Mål resultater fra annonseelementer

Hvis du har lagt til elementer i annonsene dine – for eksempel et telefonnummer eller en link til nettstedet ditt – kan du se resultatene du oppnår med disse elementene. I Google Ads-kontoen din kan du se hvor mange klikk og visninger du har fått med annonseelementet, samt de tilknyttede kostnadene og annen statistikk. Ut fra disse dataene blir det enklere å avgjøre hvilke typer annonseelementer som er lønnsomme i annonser, og når det er på tide å legge til nye eller fjerne eksisterende annonseelementer.

Finn statistikk om annonseelementer

På «Elementer»-siden kan du se statistikk om alle annonseelementene du bruker i kontoen din samt kampanjene og annonsegruppene dine. Du kan også administrere elementene på denne siden.

Slik kan du finne Elementer-siden og se statistikken din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og elementer på sidemenyen, og klikk så på Elementer på undermenyen.
  3. På «Elementer»-siden ser du først sammendragsvisningen der elementtyper er gruppert som en liste over kort. Du kan bytte til tabellvisningen ved å klikke på tabellikonet Image of table icon øverst på siden.
  4. Slik kan du se statistikk for hver elementtype:
    • I sammendragsvisningen velger du kortet for den aktuelle elementtypen.
    • I tabellvisningen klikker du på Elementtype-rullegardinmenyen ved siden av filterikonet Filter og velger så elementtypen. I tabellvisningen kan du velge å se detaljert eller samlet statistikk:
      • For å se elementstatistikk for hver av tilknytningene av de ulike elementene, samt tilhørende annonsegruppe, kampanje eller konto, velg Tilknytningsvisning på rullegardinmenyen til høyre.
      • For å se aggregerte data om de ulike elementene, velg Elementvisning. Hvert enkelt element vises i en egen rad – også elementer det foreløpig ikke finnes statistikk for.

Det kan hende at summen i raden med totalverdier i rapporten ikke samsvarer med summen av enkeltradene, fordi duplikatverdier er fjernet fra dataene som vises i raden med totalverdier. Annonseelementer kan vises sammen med andre annonseelementer, så hvis flere elementer vises sammen, rapporterer hvert annonseelement den samme annonsevisningen eller det samme klikket i enkeltradene i tabellvisningen. I raden med totalverdier nederst i tabellvisningen vises imidlertid dataene der duplikatverdier er fjernet. Hvis for eksempel fire elementer for nettstedslinker ble vist sammen, inneholder raden med totalverdier bare én visning, men hvert av de fire elementene for nettstedslinker som vises i tabellformatet, inneholder også én visning i de respektive radene sine.

Det foreligger statistikk om annonseelementer som vises på Google Søk, hos Googles søkepartnere for mobil, og – i noen tilfeller – i Google Displaynettverk.

I kolonnene på «Elementer»-siden finner du følgende informasjon når du bytter til tabellvisningen:

• Status: viser om annonseelementene dine er merket som «Godkjent» eller «Ikke godkjent». For å kunne vises med annonsene dine må kvalifiserte annonseelementer være relevante. I tillegg må den tilknyttede annonsen være kvalifisert for visning. Finn ut hvordan du kan korrigere forhold som fører til at annonser ikke blir godkjent.
  • Klikk: viser hvor mange klikk annonsen oppnådde da den ble vist sammen med en bestemt elementtype. Denne verdien omfatter både klikk på annonseoverskriften og annonseelementet (hvis det er aktuelt). For å se klikk bare på annonseelementet, klikk på segmentikonet Segment, og velg Klikktype.
  • Visninger: viser antallet ganger annonsen ble vist sammen med annonseelementet.
  • Klikkfrekvens (CTR): viser antallet klikk på annonsen din delt på antallet ganger annonsen ble vist sammen med annonseelementet.
  • Kostnad: viser den samlede kostnaden av klikk på annonsen din da den ble vist sammen med annonseelementet. Finn ut mer om den faktiske kostnaden av klikk.
  • Gj.sn. plassering: viser annonsens gjennomsnittlige plassering på søkeresultatsider når den vises sammen med annonseelementet.
  • Gj.sn. kostnad per klikk (CPC): viser gjennomsnittsbeløpet du betalte for hvert klikk da annonsen ble vist sammen med annonseelementet. Gjennomsnittlig CPC fastsettes ved å legge sammen kostnadene av alle klikk og dele resultatet på antallet klikk som er mottatt.

Tips

• Aktivér «Retningslinjer»-kolonnen for å se hva som er årsaken til at elementene dine ikke ble godkjent eller bare kan vises i begrenset innhold i henhold til retningslinjene våre for annonsering.
  • I statistikktabellen i «Alle kampanjer»-visningen kan du se alle de nåværende elementene dine, selv de du ikke har generert noen klikk eller visninger med. (Resultatberegningene kan vises som «0» i statistikktabellen.) Når du ser på statistikktabellen for en bestemt kampanje, vises det bare resultatdata i tabellen for annonseelementene som har mottatt visninger eller klikk.

Rapporten om automatiske elementer på kontonivå

På «Automatiske elementer på kontonivå»-siden kan du se mer spesifikke data om annonser med automatiske elementer på kontonivå.

Følg med på resultatene for automatiske elementer på kontonivå

I «Klikk»-kolonnen i rapporten om automatiske elementer på kontonivå ser du antallet klikk på annonseoverskriften for tilfellene der annonsen ble vist sammen med automatiske elementer på kontonivå.
Du finner de automatiske elementene på kontonivå i «Annonser og elementer»-delen i Google Ads.
  1. Klikk på Annonser og elementer på sidemenyen, og klikk så på Elementer på undermenyen.
  2. Velg Automatiske elementer på kontonivå nederst på siden. Vær oppmerksom på at du må bruke sammendragsvisningen for å få tilgang til automatiske elementer på kontonivå.
  3. På siden får du se en statistikktabell med data om resultatene du oppnådde med annonsene dine da det automatiske elementet på kontonivå ble vist.

Linker til relatert innhold