Studiemateriaal voor de Display Advertising-kennistest

Een bod kiezen voor uw campagne in het Display Netwerk

Met biedingstypen voor het Google Display Netwerk kunt u het beste uit uw campagnes halen door precies de juiste prijs in te stellen voor uw advertenties. Dit zijn de soorten biedingen die u voor het Display Netwerk kunt gebruiken:

Biedstrategieën:

• Met Verbeterde CPC-biedingen (kosten per klik), een optie bij handmatige CPC, worden uw biedingen automatisch aangepast om zo veel mogelijk conversies te genereren.
  • Doel-CPA (kosten per acquisitie) is bedoeld om meer conversies te krijgen terwijl u een specifieke CPA target.
  • Doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) heeft tot doel de conversiewaarde te verhogen terwijl u een specifiek rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) target.
  • Zichtbare CPM (kosten per duizend vertoningen) is gericht op vertoningen.
  • Met Klikken maximaliseren worden uw biedingen ingesteld om zoveel mogelijk klikken binnen uw budget te genereren.
  • Met Kosten per engagement wordt uw bod ingesteld wanneer de gebruiker interactie heeft met de advertentie, bijvoorbeeld wanneer deze de muisaanwijzer op een Lightbox- of Shopping-advertentie plaatst, erop klikt of tikt.
  • Bij handmatige CPC-biedingen kunt u zelf de maximale kosten per klik (CPC) voor uw advertenties instellen.

Opmerking: Doel-CPA, Doel-ROAS en Verbeterde CPC zijn allemaal strategieën voor 'Slim bieden' die zijn gericht op conversies.

Houd rekening met het volgende

• Afhankelijk van uw campagnetype of advertentiegroep zijn mogelijk niet alle biedstrategieën beschikbaar.
  • Voor campagnes in het Display Netwerk kunt u standaardbiedingen voor advertentiegroepen, aangepaste biedingen of bodaanpassingen instellen.

Tip: Koppel uw biedstrategie aan uw campagnedoelen. Als u zich bijvoorbeeld wilt concentreren op vertoningen, kunt u overwegen te bieden op basis van zichtbare CPM. Richt u zich op klikken, dan kunt u handmatige CPC-biedingen of bieden voor het maximaliseren van klikken overwegen. Mikt u op conversies, dan kunt u Verbeterde CPC-, Doel-CPA- of Doel-ROAS-biedingen gebruiken.

Bieden in campagnes in het Display Netwerk

Met zoekadvertenties en display-advertenties bereikt u mensen op verschillende momenten. Wanneer mensen actief naar iets op zoek zijn, is uw zoekadvertentie misschien wel precies wat ze nodig hebben. Maar mensen die uw advertentie zien op het Display Netwerk, zijn misschien gewoon bezig met bladeren op hun favoriete blog of met het bekijken van video's, en niet actief op zoek naar wat u te bieden heeft. Door te bieden in het Display Netwerk, kunt u advertenties weergeven aan potentiële klanten op de juiste plaats en het juiste moment.

In het Display Netwerk liggen de klikfrequenties (CTR's) vaak lager, omdat het doorgaans lastiger is om de aandacht van de lezer te trekken. Daarom bestaat 'Bieden op het Display Netwerk': u kunt biedingen instellen voor klikken, conversies of vertoningen die alleen plaatsvinden in het Display Netwerk. Zo krijgt u meer controle over uw kosten en kunt u erop toezien dat uw biedingen in overeenstemming zijn met het rendement dat u uit uw advertenties haalt.

Uw eerste bod kiezen

U kunt het juiste Display Netwerk-bod vinden door een startbod te doen, te kijken hoe uw advertenties presteren, en uw bod vervolgens aan te passen. Als u voor uw targeting geen specifieke biedingen instelt, gebruikt Google Ads het standaardbod van uw advertentiegroep.

Nadat u uw eerste bod heeft uitgebracht, wacht u enkele dagen. Ga vervolgens naar uw account. U evalueert uw bod als volgt:

• In het nieuwe, verbeterde Google Ads selecteert u Display-campagnes in het navigatievenster en vervolgens Campagnes in het paginamenu. Voor elke display-campagne ziet u het aantal klikken en vertoningen. Opmerking: Als u in het paginamenu Advertentiegroepen selecteert, kunt u per advertentiegroep het aantal klikken en vertoningen bekijken. Als u op de advertentiegroep klikt, worden de resultaten per advertentie weergegeven.
  • In de vorige versie van Google Ads selecteert u de weergave 'Alle campagnes' en zoekt u de rij 'Totalen' voor het Display Netwerk.

Allereerst kunt u zich afvragen: "Krijgt mijn advertentie klikken?" en vervolgens: "Leiden deze klikken tot het gewenste resultaat?". We raden u aan vertoningen en klikken goed in de gaten te houden, maar een paar weken te wachten voordat u grote wijzigingen aanbrengt. Als u uw biedingen te vaak wijzigt, kunt u uw resultaten mogelijk niet nauwkeurig evalueren.

Houd er rekening mee dat de prestaties van uw advertentie in het Display Netwerk geen invloed hebben op uw positie voor zoekadvertenties en dat een lagere klikfrequentie in het Display Netwerk geen invloed heeft op de kwaliteitsscore van uw advertenties op het zoeknetwerk.

Als u wilt controleren of de klikken op uw advertenties worden omgezet in acties op uw website of telefoontjes naar uw bedrijf, kunt u Conversies bijhouden gebruiken om dit inzichtelijk te maken.

Bodaanpassingen

Als u Verbeterde CPC, Handmatige CPC of Zichtbare CPM gebruikt als biedstrategie, kunt u ook bodaanpassingen instellen voor meer controle over waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. Bodaanpassingen kunnen worden ingesteld op campagneniveau (voor mobiele apparaten, tijden, dagen en locaties) en kunnen ook worden gebruikt om concurrerender te bieden voor specifieke targetingmethoden, zoals zoekwoorden, doelgroepen, demografische gegevens, onderwerpen of posities in uw advertentiegroepen.

U kunt de biedstatus vinden op de pagina met advertentiegroepen.

• In het nieuwe, verbeterde Google Ads selecteert u Advertentiegroepen in het paginamenu. U ziet de kolom 'Actieve bodaanp.' Als u de kolom niet ziet, klikt u op het kolommenpictogram Kolommen, selecteert u Kenmerken en vervolgens Actieve bodaanp.
  • In de vorige versie van Google Ads wordt het dropdownmenu 'Bieden' weergegeven boven de tabel met statistieken op de pagina in het Display Netwerk. Via dit menu kunt u bodaanpassingen instellen voor één targetingmethode in uw advertentiegroep.