Om inriktning för videokampanjer

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Videokampanjer körs på YouTube och hela webben via Google Ads. Genom att inrikta dina videokampanjer på YouTube och Googles videopartners kan du visa annonser för människor vid rätt tillfälle. Med ett brett urval av inriktningsmetoder, som demografiska grupper, intressen, placeringar och dina datasegment, kan du nå specifika eller nischade målgrupper baserat på vilka personerna är, vad de är intresserade av och vilket innehåll de tittar på.

Platsinriktning fungerar som ett slags kombinerade segment. Om den inriktade platsen exempelvis är Stockholm och du även inriktar dig på en remarketinglista inriktas automatiskt användare som både befinner sig i Stockholm och som ingår på remarketinglistan.

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

För videokampanjer som endast syftar till att generera konverteringar: Vi vill hjälpa dig att hitta fler möjligheter till konvertering. Därför kommer du om några månader inte längre att kunna lägga till innehållsinriktning i nya och befintliga videokonverteringskampanjer. Från och med början av 2023 tas alla befintliga inställningar för innehållsinriktning automatiskt bort från videokampanjer som syftar till att öka antalet konverteringar. Du kan ta bort innehållsinriktning från befintliga konverteringskampanjer manuellt i annonsgruppsinställningarna. Läs mer om hur du optimerar din kampanj för konverteringar

Tillgängliga inriktningsmetoder för videokampanjer

Metoder för målgruppsinriktning

Med metoder för målgruppsinriktning kan du definiera vilka personer du vill nå. Målgrupper består av personer som enligt Googles uppskattningar delar specifika intressen och avsikter och specifik demografisk information. Metoderna är:

• Demografiska grupper: Välj ålder, kön, föräldrastatus eller hushållsinkomst hos den önskade målgruppen.
  • Detaljerad demografi: Nå människor baserat på ytterligare allmänna och gemensamma egenskaper, till exempel studenter, husägare eller nyblivna föräldrar.
  • Intressen: Välj bland tillgängliga kategorier för att inrikta dig på personer som är intresserade av särskilda ämnen, också när de besöker sidor som handlar om annat. Läs mer om målgruppsinriktning.
    • Segment inom intressegrupper: Öka varumärkesmedvetenheten och intresset för dina videoannonser genom att inrikta dig på personer som redan har ett starkt intresse för ditt varumärke eller din produkt eller tjänst.
    • Segment med anpassad intressegrupp: Med segment med anpassad intressegrupp kan du skapa målgrupper som är mer anpassade till dina varumärken jämfört med breda segment inom intressegrupper liknande dem du når med tv-kampanjer. Om du till exempel säljer löparskor kanske du hellre vill nå maratonentusiaster än sportintresserade.
    • Livshändelser: Nå potentiella kunder på YouTube och Gmail vid förändringar i köpbeteende och varumärkespreferenser i samband med viktiga tillfällen i livet, som flytt, examen eller giftermål.
    • Segment med köpavsikt: Välj bland dessa målgrupper om du vill nå kunder som söker information om produkter och som aktivt överväger att köpa en tjänst eller produkt som liknar din.
    • Anpassade segment: Med anpassade segment kan du nå tittare när de fattar ett köpbeslut baserat på de sökord som de nyligen har använt på Google.com. Detta är särskilt lämpligt för resultatstrategiska annonsörer.
  • Dina datasegment: Nå fler tittare på YouTube och hos Googles videopartners baserat på deras tidigare interaktioner med dina videor, videoannonser eller din YouTube-kanal efter att du har länkat din YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto. Du kan också visa annonser för personer som har interagerat med din webbplats eller app.
  • Kundmatchning: Med Kundmatchning kan du använda din förstapartsdata från online- och offlinekällor för att nå och interagera med dina kunder på YouTube och hos Googles videopartners. Läs mer om Kundmatchning.
  • Liknande segment: Liknande segment är en inriktningsfunktion som baseras på datalistor från första part (vanligtvis dina datasegment eller kundmatchningssegment). Funktionen hjälper dig att utöka räckvidden för de målgrupper som ger bäst resultat genom att inrikta annonseringen på nya användare med egenskaper liknande dem i dina datasegment eller kundmatchningssegment.

Metoder för innehållsinriktning

Om du inriktar eller utesluter vissa musikartisters kanaler på YouTube måste du bekräfta vilka videor som ska tas med. Läs mer

Med metoder för innehållsinriktning kan du definiera var du vill (eller inte vill) att dina annonser ska visas. Metoderna är:

• Placeringar: Inrikta dig på kanaler, videor, appar, webbplatser eller placeringar på webbplatser. Du kan till exempel inrikta dig på en hel blogg med mycket trafik eller på startsidan för en populär nyhetswebbplats. Placeringar kan innefatta
    • YouTube-kanaler
    • YouTube-videor
    • webbplatser i Googles Display-nätverk
    • appar i Googles Display-nätverk.

Obs! När du lägger till placeringar i Googles Display-nätverk kan din annons fortfarande visas på alla kvalificerade platser på YouTube. När du lägger till placeringar på YouTube kan annonsen fortfarande visas på alla kvalificerade platser i Googles Display-nätverk.

Om du har valt Videopartners i Display-nätverket under Nätverk och bara lägger till placeringar i Googles Display-nätverk kan dina annonser fortfarande visas på YouTube.

• Ämnen: Inrikta dina videoannonser på specifika ämnen på YouTube och i Googles Display-nätverk. Med ämnesinriktning kan du nå en mängd olika videor, kanaler och webbplatser som har anknytning till ämnena du väljer. Om du till exempel inriktar dig på ämnet ”motorfordon” visas din annons på YouTube för personer som tittar på videor om bilar.
  • Sökord: Beroende på annonsformatet kan du visa dina videoannonser baserat på sökord, det vill säga ord eller fraser som har anknytning till en video eller kanal på YouTube eller en typ av webbplats som målgruppen är intresserad av.
  • Enheter: Inrikta dig på användare med datorer, smartphones, mobila enheter och enheter med tv-skärmar, som Chromecast.

Genom att kombinera flera metoder för innehållsinriktning inriktas dina annonser på något av det valda innehållet i annonsgruppen och hjälper dig att nå en bredare målgrupp. Du kan hantera inställningarna för innehållsinriktning i Google Ads genom att klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster.