Laatupisteiden tarkistaminen

Laatupisteiden avulla voit selvittää aloitussivun ja mainoksen osuvuuden suhteessa valitsemiisi avainsanoihin.

Nykyiset laatupisteesi ja niiden osatekijät näkyvät neljässä tilasarakkeessa: Laatupisteet, Laskeutumissivukokemus, Mainoksen relevanssi ja Odotettu klikkausprosentti.

Tämän artikkelin ohjeiden avulla voit tarkistaa laatupisteesi ja niiden osatekijät. Jos laatupisteiden osatekijät eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, lue ennen aloitusta artikkeli Laatupisteet.

Ohjeet

Lisää sarakkeita avainsanaraporttiin seuraavasti:

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  2. Klikkaa Laatupisteet-osiota. Jos haluat tarkastella nykyisiä laatupisteitä ja niiden osatekijöiden tiloja, valitse tilastotaulukkoon lisättävät kohteet näistä:
    1. Laatupisteet on arvio siitä, miten osuvia mainokset, avainsanat ja laskeutumissivu ovat mainoksesi näkevän henkilön kannalta. Korkeat laatupisteet pienentävät tavallisesti klikkauksen hintaa ja parantavat mainoksen sijaintia.
    2. Laskeutumissivukokemus on arvio siitä, miten osuva ja hyödyllinen laskeutumissivusi on mainostasi klikkaaville käyttäjille. Arvioinnissa otetaan huomioon, miten hyvin laskeutumissivusi sisältö vastaa käyttäjän hakutermejä ja miten helppokäyttöinen sivusi on.
    3. Odotettu klikkausprosentti mittaa sitä, miten todennäköisesti mainostasi klikataan, kun se näytetään. Nämä pisteet perustuvat mainostesi aiempiin klikkauksiin. Pisteissä ei oteta huomioon mainoksen sijainnin, laajennusten ja muiden mainoksen näkyvyyteen vaikuttavien tekijöiden vaikutuksia.
    4. Mainoksen osuvuus mittaa sitä, miten hyvin avainsanasi vastaa mainoksesi viestiä. Jos osuvuus on alle keskiarvon, mainoksesi saattaa olla liian yleisluonteinen tai liian tarkka, jotta se vastaisi käyttäjän tekemää kyselyä. Alhainen osuvuus voi tarkoittaa myös sitä, että avainsana ei liity yritykseesi.
  3. Jos haluat tarkastella aiempia laatupisteitä ja niiden osatekijöiden tiloja, jaottele tiedot viikonpäivän mukaan ja valitse tilastotaulukkoon lisättävät kohteet näistä:
    1. Laatupisteet (hist.) näyttää raportointijakson viimeisimmän tiedossa olevan arvon. Jos haluat nähdä päiväkohtaiset pisteet, ryhmittele sarake päivän mukaan.
    2. Laskeutumissivukokemus (hist.) näyttää arvion siitä, miten hyödyllinen laskeutumissivusi on ollut vierailijoille, jotka ovat siirtyneet sivulle klikattuaan mainostasi. Tässä sarakkeessa näytetään raportointijakson viimeisin tiedossa oleva arvo. Jos haluat nähdä päiväkohtaiset pisteet, ryhmittele tiedot päivän mukaan.
    3. Mainoksen osuvuus (hist.) näyttää, miten osuva mainostekstisi on ollut niille käyttäjille, jotka ovat nähneet mainoksesi. Tässä sarakkeessa näytetään raportointijakson viimeisin tiedossa oleva arvo. Jos haluat nähdä päiväkohtaiset pisteet, ryhmittele tiedot päivän mukaan.
    4. Odotettu klikkausprosentti (hist.) näyttää, miten todennäköisesti käyttäjien on voitu odottaa klikkaavan mainostasi. Tässä sarakkeessa näytetään raportointijakson viimeisin tiedossa oleva arvo. Jos haluat nähdä päiväkohtaiset pisteet, ryhmittele tiedot päivän mukaan.
  4. Klikkaa Käytä.