Om samtalsrapportering

Samtalsrapportering körs på Googles vidarekopplingsnummer och gör att du kan mäta resultatet av dina samtalstillägg, adresstillägg och samtalsannonser. Du kan registrera uppgifter som samtalslängd, samtalens start- och sluttid, uppringarens riktnummer och om samtalet kopplades fram. Du kan också räkna telefonsamtal med en viss varaktighet som konverteringar och använda automatiska budstrategier för att öka sannolikheten att du får konverteringar.

Alla aspekter av samtalsrapportering, som samtalstillägg, adresstillägg och kampanjer med samtalsannonser, kan hanteras för ett enstaka konto.

Så fungerar det

Samtalsrapportering kan endast användas i söknätverket. I rapporterna mäts resultatet av samtalstillägg eller samtalsannonser med hjälp av Googles vidarekopplingsnummer. När du aktiverar samtalsrapportering kopplar vi Googles vidarekopplingsnummer till din annons. Det innebär att du kan se information om samtalen och räkna dem som konverteringar.

Detta händer när du använder samtalsrapportering med dina annonser:

1. En kund trycker på annonsen för att ringa dig. Du debiteras för ett klick – samma CPC som om kunden klickade på en annons på din webbplats.
  2. Samtalet kopplas till ditt företag. Kundernas samtal vidarekopplas via Googles vidarekopplingsnummer, vilket gör det möjligt att samla in uppgifter om samtalen. Nummerpresentationen fungerar för samtal som vidarekopplas via Googles vidarekopplingsnummer (utom i Indien) så att du kan se vem som ringer.
  3. Du kan nu se information om alla samtal från dina annonser och optimera dina kampanjer utifrån den.

Exempel

En resebyrå märker att de får fler telefonsamtal sedan de började använda samtalstillägg och vill veta mer om telefontrafiken. Resebyrån aktiverar samtalsrapportering. De ser att samtal som är längre än två minuter tenderar att leda till försäljning, så de väljer att räkna dessa samtal som konverteringar. Senare ser de att konverteringarna kommer från ett visst riktnummer och bestämmer sig för att inrikta sina annonser på det området.

Om telefonnummer

När det är möjligt har Googles vidarekopplingsnummer samma riktnummer eller prefix som ditt företag. Annars används ett lokalt riktnummer eller prefix för ditt geografiska område. I vissa fall kanske ett lokalt vidarekopplingsnummer inte är tillgängligt. I sådana fall visas i stället ett kostnadsfritt Google-vidarebefordringsnummer i annonsen. Googles vidarekopplingsnummer är antingen avgiftsfria, ett lokalt nummer eller likvärdiga med ett lokalt nummer.

Viktigt! Eftersom Googles vidarekopplingsnummer som används för samtalsrapportering tillhör Google kan de komma att ändras eller kopplas om. Därför kan du inte använda Googles vidarekopplingsnummer för andra ändamål än samtalsrapportering och spårning av samtalskonvertering från webbplatsen.

Samtalsrapportering och resultat

Googles vidarekopplingsnummer visas eventuellt inte med annonser för datorer om annonsgruppen inte får ett minsta antal klick under en fyraveckorsperiod. I sådana fall visas telefonnumret till ditt företag. (Det finns inget minimikrav för annonser på mobila enheter.)

Google Ads visar samtalstillägg endast om du uppfyller vissa villkor. Läs mer

Länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga

Googles vidarekopplingsnummer är för närvarande tillgängliga i följande länder:

Land Kostnadsfritt nummer Lokalt nummer
Australien
Belgien
Brasilien
Kanada
Tjeckien
Danmark*
Frankrike
Tyskland
Ungern*
Indien**
Japan**
Irland
Israel
Italien
Mexiko
Polen
Rumänien
Ryssland
Slovakien
Sydafrika
Spanien
Sverige
Schweiz
Storbritannien*
USA

*Avgiftsfritt nummer som motsvarar ett lokalt nummer

** Uppringnings-id visar ett nummer från Google – inte kundens nummer