Prestaties van advertentiecomponenten meten

Als u aan uw advertenties componenten heeft toegevoegd, zoals een telefoonnummer of een link naar uw website, kunt u kijken hoe deze componenten presteren. Ga naar uw Google Ads-account om te zien hoeveel klikken en vertoningen uw advertentiecomponent heeft ontvangen en wat de kosten daarvan zijn, en om andere statistieken te bekijken. Op basis van deze gegevens kunt u vaststellen welk type advertentiecomponent de beste prestaties levert voor uw advertentie en kunt u bepalen wanneer u een bestaande advertentiecomponent het beste aan een advertentie kunt toevoegen of hieruit moet verwijderen.

De statistieken van uw advertentiecomponenten vinden

Op de pagina Componenten kunt u statistieken bekijken van alle advertentiecomponenten in uw account, campagnes en advertentiegroepen. U kunt op deze pagina ook componenten beheren.

De pagina Componenten vinden en uw statistieken bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en componenten en klik dan in het subpaginamenu op Componenten.
  3. Op de pagina Componenten wordt eerst een overzicht gegeven van de typen componenten als een lijst met kaarten. U kunt naar de tabelweergave schakelen door bovenaan op het tabelicoon Image of table icon te klikken.
  4. Zo kunt u statistieken bekijken voor elk componenttype:
    • Selecteer in de overzichtsweergave de kaart voor het componenttype.
    • Klik in de tabelweergave op het dropdownmenu Componenttype naast het filtericoon Filter en kies het componenttype. In de tabelweergave kunt u ervoor kiezen gedetailleerde of verzamelde statistieken te tonen:
      • Als u componentstatistieken voor elke koppeling van elke component wilt zien, samen met de bijbehorende advertentiegroep, campagne of account, selecteert u in het dropdownmenu aan de rechterkant de optie Koppelingsweergave.
      • Als u de verzamelde gegevens voor elke component wilt bekijken, selecteert u Componentweergave. Elke component wordt in een afzonderlijke rij weergegeven, ook als er nog geen statistieken voor zijn verzameld.

De totaalrij in het rapport komt mogelijk niet overeen met de som van de afzonderlijke rijen, omdat gedupliceerde gegevens uit de totaalrij zijn verwijderd. Een advertentiecomponent kan naast andere advertentiecomponenten worden weergegeven. Als er meerdere componenten tegelijk worden weergegeven, rapporteert elke advertentiecomponent dezelfde advertentievertoning of -klik in de afzonderlijke rijen van de tabelweergave. Uit de totaalrij onderaan de tabelweergave zijn gedupliceerde gegevens verwijderd. Als er bijvoorbeeld 4 componenten voor sitelinks worden getoond, staat er in de totaalrij slechts één vertoning, maar voor elk van de 4 sitelinks die in de tabelindeling worden getoond, staat er ook één vertoning in de bijbehorende rij.

Statistieken voor advertentiecomponenten zijn momenteel beschikbaar voor advertenties die worden getoond op Google Zoeken, op pagina's van zoekpartners van Google voor mobiel en, in sommige gevallen, in het Google Display Netwerk.

Als u overschakelt naar de tabelweergave, ziet u in de kolommen op de pagina Componenten de volgende informatie:

• Status: Hier ziet u of de advertentiecomponenten de status Goedgekeurd of de status Afgekeurd hebben. Goedgekeurde advertentiecomponenten worden alleen bij uw advertenties weergegeven als ze relevant zijn en de bijbehorende advertentie ook in aanmerking komt voor weergave. Bekijk meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie corrigeert.
  • Klikken: Hoeveel klikken uw advertentie heeft gekregen voor een bepaald componenttype. Dit aantal is een combinatie van klikken op de advertentiekop en op de advertentiecomponent (indien van toepassing). Als u alleen klikken op de advertentiecomponent wilt bekijken, klikt u op het segmenticoon Segment en selecteert u Kliktype.
  • Vertoningen: Het aantal keren dat uw advertentie samen met de advertentiecomponent is getoond.
  • Klikfrequentie (CTR): Het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie samen met de advertentiecomponent is weergegeven.
  • Kosten: De totale kosten van klikken op uw advertentie toen deze samen met de advertentiecomponent werd weergegeven. Bekijk meer informatie over uw werkelijke kosten voor klikken.
  • Gem. positie: De gemiddelde positie van de advertentie op pagina's met zoekresultaten wanneer deze samen met de advertentiecomponent wordt weergegeven.
  • Gem. kosten per klik (CPC): Het gemiddelde bedrag dat u betaalt voor elke klik wanneer de advertentie samen met de advertentiecomponent wordt weergegeven. De gemiddelde CPC wordt bepaald door de totale kosten van alle klikken te delen door het aantal ontvangen klikken.

Tip

• Kijk in de kolom Beleidsdetails waarom uw componenten op basis van ons advertentiebeleid zijn afgekeurd of beperkt.
  • In de tabel met statistieken in de weergave 'Alle campagnes' worden al uw bestaande componenten weergegeven, ook als deze niet tot vertoningen of klikken hebben geleid. (De prestatiestatistieken kunnen als 0 worden weergegeven in de tabel met statistieken.) Wanneer u echter de tabel met statistieken voor een specifieke campagne weergeeft, worden in de tabel alleen de prestatiegegevens weergegeven voor de advertentiecomponenten die vertoningen of klikken hebben ontvangen.

Het rapport Geautomatiseerde componenten op accountniveau

Gebruik de pagina Geautomatiseerde componenten op accountniveau om specifiekere gegevens te bekijken voor advertenties met geautomatiseerde componenten op accountniveau.

De prestaties van geautomatiseerde componenten op accountniveau bijhouden

In de kolom Klikken van het rapport Geautomatiseerde componenten op accountniveau wordt het aantal klikken op uw advertentiekop geteld als uw geautomatiseerde componenten op accountniveau worden weergegeven.
U kunt uw geautomatiseerde componenten op accountniveau openen in het gedeelte Advertenties en componenten van Google Ads:
  1. Klik in het paginamenu op Advertenties en componenten en klik dan in het subpaginamenu op Componenten.
  2. Selecteer Geautomatiseerde componenten op accountniveau onderaan de pagina. U moet de overzichtsweergave gebruiken om toegang te krijgen tot Geautomatiseerde componenten op accountniveau.
  3. Op de pagina wordt een tabel met statistieken weergegeven die gegevens bevat over de prestaties van uw advertentie wanneer de automatische component op accountniveau wordt weergegeven.