Mainoslaajennuksen tulosten mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustollesi, voit selvittää, kuinka hyvin laajennukset toimivat. Google Ads ‑tililtäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja impressioiden määrän, laajennukseen liittyvät kulut ja muita tilastotietoja. Tämän datan avulla voit selvittää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksesi kanssa ja milloin mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen katsominen

Laajennukset-sivulta voit katsoa tilisi, kampanjoidesi ja mainosryhmiesi kaikkien mainoslaajennusten tilastoja. Tällä sivulla voit myös hallita käyttämiäsi laajennuksia.

Siirry Laajennukset-sivulle ja tutki tilastotietojasi:
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten alasivun valikosta Laajennukset.
  3. Laajennukset-sivulla näkyy ensin yhteenvetonäkymä, jossa laajennustyypit ryhmitellään korteiksi. Voit siirtyä taulukkonäkymään klikkaamalla yläreunasta taulukon kuvaketta Image of table icon.
  4. Voit näyttää kunkin laajennustyypin tilastot seuraavasti:
    • Valitse yhteenvetonäkymästä laajennustyypin kortti.
    • Klikkaa taulukkonäkymästä avattavaa Laajennustyyppi-valikkoa suodatinkuvakkeen Suodata vierestä ja valitse laajennuksen tyyppi. Voit katsoa taulukkonäkymästä yksityiskohtaisia tai koottuja tilastotietoja:
      • Jos haluat katsoa jokaisen laajennuksen yhteyskohtaisia tilastoja sekä vastaavan mainosryhmän, kampanjan tai tilin tietoja, valitse oikealla olevasta avattavasta valikosta Yhteysnäkymä.
      • Voit tutkia kunkin laajennuksen koontidataa valitsemalla kohdan Laajennusnäkymä. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, jotka eivät ole vielä keränneet mitään tilastotietoja.

Mainoslaajennusten tilastotietoja on saatavilla mainoksille, jotka näkyvät Google Haussa, Googlen hakukumppaneiden mobiilisivustoilla ja joissakin tapauksissa Google Display ‑verkostossa.

Laajennukset-sivun sarakkeissa näkyvät seuraavat tiedot, kun vaihdat taulukkonäkymään:
  • Tila: Tämä sarake näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty hyväksytyiksi vai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun mainoslaajennukset ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso hylätyn mainoksen korjaamisohjeet.
  • Klikkaukset: Tämä sarake näyttää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näkyi tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa segmentointikuvaketta Segmentti ja valitse Klikkaustyyppi.
  • Impressiot: Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näkyi yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna sellaisten mainoksen näyttökertojen määrällä, joiden yhteydessä näkyi myös mainoslaajennus.
  • Hinta: Mainosten klikkausten kokonaishinta, kun mainos näkyi yhdessä mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisää klikkausten todellisista hinnoista.
  • Keskimääräinen sijainti: Mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun mainos näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hintatavoite: Keskimääräinen summa, jonka maksat mainoksen klikkauksesta silloin, kun mainos näkyy mainoslaajennuksen kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten määrällä.

Vinkki

• Ota Käytännön tiedot -sarake käyttöön, jos haluat lukea tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Kaikki kampanjat ‑näkymän tilastotaulukossa näkyvät kaikki nykyiset laajennuksesi, vaikka ne eivät olisi keränneet impressioita tai klikkauksia. (Kampanjan tulosmittarit saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa "0".) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tulostiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet impressioita tai klikkauksia.

Automaattisten laajennusten raportti

Automaattiset laajennukset ‑sivulta näet tarkempia tietoja mainoksista, joissa käytetään automaattisia laajennuksia.

Automaattisten laajennusten kehityksen seuranta

Automaattisten laajennusten raportin Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikkoklikkaukset, joiden yhteydessä näkyy automaattisia laajennuksia.
Löydät automaattiset laajennuksesi Google Adsin Mainokset ja laajennukset ‑osiosta.
  1. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten alasivun valikosta Laajennukset.
  2. Valitse sivun alaosasta Automaattiset laajennukset. Huomaa, että sinun on oltava yhteenvetonäkymässä, jotta Automaattiset laajennukset ovat käytössäsi.
  3. Sivulla näkyvästä tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten tulostiedot.