Om infogning av sökord för din annonstext

Med infogning av sökord kan du automatiskt uppdatera dina annonser med sökorden i annonsgruppen som ledde till att annonserna visades. Detta kan bidra till att göra dina annonser mer relevanta för personer som söker efter det du erbjuder.

I den här artikeln beskriver vi hur infogning av sökord fungerar i Google Ads.

Så fungerar det

Anta att du annonserar om en chokladbutik. Då kan du ta med en kod för infogning av sökord i annonsrubriken:

Rubrik: Köp {Keyword:choklad}

Google Ads försöker byta ut koden mot ett av sökorden i annonsgruppen (”mörk choklad”, ”sockerfri choklad”, ”gourmetchoklad”), men om det inte fungerar används ordet ”choklad”.

Observera att användarnas söktermer inte alltid sammanfaller med sökorden.

Obs! Infogning av sökord fungerar på samma sätt för alla matchningstyper. Tänk dock på följande:

• Visar sökordet i annonsmaterialet och inte söktermen så att annonsören kan förutse vad som visas i annonsen.
  • Policybegränsningarna måste följas (till exempel får du inte visa skyddade konkurrerande varumärken).
Användaren söker efter: Din annons kan se ut så här:
mörk chokladkaka Köp mörk choklad
www.example.com
Handgjorda praliner från Göteborg
Beställ för 500 kr, få fri frakt
sockerfri choklad Köp sockerfri choklad
www.example.com
Handgjorda praliner från Göteborg
Beställ för 500 kr, få fri frakt
gourmet-chokladtryfflar Köp choklad
www.example.com
Handgjorda praliner från Göteborg
Beställ för 500 kr, få fri frakt

I det sista exemplet infogas ”choklad” i rubriken, eftersom sökordet ”gourmet-chokladtryfflar” är för långt för att få plats.