Shopping-mainokset

Jos olet vähittäiskauppias, voit käyttää Maksimitulokset-kampanjoita Google Kauppiaskeskus ‐syötteen kanssa tai Vakiotyyppisiä Shopping-kampanjoita verkkokauppasi ja toimipisteesi tuotteiden mainostamiseen, sivustosi ja toimipisteesi liikenteen lisäämiseen sekä myyntivalmiiden liidien etsimiseen. Pääset alkuun toimittamalla tuotetietosi Kauppiaskeskuksen kautta ja luomalla kampanjan Google Adsissa. Tämän jälkeen kampanja- ja tuotetietojesi pohjalta luodaan mainoksia Googleen ja muihin sijoitteluihin eri puolilla internetiä riippuen siitä, mitä kampanjatyyppiä käytät. Shopping-mainokset ovat yksi tuotetietojen pohjalta luotava mainostyyppi. Toisin kuin pelkkää tekstiä sisältävissä tekstimainoksissa, Shopping-mainoksissa näkyy muun muassa tuotteen kuva, nimi, hinta ja kaupan nimi. Näiden mainosten avulla käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainoksesi klikkaamista. Näin saat myyntivalmiimpia liidejä.

Huom. Hintavertailupalveluohjelman (CSS-ohjelman) kattamissa maissa Shopping-mainoksia käytetään mainostajan valitsemien hintavertailupalveluiden kautta. Osa palveluista ylläpitää tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi. Toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit tehdä tämän itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa.

Näin Shopping-mainokset toimivat

Shopping-mainosten näkyminen perustuu avainsanojen sijaan Kauppiaskeskuksessa oleviin tuotetietoihin. Kauppiasportaalin kautta lähetetty tuotedata sisältää tietoa myymistäsi tuotteista. Sen avulla käyttäjien haut yhdistetään mainoksiisi niin, että he näkevät hakuunsa parhaiten sopivia tuotteita.

Shopping-mainoksia ylläpidetään Google Adsissa Shopping- tai Maksimitulokset-kampanjoiden avulla. Niiden kautta voit järjestää Kauppiaskeskuksessa olevan tuotevarastosi helposti ja joustavasti ja mainostaa sitä Google Adsissa. Lue lisää Shopping-mainoksen rakenteesta.

Maksimitulokset on tavoitepohjainen kampanjatyyppi, jonka avulla voit löytää uusia asiakkaita ja saavuttaa tavoitteesi. Maksimitulokset‐kampanjoissa tulokset optimoidaan kampanjaan lisättyjen tietojen, kuten budjetin ja tuotesyötteen, perusteella.

Jos haluat tehostaa Shopping-mainoksia paikallisilla saatavuustiedoilla, ota käyttöön paikalliset tuotemainokset.

Hyödyt muihin mainosmuotoihin verrattuna

• Myyntivalmiimmat liidit: Kauppiaana voit parantaa liidien laatua lisäämällä mainoksiin tuotetietoja, jotka helpottavat ostopäätösten tekemistä. Tällöin käyttäjät tekevät ostopäätöksen entistä todennäköisemmin juuri sinun yrityksesi sivustolla. Kun esimerkiksi Saara tekee Google-haun hakutermillä "kalamalja", hän saattaa nähdä Shopping-mainoksia kalamaljoja myyviltä kauppiailta. Saara valitsee mieleisensä kalamaljan mainoksissa olevien kuvien perusteella. Hänen budjettiinsa sopiva kalamalja löytyy helposti, sillä myös tuotteen hinta näkyy mainoksessa. Kun Saara klikkaa mainosta, hänellä on hyvä käsitys myytävästä tuotteesta ja sen hinnasta, joten hän on jo edennyt ostopolulla pidemmälle tavalliseen internetin käyttäjään verrattuna.
  • Helppo jälleenmyyntikeskeinen kampanjanhallinta: Avainsanojen sijaan Shopping-mainoksissa käytetään Kauppiaskeskuksen datasyötteessä valitsemiasi tuotemääritteitä. Näin mainoksesi näkyvät osuvien hakujen yhteydessä. Voit selata tuotevalikoimaasi suoraan Google Adsissa ja luoda tuoteryhmiä nimikkeille, joista haluat tehdä hintatarjouksen.
  • Parempi näkyvyys: Käyttäjän haulla voi näkyä useita Shopping-mainoksiasi. Lisäksi Shopping- ja tekstimainoksesi voivat näkyä samaan aikaan, jos ne sopivat hakuun. Mainonnan tavoittavuus yksittäisessä haussa voi näin ollen kaksinkertaistua.
  • Tehokas raportointi ja kilpailijoita koskeva data: Näet tuotekohtaiset tulokset haluamallasi tarkkuudella. Tuotenäkymää suodattamalla voit esimerkiksi katsoa, kuinka monta klikkausta tietyn merkkiset korkokengät ovat saaneet. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia tuoteryhmiä. Vertailutietojen avulla saat vinkkejä siitä, miltä kilpailutilanne näyttää. Impressio-osuusdataa ja hintatarjoussimulaattoria hyödyntämällä voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia.
    • Pääsy uuteen mainosinventaariin: Maksimitulokset-kampanjoiden kautta saat käyttöösi uutta mainosinventaaria ja tekoälyyn perustuvia vinkkejä. Maksimitulokset-kampanjoiden mainokset voivat näkyä YouTubessa, Display-verkostossa, Haussa, Kysynnän kasvatus ‑fiidissä, Gmailissa ja Mapsissa Näiden kampanjoiden avulla voit tavoittaa uusia yleisöjä Googlen kaikissa kanavissa ja verkostoissa.

Maksimitulokset-kampanjat vs. Vakiotyyppiset Shopping-kampanjat

Maksimitulokset-kampanjat Vakiotyyppiset Shopping-kampanjat
Missä mainokset näkyvät?

Useimmat Google Ads ‐kanavat, esimerkiksi

• Shopping-välilehti
  • Google Haku, hakutulosten vieressä (erillään tekstimainoksista)
  • Google Haku, tekstimainokset
  • Google Kuvahaku
  • Google Display ‑verkosto
  • YouTube
  • Gmail
  • Kysynnän kasvatus
  • Maps (paikallisten tuotemainosten kautta)

Pääset automaattisesti hyödyntämään uutta mainosinventaaria ja uusia mainosmuotoja sitä mukaa kun niitä tulee saataville. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia kampanjoita.

Valitut Google Ads ‐kanavat::

• Shopping-välilehti
  • Google Haku, hakutulosten vieressä (erillään tekstimainoksista)
  • Google Kuvahaku
  • Googlen hakukumppaneiden sivustoilla (jos olet lisännyt hakukumppanit kampanjaasi)
  • Maps (paikallisten tuotemainosten kautta)

Mainosmuoto

Laaja valikoima Google Ads ‐mainosmuotoja, esimerkiksi

Valitut Google Ads ‐mainosmuodot::

Laskutus Maksat vain kampanjoiden tuloksista (esimerkiksi klikkausten tai tuhannen impression perusteella). Veloitus perustuu klikkauskohtaiseen hintaan (CPC). Sinua veloitetaan siis vain siitä, kun joku klikkaa mainosta, joka johtaa sivustollasi olevalle laskeutumissivulle tai Googlen hostaamalle paikallisvarastosi laskeutumissivulle.
Hintatarjoukset

Automaattiset strategiat:

Automaattiset strategiat:

Manuaaliset strategiat:

Mainosaineistot Mainokset luodaan automaattisesti mainostajan elementtiryhmiin ja Kauppiaskeskuksen syötteeseen lisäämien elementtien (esim. teksti, kuva tai video) perusteella. Mainokset luodaan Kauppiaskeskuksen syötteeseen lisättyjen elementtien perusteella. Muita elementtejä (esim. tekstiä, kuvia tai videoita) ei voi käyttää.
Paikalliset tuotemainokset Otetaan käyttöön automaattisesti, jos kampanjaan liitetään paikallinen saatavuussyöte. Shopping-kampanjoissa käytetään oletuksena vain verkkosivustolla myytävien tuotteiden mainoksia. Voit ottaa paikalliset tuotemainokset käyttöön merkitsemällä "Salli paikallisissa toimipisteissä myytävien tuotteiden mainokset" ‑ruudun valituksi kampanja-asetuksista.
Ajoneuvomainokset Jos Kauppiaskeskus-tililläsi on otettu käyttöön
ajoneuvomainosohjelma ja valittu jompikumpi tuetuista tavoitteista (Liidit tai Myynti), ajoneuvomainokset tulevat käyttöön automaattisesti.

Muut ominaisuudet

Muita tekoälyyn perustuvia ominaisuuksia, kuten:

Muita muokkausominaisuuksia:

Kampanjoiden

tärkeysjärjestys

Tilillä olevan saman tuotteen osalta Maksimitulokset-kampanjat ovat etusijalla Vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihin ja Display-uudelleenmarkkinointikampanjoihin nähden. Suosittelemme valitsemaan budjetin, joka vastaa näiden muiden kampanjoiden yhteenlaskettuja budjetteja, jotta kokonaiskulutuksesi pysyy ennallaan.
Kaikki nykyiset ajoneuvomainoksia sisältävät Älykkäät Shopping-kampanjat päivittyivät Maksimitulokset-kampanjoiksi syyskuussa 2023. Näin sait käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joilla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Jos tilin kaikki kampanjat on päivitetty, tilillä ei voi enää luoda uusia Älykkäitä Shopping-kampanjoita. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.