klikkene på annonsene fører til handlinger på nettstedet ditt eller telefonhenvendelser til bedriften, kan du få til dette ved å bruke konverteringssporing.

Budjusteringer

Hvis du bruker utvidet CPC-, manuell CPC- eller synlig CPM-budstrategier, kan du også angi budjusteringer for bedre kontroll over når og hvor annonsen din vises. Budjusteringer kan angis på kampanjenivå (for dager, steder, tidspunkter og mobilenheter), men også benyttes til å legge inn mer konkurransedyktige bud via bestemte målrettingsmetoder, deriblant emner, søkeord, målgrupper, plasseringer eller demografisk informasjon i annonsegruppene dine.

Du finner budgivningsstatusen på Annonsegrupper-siden. Finn ut hvordan du legger til eller fjerner budjusteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Hvis du ikke ser kolonnen, kan du klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads, velge Attributter og deretter velge Aktive budjust.