Om samtalerapportering

Samtalerapportering er basert på Google-viderekoblingsnumre, og med denne funksjonen kan du måle resultatene du oppnår med anropselementene, adresseelementene og anropsannonsene dine. Du kan spore informasjon om samtalen, for eksempel varighet, starttid og telefonnummeret til oppringeren hvis anropet varer i over 15 sekunder (unntatt i India), samt om oppringeren fikk kontakt med deg. Du kan også klassifisere telefonsamtaler med en bestemt varighet som konverteringer, og bruke automatiske budstrategier for å øke sannsynligheten for slike konverteringer.

Du kan administrere alle aspekter ved samtalerapporteringen, deriblant anropselementer, adresseelementer og anropsannonser, på ett og samme kontonivå.

Sånn fungerer det

Animert GIF med Google-viderekoblingsnummer i Displaynettverket for mobil

I samtalerapportering brukes Google-viderekoblingsnumre til å måle resultatene du oppnår med anropselementer eller anropsannonser. Når du slår på samtalerapportering, tilordner vi annonsen din et Google-viderekoblingsnummer. På denne måten kan du se detaljer om telefonsamtalene dine og telle dem som konverteringer. Finn ut hvordan du kan administrere samtalerapportering for kampanjene dine.

Dette skjer når du har slått på samtalerapportering for annonsen din:

1. En kunde trykker på annonsen din for å ringe deg. Du blir belastet for klikket med samme CPC som hvis kunden hadde klikket på en annonse som førte til nettstedet ditt.
  2. Anropet kobles til bedriften din. Anrop fra kundene rutes via et Google-viderekoblingsnummer, slik at du kan samle inn data om anropene. Anrops-ID-en fungerer fortsatt for anrop rutet via Google-viderekoblingsnumre (med unntak av enkelte anrop i India og Japan), slik at du kan se hvem som ringer deg.
  3. Du kan gjennomgå data om anropene du mottar via annonsene dine, og optimalisere kampanjene dine basert på disse opplysningene.

Eksempel

En medarbeider i et reisebyrå legger merke til at de har fått flere telefonhenvendelser etter at de tok i bruk anropselementer, og nå ønsker vedkommende å finne ut mer om denne telefontrafikken. Hen slår derfor på samtalerapportering. Etter å ha evaluert dataene ser vedkommende at anrop som varer i over to minutter, pleier å føre til salg, og begynner derfor å telle disse anropene som konverteringer. Senere ser hen at konverteringene kommer fra oppringere med retningsnummeret 717, så det blir derfor bestemt at det skal målrettes annonser mot den aktuelle regionen.

Om telefonnumre

Så sant det er mulig, inneholder Google-viderekoblingsnumrene det samme retningsnummeret eller prefikset som telefonnummeret til bedriften din. Hvis ikke brukes det i stedet et lokalt retningsnummer eller et prefiks som angir hvilken geografisk region du befinner deg i. I noen tilfeller kan det være at lokale Google-viderekoblingsnumre ikke er tilgjengelige. Hvis dette skjer, vises det i stedet et gratis Google-viderekoblingsnummer sammen med annonsen din. Google-viderekoblingsnumre er enten gratisnumre eller numre med lokal takst.

Viktig: Google-viderekoblingsnumre som er knyttet til samtalerapporteringen, eies av Google og kan derfor bli endret eller overført. Derfor kan du ikke bruke Google-viderekoblingsnummeret ditt til annet enn samtalerapportering og sporing av anropskonverteringer fra nettsteder.

Samtalerapportering og resultater

Anropselementer i Google Ads vises bare når bestemte kriterier er oppfylt. Finn ut mer om hvordan du kan øke sannsynligheten for at elementer blir vist.

Merk: Google Ads belaster ikke annonsører for brukere som manuelt ringer Google-viderekoblingsnumre. Annonsørene belastes bare når brukere klikker på Google-viderekoblingsnummeret som vises i annonsen.

Google-viderekoblingsnumre er per nå tilgjengelige i disse landene:

Nasjonalflagg

Land

Gratisnummer

Lokalt nummer

Argentina flag Argentina Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Australias flagg Australia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Belgium flag Belgia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Brasils flagg Brasil Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Canadas flagg Canada Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Chile Flag Chile Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Columbia flag icon Colombia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Czech Republic Flag Tsjekkia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
* Danmark Ja, bekreftet
Frankrike Frankrike Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Tysklands flagg Tyskland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Hungary flag* Ungarn Ja, bekreftet Ja, bekreftet
India** India Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Indonesia Indonesia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Irland Irland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Israel flag icon Israel Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Italian Flag Italia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Japan Flag** ‡ Japan Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Mexico flag icon Mexico Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Poland flag Polen Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Portugal flag Portugal Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Romanian flag icon Romania Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Russia flag icon Russland Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Slovakia flag icon Slovakia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
South Africa Sør-Afrika Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Spain flag icon Spania Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Sweden Sverige Ja, bekreftet Ja, bekreftet
Switzerland flag icon Sveits Ja, bekreftet Ja, bekreftet
United Kingdom* Storbritannia Ja, bekreftet Ja, bekreftet
United States USA Ja, bekreftet Ja, bekreftet

* Dette er et gratisnummer som tilsvarer et lokalt nummer.

** I enkelte anrop vises anrops-ID-en som et Google-nummer, ikke brukerens nummer.

‡ I Japan er tjenesteleverandøren din Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd.

Linker til relatert innhold