De prestaties van uw advertenties in de loop van de tijd vergelijken en volgen

Bent u nieuwsgierig of er op vrijdag vaker op uw advertentie wordt geklikt dan op zondag? Wilt u eenvoudig per kwartaal het aantal vertoningen voor uw advertentiegroep kunnen vergelijken? Met Google Ads kunt u de prestaties in de loop van de tijd op meerdere manieren vergelijken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prestaties van twee perioden kunt vergelijken. Ook wordt uitgelegd hoe u segmenten kunt gebruiken voor details over specifieke datasets.

Instructies

Stel dat u wilt weten hoe uw campagnes in de afgelopen week hebben gepresteerd in vergelijking met de week daarvoor. Of wellicht wilt u gegevens van de huidige maand vergelijken met dezelfde maand een jaar eerder. U kunt dit allemaal bekijken met behulp van de optie 'Vergelijken met' in de periodekiezer.

1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes.
  3. Klik op de pijl-omlaag in het dropdownmenu 'Datumbereik' rechtsboven in het scherm.
  4. Klik op de schakelaar naast 'Vergelijken' om een tweede veld 'Datumbereik' te activeren.
  5. Selecteer in de bovenste periode de datums die u wilt meten.
  6. Kies vervolgens of u wilt vergelijken met de Vorige periode, met Vorig jaar of met een Custom periode
  7. Klik op Toepassen. U krijgt resultaten voor beide perioden te zien in uw grafiek met prestaties.

Als u de vergelijkingsstatistieken wilt bekijken in uw tabel met statistieken, klikt u op de dubbele pijlen (<>) die nu in elk van de kolomkoppen worden weergegeven. Hiermee splitst u een kolom in vier kolommen: de huidige periode, de vorige periode, de numerieke verandering tussen de twee perioden, en de procentuele verandering.

Wanneer u een periode kiest, op zichzelf of als onderdeel van een vergelijking, worden deze datums toegepast in uw gehele account (totdat u de datums wijzigt).

Met de functie 'Vergelijken met' kunt u de prestaties van twee verschillende perioden vergelijken, maar niet meer dan twee. Als u bijvoorbeeld de prestaties per dag van de afgelopen maand wilt bekijken, kunt u het best segmenten gebruiken. Hoe u dit doet wordt hieronder beschreven.

Uw gegevens segmenteren op basis van tijd

Met behulp van segmenten kunt uw gegevens gedetailleerder weergeven. Stel dat u de periodekiezer heeft gebruikt om de algemene prestaties van de afgelopen week te bekijken. Maar vervolgens besloot u dat u de gegevens van de afgelopen week per dag wilt bekijken.

1. Klik op het segmentpictogram Segment boven uw tabel met statistieken
  2. Selecteer Tijd in het dropdownmenu. In een submenu worden de volgende opties weergegeven

1. Dag van de week (bijvoorbeeld maandag, dinsdag, woensdag)
    2. Dag (bijvoorbeeld woensdag 21 december 2011)
    3. Week
    4. Maand
    5. Kwartaal
    6. Jaar
    7. Uur van de dag

Hiermee wordt uw tabel met statistieken in rijen gesplitst op basis van de periode die u selecteert. Wanneer u bijvoorbeeld een segment 'Dag van de week' maakt, verandert één rij met gegevens in acht rijen met gegevens: de oorspronkelijke rij plus een nieuwe rij voor elke dag van de week.