Mainoslaajennuksen tehokkuuden mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustollesi, voit selvittää, miten tehokkaita laajennukset ovat. Google Ads ‑tililtäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, laajennukseen liittyvät kulut ja muita tilastotietoja. Tämän datan avulla voit selvittää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksesi kanssa ja milloin mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen katsominen

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Mainoslaajennukset-välilehdellä voit tarkastella kampanjoidesi kaikkien mainoslaajennusten tilastotietoja. Voit myös hallinnoida mainoslaajennuksia tällä välilehdellä. Jos olet ottanut mainoslaajennukset käyttöön ainakin yhdessä kampanjassa, Mainoslaajennukset-välilehti näkyy automaattisesti tililläsi.

Voit etsiä Mainoslaajennukset-välilehden ja tarkastella tilastotietojasi seuraavalla tavalla:
  1. Kirjaudu AdWords-tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
    Jos et näe Mainoslaajennukset-välilehteä, klikkaa taulukon oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa painiketta ja valitse Mainoslaajennukset-valintaruutu. Jos et halua nähdä välilehteä, poista valintaruudun valinta. Show tabs
  4. Klikkaa avattavaa Näytä:-painiketta ja valitse laajennustyyppi, jonka tilastotietoja haluat tutkia.
  5. Jos haluat nähdä laajennuksen tilastot kaikista kampanjoistasi, valitse reunassa olevasta siirtymispalkista Kaikki kampanjat. Muussa tapauksessa valitse kampanja, josta olet kiinnostunut.
  6. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, joille ei ole kertynyt tilastoja.
Kokeile

Käytettävissä olevat mainoslaajennuksen tilastot

Mainoslaajennuksen tilastotietoja on saatavilla mainoksille, jotka näkyvät Google‑haussa, Googlen hakukumppaneiden mobiilisivustoilla ja joissakin tapauksissa Google Display ‑verkostossa.

Mainoslaajennukset‑välilehden sarakkeissa näkyy seuraavat tiedot:
  • Tila: Tämä sarake näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty kelvollisiksi vai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun mainoslaajennukset ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso hylätyn mainoksen korjaamisohjeet.
  • Klikkaukset: Tämä sarake näyttää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa avattavaa ryhmittelypainiketta ja valitse Klikkaustyyppi.
  • Impressiot: Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna sellaisten mainoksen näyttökertojen määrällä, joiden yhteydessä on näytetty myös mainoslaajennus.
  • Kustannus: Mainosten klikkausten kokonaiskustannus, kun mainos näytettiin yhdessä mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisätietoja todellisista klikkauskustannuksista.
  • Keskimääräinen sijainti: Mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun se näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hintatavoite: Keskimääräinen summa, jonka maksat mainoksen klikkauksesta silloin, kun mainos näytetään mainoslaajennuksen kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten määrällä.

Vinkki

• Ota käyttöön Käytännön tiedot ‑sarake, jotta voit katsoa tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niiden näyttämistä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Toimimattoman mainoslaajennuksen tilan selvittämisessä voit käyttää apuna Kaikki verkkokampanjat -näkymän tilastotaulukkoa, joka näyttää kaikki nykyiset laajennukset, vaikka ne eivät olisi keränneet yhtään näyttökertoja tai klikkauksia. Tehokkuustiedot saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa 0.) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tehokkuustiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet näyttökertoja tai klikkauksia.

Automaattisten laajennusten raportti

Automaattisten laajennusten raportissa on tarkempaa dataa mainoksista, joissa on automaattisia laajennuksia. Tällaista dataa ovat esimerkiksi klikkausten tai impressioiden määrä silloin, kun automaattisia laajennuksia on näytetty mainoksen kanssa.

Automaattisten laajennusten kehityksen valvonta

Voit analysoida automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten kehitystä Mainoslaajennukset-välilehdellä. Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikon klikkaukset, jotka sisältävät automaattisia laajennuksia.

Voit tarkastella tehokkuustietojasi seuraavasti:

1. Valitse automaattisia laajennuksia sisältävä kampanja. Klikkaa sitten Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Valitse avattavasta Näkymä-valikosta Näkymä: automaattiset laajennukset.
  3. Näkyviin tulevasta tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten kehitystiedot.