Kontrollera kvalitetsresultatet

När du letar efter information om hur relevant din målsida och annons är för de sökord som du har valt kan du titta på ditt kvalitetsresultat.

Ditt aktuella kvalitetsresultat och värdena som ingår i det ser du i följande fyra kolumner: Kvalitetsresultat, Upplevelse av målsidan, Annonsrelevans och Förväntad klickfrekvens (CTR).

Du ser även en överblick över din kvalitetsresultathistorik och dess komponenter i följande kolumner: Kval.resultat (hist.), Målsidesupplevelse (hist.), Annonsens relevans (hist.) och Förv. CTR (hist.).

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar kvalitetsresultatet och alla komponenter som ingår i det, både aktuella och tidigare.

Innan du börjar

Om du inte känner till kvalitetsresultatets delar kan du läsa Om kvalitetsresultatet innan du sätter igång.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Lägga till kolumner i sökordsrapporten

1. Klicka på kolumnikonen Kolumner högst upp till höger i tabellen och välj Ändra kolumner.
  2. Klicka på avsnittet Kvalitetsresultat. Lägg till något av följande i statistiktabellen om du vill se aktuellt kvalitetsresultat och komponenternas status:
    1. Kvalitetsresultat är en uppskattning av hur relevanta dina annonser, dina sökord och din målsida är för personer som ser din annons. Högre kvalitetsresultat leder vanligtvis till lägre kostnader och bättre annonspositioner.
    2. Uppl. av målsida är en uppskattning av hur relevant och användbar din målsida är för personerna som klickar på din annons. Här ingår faktorer som hur väl innehållet på målsidan matchar personernas söktermer och hur enkelt det är att navigera på sidan.
    3. Uppsk. CTR mäter sannolikheten för att människor klickar på din annons när den visas. Resultatet baseras på annonsernas tidigare klickfrekvens. Vi räknar bort effekterna av annonsposition och andra faktorer som påverkar annonsens synlighet, till exempel tillägg.
    4. Annonsens relevans mäter hur väl sökordet matchar budskapet i annonserna. Om resultatet är under genomsnittet kan det innebära att dina annonser är för allmänna eller specifika för att svara på användarens sökfråga, eller att sökordet inte är relevant för ditt företag.
  3. Om du vill se tidigare kvalitetsresultat och komponentstatistik kan du segmentera efter dag och lägga till något av följande i statistiktabellen:
    1. Kvalitetsresultat (hist.) visar det senast kända resultatet för rapportperioden. Segmentera kolumnen efter dag om du vill se dina dagliga resultat.
    2. Uppl. av målsida (hist.) är en uppskattning av hur användbar din målsida var för personerna som klickade på din annons. Kolumnen visar det senast kända resultatet för rapportperioden. Segmentera efter dag om du vill se dina dagliga resultat.
    3. Annonsens relevans (hist.) visar hur relevant annonstexten var för personer som såg din annons. Kolumnen visar det senast kända resultatet för rapportperioden. Segmentera efter dag om du vill se dina dagliga resultat.
    4. Förv. CTR (hist.) visar sannolikheten för att människor klickade på din annons under olika perioder. Kolumnen visar det senast kända resultatet för rapportperioden. Segmentera efter dag om du vill se dina dagliga resultat.
  4. Klicka på Använd.