Velg et bud for kampanjer i Displaynettverket

Når du bruker ulike budtyper i Google Displaynettverk, justeres kostnaden for annonsene dine optimalt, slik at du får størst mulig utbytte av kampanjene dine. Dette er budtypene du kan bruke for Displaynettverket:

Budstrategier:

Merk: «Mål-CPA», «maksimer antall konverteringer», «mål-ROAS» og «utvidet CPC» er alle smarte budgivningsstrategier som fokuserer på konverteringer.

Hvis du vil ha mer detaljert informasjon om strategiene for smart budgivning, kan du laste ned veiledningen for smart budgivning med bannerannonser.

Vær oppmerksom på følgende

• Litt avhengig av kampanjetypen eller annonsegruppen din er det mulig at ikke alle budstrategier er tilgjengelige.
  • For kampanjer i Displaynettverket kan du opprette standardbud for annonsegrupper, egendefinerte bud eller budjusteringer.
Tips: Knytt budstrategien din til kampanjemålene dine. Hvis du for eksempel ønsker å fokusere på visninger, bør du vurdere Synlig CPM-budgivning. Hvis målet ditt er å maksimere antall klikk, bør du vurdere Manuell CPC eller budgivning for maksimering av antall klikk. Hvis du sikter mot konverteringer, bør du vurdere mål-CPA, maksimer antall konverteringer eller mål-ROAS-budgivning.

Budgivning for kampanjer i Displaynettverket

Søke- og bannerannonser når ut til brukerne i forskjellige situasjoner. Når folk er aktivt på utkikk etter noe, kan søkeannonsen din komme svært beleilig. Det er derimot ikke sikkert at folk som ser annonsen din i Displaynettverket, aktivt søker etter det du tilbyr. Det kan godt være de kikker gjennom favorittbloggen sin eller ser på videoer. Med budgivning i Displaynettverket får du vist annonsene dine til potensielle kunder på rett sted og til rett tid.

Klikkfrekvensen er ofte lavere i Displaynettverket, ettersom det kan være vanskeligere å fange leserens oppmerksomhet. Derfor har vi budgivning i Displaynettverket: for å la deg angi bud for klikk, konverteringer eller visninger som skjer bare i Displaynettverket. På denne måten får du bedre kontroll over kostnadene dine og kan sørge for at budene står i forhold til avkastningen du får fra annonsene.

Slik velger du bud første gang

Du kan finne ut hva som er passende å bruke som bud i Displaynettverket, ved å legge inn et startbud, se hvilke resultater du får med annonsene dine, og deretter redigere det. Hvis du ikke angir bestemte bud for målrettingen din, bruker Google Ads standardbud for annonsegruppene dine.

Når du har lagt inn et bud for første gang, venter du i noen dager og går deretter til kontoen din. For å evaluere budet ditt:

• I den nye utgaven av Google Ads velger du Bannerkampanje i navigasjonspanelet, og deretter Kampanjer i sidemenyen. Der finner du antall klikk og visninger for hver bannerkampanje. Merk: Hvis du velger Annonsegrupper på sidemenyen, kan du se antall klikk og visninger sortert etter annonsegruppe. Hvis du klikker på annonsegruppen, vises resultatene sortert etter annonse.
  • I den forrige utgaven av Google Ads velger du «Alle kampanjer»-visningen og finner radene med «totalsummer» for Displaynettverket.

Aller først kan du spørre deg selv: «Klikker folk på annonsene mine?» Deretter: «Fører klikkene til resultatene jeg ønsker?» Vi anbefaler at du fortsetter å overvåke hvor mange visninger og klikk du får, men det er som oftest mest nyttig å vente noen uker før du gjør endringer. Hvis du endrer budene dine for ofte, kan du miste oversikten over resultatene.

Vær oppmerksom på at annonseresultatet ditt i Displaynettverket ikke har innvirkning på rangeringen din for søkeannonser, og at en lavere klikkfrekvens i Displaynettverket ikke har innvirkning på kvalitetspoengene for annonsene dine for søk.

Hvis du ønsker å vite om disse klikkene på annonsene dine fører til handlinger på nettstedet ditt eller telefonhenvendelser til bedriften din, kan du bruke konverteringssporing for å få bedre innsikt.

Budjusteringer

Hvis du bruker utvidet CPC-, manuell CPC- eller synlig CPM-budstrategier, kan du også angi budjusteringer for bedre kontroll over når og hvor annonsen din vises. Budjusteringer kan settes på kampanjenivå (for mobilenheter, tidspunkter, dager og steder), og kan også brukes til å by mer konkurransedyktig for bestemte målrettingsmetoder, for eksempel søkeord, målgrupper, demografisk kategori, emner eller plasseringer i annonsegruppene dine.

Du finner budgivningsstatusen på Annonsegrupper-siden.

• I den nye utgaven av Google Ads velger du Annonsegrupper i sidemenyen. Du ser «Aktive budjust.»-kolonnen. Hvis du ikke ser kolonnen, klikker du på kolonneikonet Kolonner, velger Attributter, og velger deretter Aktive budjust.
  • I den forrige utgaven av Google Ads vises «Budgivning»-rullegardinmenyen over statistikktabellen på Displaynettverk-siden. Fra denne menyen kan du angi budjusteringer for én målrettingsmetode i annonsegruppen din.