Jämför och spåra dina annonsresultat över tid

Vill du ta reda på om en annons får fler klick på fredagar än på söndagar? Vill du kunna jämföra exponeringar av annonsgrupper per kvartal på ett enkelt sätt? I Google Ads finns det flera metoder att jämföra resultatet över tid. I den här artikeln visar vi dig hur du jämför resultat för två datumintervall. Du läser också om hur du använder segment för att visa detaljer om specifika datamängder.

Anvisningar

Anta att du vill veta hur det gick för dina kampanjer förra veckan jämfört med förrförra. Eller så kanske du vill se information om innevarande månad jämfört med samma månad förra året. Välj i så fall alternativet Jämför datum i datumväljaren.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på nedpilen i datumintervallet högst upp till höger på skärmen.
  4. Klicka på växlingsknappen bredvid Jämför för att aktivera ett andra fält för datumintervall.
  5. I det översta intervallet väljer du de datum du vill mäta.
  6. Därefter väljer du om du vill jämföra med Föregående period, Föregående år eller ett anpassat datumintervall.
  7. Klicka på Använd. Du ser resultat för båda datumintervallen i resultatdiagrammet.

Vill du se jämförelsestatistiken i statistiktabellen klickar du på de dubbla pilarna (<>) som nu har dykt upp i var och en av kolumnrubrikerna. Då expanderas kolumnen till fyra kolumner med aktuellt datumintervall, föregående datumintervall, numerisk förändring mellan de två datumintervallen och procentuell förändring.

När du har valt ett datumintervall, antingen separat eller som en del av en jämförelse, används datumen i hela kontot tills du ändrar dem.

Med funktionen Jämför datum kan du jämföra resultatet under två datumintervall, men inte mer. Om du till exempel vill titta på resultat per dag under den senaste månaden är det bättre att använda segment, som beskrivs nedan.

Segmentera data efter tid

När du använder segment kan du se informationen med större detaljnivå. Anta till exempel att du har använt datumväljaren för att titta på det totala resultatet för förra veckan, sedan vill du också se veckan uppdelad i veckodagar.

1. Klicka på segmentikonen Segment ovanför statistiktabellen
  2. Välj Tid på rullgardinsmenyn. En undermeny visas med följande alternativ

1. Veckodag (till exempel måndag, tisdag, onsdag)
    2. Dag (till exempel onsdagen den 21 december 2011)
    3. Vecka
    4. Månad
    5. Kvartal
    6. År
    7. Klockslag

Statistiktabellen delas upp i rader baserat på det datumintervall du väljer. Om du till exempel skapar ett segment för veckodag, expanderas den enda raden med information till åtta rader – den ursprungliga raden plus en ny rad för varje veckodag.