Sammenlign og spor annonsenes resultater over tid

Er du nysgjerrig på om du oppnår flest klikk med annonsen din på fredager eller søndager? Vil du enkelt kunne sammenligne annonsegruppevisninger per kvartal? Med Google Ads kan du sammenligne resultater over tid på flere måter. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan sammenligne resultater fra to datoperioder. Du får også informasjon om hvordan du kan bruke segmenter for å se detaljert informasjon for bestemte datasett.

Budgets (Account Optimization)

Se flere videoer om hvordan du kan oppnå bedre kontoresultater.

Sammenlign data fra to tidsperioder

Tenk deg at du ønsker å finne ut hvilke resultater du oppnådde med kampanjene dine i forrige uke sammenlignet med uken før. Eller kanskje ønsker du å se data for inneværende måned sammenlignet med samme måned i fjor. Du kan se alt dette ved å bruke «Sammenlign»-alternativet i datoperiodevelgeren.

Veiledning

1. Klikk på nedoverpilen ved siden av datoperioden øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på bryteren ved siden av «Sammenlign» på rullegardinmenyen.
  3. Velg om du ønsker å sammenligne Forrige periode (standardinnstillingen), Forrige år eller en egendefinert periode (ved hjelp av Egendefinert-alternativet).
  4. Hvis du velger Egendefinert-alternativet, kan du klikke på datoene du ønsker å sammenligne, i kalenderen.
  5. Klikk på Bruk. Du får se resultater for begge datoperiodene i resultatdiagrammet.

I datatabellene får du nå se den prosentvise endringen i resultatene for kampanjene og annonsegruppene dine samt for «Annonser og utvidelser»-sidene dine. For å se de fullstendige beregningene for sammenligningen må du klikke på dobbeltpilene (< >) som nå vises i de ulike kolonneoverskriftene. Da utvides kolonnen til fire kolonner: den nåværende datoperioden, den forrige datoperioden, den numeriske endringen fra den ene datoperioden til den andre og den prosentvise endringen.

Når du har valgt en datoperiode – enten for seg selv eller som en del av en sammenligning – gjelder datoene for hele kontoen (til du endrer dem).

Se forklaringer for endringer

Når du slår på «Sammenlign», kan du se årsakene til noen av endringene i resultatene dine. Klikk på endringsprosenten eller Se forklaringer for å åpne «Forklaringer»-panelet der du kan finne informasjon om hva som kan ha forårsaket den aktuelle endringen.

For å kunne se forklaringer må du sørge for at de to tidsperiodene du har valgt, er innenfor de siste 90 dagene, er sammenhengende og av lik lengde. Finn ut mer om forklaringer

Segmentér data etter tid

Med segmenter kan du få en mer detaljert visning av dataene dine. Tenk deg for eksempel at du har brukt datoperiodevelgeren for å se de samlede resultatene for forrige uke, og at du nå ønsker å se resultatene for denne uken fordelt på de enkelte dagene.

1. Klikk på segmentikonet Segment ovenfor statistikktabellen.
  2. Velg Tid på rullegardinmenyen. Da ser du en undermeny med disse alternativene:

1. Ukedag (f.eks. mandag, tirsdag, onsdag)
    2. Dag (f.eks. ons. 21. desember 2011)
    3. Uke
    4. måned
    5. kvartal
    6. år
    7. Time på dagen

Dette fører til at statistikktabellen din deles inn i rader basert på datoperioden du har valgt. Hvis du for eksempel oppretter et Ukedag-segment, gjøres den enkeltstående dataraden om til åtte datarader: den opprinnelige raden pluss én ny rad for hver ukedag.