Om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Hvis du driver med detaljhandel, kan du bruke Shopping-kampanjer for å markedsføre beholdningen din på nett og lokalt, øke trafikken til nettstedet ditt eller en fysisk butikk, og finne personer med stort kundepotensial. Det første du må gjøre, er å sende oss produktinformasjonen din via Merchant Center og opprette en kampanje i Google Ads. Deretter lager vi annonser til kampanjen din, som vises på Google og andre steder på nettet der potensielle kunder kan se hva du selger. Vi kaller disse plasseringene Shopping-annonser, fordi de er mer enn rene tekstannonser. Brukerne får se et bilde av produktet ditt samt en overskrift, pris, butikknavn og mye mer. Med disse annonsene får brukerne et godt inntrykk av produktet du selger, før de klikker på annonsen, og dermed får du flere potensielle kunder.

I Sveits og EØS-land bruker du Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning (CSS) som du velger selv. Noen CSS-er administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens andre gir deg verktøy som gjør at du kan holde i tømmene selv. Finn ut mer om annonsering med Tjeneste for prissammenligning i Europa

Fordeler

• Mer trafikk: Mange bedrifter oppnår betydelig høyere klikkfrekvens (CTR) med Shopping-annonser sammenlignet med tekstannonser med tilsvarende plassering i Google Shopping-relaterte søk. Enkelte annonsører har opplevd en tredobling av klikkfrekvensen.
  • Bedre kvalifiserte potensielle kunder: Som selger kan du øke kvaliteten på de potensielle kundene ved å vise produktinformasjonen direkte i annonsene dine, slik at kundene kan ta mer veloverveide kjøpsbeslutninger. Da øker sannsynligheten for at kundene kjøper noe på nettstedet ditt. Hvis Sara søker på Google etter «akvarium», kan det for eksempel hende hun får se Shopping-annonser fra bedrifter som selger akvarier. Hun ser hvilket akvarium som passer for henne, bare ved å se på bildene. Samtidig ser hun prisen, så hun vet umiddelbart om akvariet er innenfor budsjettet hennes. Når Sara klikker på annonsen, har hun altså god oversikt over produktet og hva det koster, slik at hun befinner seg lenger ned i kjøpstrakten enn den gjennomsnittlige brukeren på nettet.
  • Enkel, butikkfokusert kampanjeadministrasjon: I stedet for søkeord baseres Shopping-annonsene på produktattributtene du har angitt i Merchant Center-datafeeden din, slik at annonsene dine vises ved relevante søk. Du kan bla gjennom produktbeholdningen direkte i Google Ads og opprette produktgrupper for varene du ønsker å by på.
  • Større rekkevidde: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist for et gitt kundesøk, og Shopping-annonser og tekstannonser kan også bli vist samtidig, dersom de er relevante. På denne måten kan du doble rekkevidden for ett enkelt søk.
  • Effektiv rapportering: Se resultatene for produktene dine med detaljnivået du ønsker. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en bestemt type høyhælte sko har oppnådd, ved å filtrere produktvisningen – uten å måtte opprette en ny produktgruppe. Med referansemålingsdata får du oversikt over konkurransesituasjonen. Ved hjelp av Budsimulatoren og informasjon om visningsandel kan du identifisere muligheter for videre vekst.

Slik fungerer Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Angi hvilken utgave av Google Ads du bruker. Finn ut mer

For Shopping-annonser danner den eksisterende produktinformasjonen din i Merchant Center – ikke søkeordene dine – grunnlaget for hvordan og hvor annonsene dine skal vises. Produktinformasjonen du oppgir via Merchant Center, inneholder opplysninger om produktene du selger. Basert på disse opplysningene knytter vi brukernes søk til annonsene dine og viser produktene som er mest relevante.

Du administrerer Shopping-annonsene dine i Google Ads ved hjelp av Shopping-kampanjer – en enkel og fleksibel løsning for å organisere og markedsføre Google Merchant Center-produktbeholdningen i Google Ads.

Du kan annonsere for butikken din og produktene dine ved hjelp av tre typer Shopping-annonser:

Pris

I likhet med andre annonseformater deltar Shopping-annonsene dine i en annonseauksjon. Hvordan du belastes, varierer etter annonsetypen:

• Shopping-produktannonser belastes ved hjelp av kostnad per klikk (CPC). For disse annonsene belastes du når folk klikker på annonsen din. Du belastes altså bare når noen klikker på en annonse som fører til landingssiden på nettstedet ditt, eller til landingssiden for den lokale beholdningen din, som Google er vert for. Finn ut mer om CPC-budgivning
  • Fremhevede Shopping-annonser belastes ved hjelp av kostnad per handling (CPE). For slike annonser belastes du først når brukeren utvider den minimerte annonsen og deretter holder den åpen i minst ti sekunder (eller klikker på den utvidede annonsen før det er gått ti sekunder). Finn ut mer om CPE-budgivning
  • Lokale katalogannonser belastes ved hjelp av CPE, der det først telles en samhandling når brukeren har oppfylt visse betingelser knyttet til rulling i, trykk eller klikk på annonsen. Finn ut mer om lokale katalogannonser

Når du oppretter en Shopping-kampanje, avgjør du hvor mye du er villig til å betale for hvert klikk eller hver samhandling.

Du betaler bare det minste beløpet som er nødvendig for å bli rangert høyere enn annonsøren på plassen under deg – og dette beløpet er ofte lavere enn det høyeste budet ditt.

Her blir annonsene dine vist

Shopping-annonsene dine kan bli vist på følgende steder på nettet:

• på Google Shopping (i utvalgte land)
  • på Google Søk, ved siden av søkeresultatene og atskilt fra tekstannonsene
  • på nettstedene til Googles søkepartnere, inkludert YouTube og Bildesøk i enkelte land (hvis du har inkludert søkepartnere i kampanjen din)
  • Google Displaynettverk (kun for lokale katalogannonser)

Shopping-annonsene dine kan bli vist sammen med tekstannonser, fordi vi ønsker å vise kundene flest mulig produkter som samsvarer med søkene deres. Dermed kan kundene finne produktet som passer best før de klikker for å kjøpe noe, og det blir lettere for deg å sikre et salg.

Eksempel

Hvis du selger ballettsko, og har både en tekstannonse for ballettutstyr og en Shopping-annonse for ballettsko, kan kundene se begge annonsene dine på samme søkeresultatside i Google Søk.

Tilgjengelighet etter land

Shopping-annonser er foreløpig tilgjengelig i Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Sør-Korea Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, USA, Vietnam og Østerrike. Finn ut mer om kravene for Shopping-kampanjer.