Om Shopping-annonser

Hvis du er forhandler, kan du bruke Performance Max-kampanjer med en Google Merchant Center-feed eller standard Shopping-kampanjer til å markedsføre produktlageret du har i butikk og på nettet, skaffe deg mer trafikk til nettstedet eller en lokal butikk og finne mer kvalifiserte potensielle kunder. Det første du må gjøre, er å sende oss produktinformasjon via Merchant Center og opprette en kampanje i Google Ads. Deretter bruker vi kampanje- og produktinformasjonen din til å opprette annonser som skal vises på Google og i andre plasseringer ellers på nettet, men dette avhenger av den aktuelle kampanjetypen. Shopping-annonser er én type annonse som kan opprettes ut fra produktinformasjonen. I motsetning til tekstannonser, som bare har tekst, inneholder Shopping-annonser blant annet et produktbilde, en overskrift, prisen og butikknavnet. Med disse annonsene får brukerne masse informasjon om produktet ditt før de klikker på annonsen. På denne måten får du flere kvalifiserte potensielle kunder.

Merk: I land der tjenester for prissammenligning er tilgjengelige, viser du Shopping-annonser via én eller flere foretrukne tjenester for prissammenligning. I enkelte tjenester administreres produktinformasjonen og kampanjene for deg, mens du selv kontrollerer oppsettet i andre tjenester. Finn ut mer om annonsering via tjenester for prissammenligning.

Hvordan fungerer Shopping-annonser?

Shopping-annonser bruker produktinformasjonen du har i Merchant Center (ikke søkeord), til å avgjøre hvor og hvordan annonsene dine skal vises. Produktinformasjonen du oppgir via Merchant Center, omfatter opplysninger om produktene du selger. Ut fra disse opplysningene matcher vi brukernes søk med annonsene og viser produktene som er mest relevante.

Du administrerer Shopping-annonsene i Google Ads via Shopping- eller Performance Max-kampanjer – som er en enkel og fleksibel løsning for å organisere og markedsføre Merchant Center-produktlageret i Google Ads. Finn ut hva Shopping-annonser består av.

Performance Max er en målbasert kampanjetype som du kan bruke for å finne flere kunder og nå målene du har satt deg. Performance Max gjør dette ved å se på kampanjeinndata, for eksempel budsjettet ditt og produktfeeden din, og deretter optimalisere oppsettet ut fra disse inndataene.

Du kan finstemme Shopping-annonsene med produktlager i butikk ved å lage annonser for varer i butikk.

Fordeler sammenlignet med andre annonseformater

• Bedre kvalifiserte potensielle kunder: Som selger kan du øke kvaliteten på de potensielle salgene ved å vise produktinformasjonen i annonsene, slik at kundene kan treffe mer veloverveide kjøpsbeslutninger. Dette gjør det mer sannsynlig at brukerne kjøper på nettstedet ditt. Hvis Sara søker på Google etter «akvarium», kan det for eksempel hende hun får se Shopping-annonser fra bedrifter som selger akvarier. Hun ser hvilket akvarium som passer for henne, bare ved å se på bildene. Samtidig ser hun prisen, så hun vet umiddelbart om akvariet er innenfor budsjettet hennes. Når Sara klikker på annonsen, har hun altså god oversikt over produktet og hva det koster, slik at hun befinner seg lenger ned i kjøpstrakten enn den gjennomsnittlige brukeren på nettet.
  • Enkel, butikkfokusert kampanjeadministrasjon: I stedet for søkeord baseres Shopping-annonsene på produktattributtene du har angitt i Merchant Center-datafeeden din. Dermed vises annonsene dine etter relevante søk. Du kan bla gjennom produktbeholdningen direkte i Google Ads og opprette produktgrupper for varene du ønsker å by på.
  • Større tilstedeværelse: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist etter et gitt kundesøk, og Shopping-annonser og tekstannonser kan også bli vist samtidig, dersom de er relevante. På denne måten kan du doble rekkevidden for ett enkelt søk.
  • Effektiv rapportering: Se resultatene fra produktene dine på ønsket detaljnivå. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en bestemt type høyhælte sko har oppnådd, ved å filtrere produktvisningen – uten å måtte opprette en ny produktgruppe. Med referansemålingsdata får du oversikt over konkurransesituasjonen. Finn vekstmuligheter ved hjelp av data om visningsandel og Budsimulatoren.
    • Bruk ny beholdning: I tillegg til alle fordelene ovenfor får du tilgang til ny beholdning og AI-basert statistikk med Performance Max-kampanjer. Performance Max-annonser kan vises i søk, Gmail, Displaynettverket, på Maps og YouTube samt via Demand Gen-kampanjer. Samlet sett gir Performance Max deg tilgang til nye målgrupper i alle Google-kanaler og -nettverk.

Hva er forskjellen mellom Performance Max-kampanjer og standard Shopping-kampanjer?

Performance Max-kampanjer Standard Shopping-kampanjer
Her blir annonsene vist

Vis annonser i de fleste Google Ads-kanaler, blant annet her:

• Shopping-fanen
  • Google Søk, plassert ved siden av søkeresultatene (atskilt fra tekstannonser)
  • tekstannonser på Google Søk
  • Google Bilder
  • Google Displaynettverk
  • YouTube
  • Gmail
  • Demand Gen
  • Maps (via annonser for varer i butikk)

Få automatisk tilgang til ny beholdning og nye formater etter hvert som disse gjøres tilgjengelige, uten å måtte lage nye kampanjer.

Bruk utvalgte Google Ads-kanaler:

• Shopping-fanen
  • Google Søk, plassert ved siden av søkeresultatene (atskilt fra tekstannonser)
  • Google Bilder
  • nettsteder fra Google-søkepartnere (hvis søkepartnere inngår i kampanjen)
  • Maps (via annonser for varer i butikk)

Annonseformat

En rekke Google Ads-formater, deriblant

Utvalgte Google Ads-formater:

Fakturering Du betaler bare for konkrete resultater i kampanjene (f.eks. klikk eller CPM). Du belastes i form av kostnad per klikk (CPC). Du belastes altså bare når noen klikker på en annonse som fører til landingssiden på nettstedet ditt eller til landingssiden for det lokale produktlageret i butikk, som Google er vert for.
Budgiving

Automatiske strategier:

Automatiske strategier:

Manuelle strategier:

Annonser Annonser genereres automatisk ut fra elementer annonsøren har lastet opp til elementgrupper (f.eks. tekst, bilde, video) og til Merchant Center-feeden. Annonser opprettes ut fra elementer lastet opp til Merchant Center-feeden. Andre reklameelementer (f.eks. tekst, bilde, video) er ikke tilgjengelige.
Annonser for varer i butikk Dette brukes automatisk hvis en feed for produktlager i butikk er tilknyttet kampanjen. I Shopping-kampanjer blir det som standard vist annonser for produkter du selger på nettstedet. Merk av for «Slå på annonser for produkter som selges i lokale butikker» i kampanjeinnstillingene for å aktivere annonser for varer i butikk.
Kjøretøyannonser Hvis du har aktivert kjøretøyannonser i Merchant Center-kontoen din og valgt et
av de støttede målene (salg, potensielle salg), kan du automatisk bruke slike annonser.

Andre funksjoner

Andre AI-funksjoner, inkludert

Andre tilpasningsfunksjoner, inkludert

• målretting for å vise annonser til bestemte målgrupper

Kampanje-

prioritet

I tilfeller der det samme produktet fra den samme kontoen markedsføres via både Performance Max-kampanjer og standard Shopping-kampanjer eller remarketingkampanjer i Displaynettverket, prioriteres førstnevnte. Vi anbefaler at du fastsetter et budsjett tilsvarende summen av de andre kampanjene, så du kan holde det totale forbruket på det samme nivået.
Alle eksisterende Smart Shopping-kampanjer med kjøretøyannonser ble oppgradert til Performance Max innen september 2023, slik at du skal ha tilgang til mer beholdning og flere formater og kan nå ut til nye kunder. Det er ikke lenger mulig å opprette nye Smart Shopping-kampanjer i kontoer der alle kampanjene er oppgradert. Finn ut hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer.

Linker til relatert innhold