De prestaties van uw advertenties over een periode vergelijken en bijhouden

Wilt u weten of er op vrijdag vaker op uw advertentie wordt geklikt dan op zondag? Wilt u eenvoudig per kwartaal het aantal vertoningen voor uw advertentiegroep kunnen vergelijken? Met Google Ads kunt u de prestaties in de loop van de tijd op meerdere manieren vergelijken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u prestaties van twee perioden kunt vergelijken. Ook wordt uitgelegd hoe u segmenten kunt gebruiken voor details over specifieke datasets.

Budgets (Account Optimization)

Bekijk meer video's over hoe u de prestaties van uw account kunt verbeteren.

Gegevens over twee perioden vergelijken

Stel dat u wilt weten hoe uw campagnes in de afgelopen week hebben gepresteerd in vergelijking met de week daarvoor. Of wellicht wilt u gegevens over de huidige maand vergelijken met die over dezelfde maand een jaar geleden. U kunt dit allemaal bekijken met de optie 'Vergelijken' in de periodekiezer.

Instructies

1. Klik op de pijl-omlaag naast het dropdownmenu 'Periode' rechtsboven in het scherm.
  2. Klik op de schakelaar naast 'Vergelijken' in het dropdownmenu.
  3. Kies of u Vorige periode (standaard), Vorig jaar of een Aangepaste periode wilt vergelijken.
  4. Als u Aangepast selecteert, kunt u boven de kalender de datums selecteren die u wilt meten.
  5. Klik op Toepassen. U krijgt resultaten voor beide perioden te zien in de grafiek met prestaties.

U ziet nu de percentagewijziging in de prestaties in de gegevenstabellen van uw campagnes, advertentiegroepen en advertentie- en extensiepagina's. Als u de volledige vergelijkingsstatistieken wilt bekijken, klikt u op de dubbele pijlen (< >) die nu in elke kolomkop worden weergegeven. Hiermee splitst u een kolom in vier kolommen: de huidige periode, de vorige periode, de numerieke wijziging tussen de twee perioden en de percentagewijziging.

Wanneer u een periode kiest, op zichzelf of als onderdeel van een vergelijking, worden deze datums toegepast in uw gehele account (totdat u de datums wijzigt).

Uitleg van de wijzigingen bekijken

Als u 'Vergelijken' inschakelt, ziet u de uitleg van sommige wijzigingen in uw prestaties. Klik op het wijzigingspercentage of op Uitleg bekijken om het deelvenster 'Uitleg' te openen. Hier kunt u informatie vinden over de oorzaak van deze wijziging.

Als u uitleg wilt zien, zorgt u ervoor dat de twee perioden die u heeft geselecteerd binnen de afgelopen negentig dagen liggen, en even lang en aaneengesloten zijn. Meer informatie over uitleg

Uw gegevens segmenteren op basis van tijd

Met behulp van segmenten kunt uw gegevens gedetailleerder weergeven. Stel dat u de periodekiezer heeft gebruikt om de algemene prestaties van de afgelopen week te bekijken. Maar vervolgens besloot u dat u de gegevens van de afgelopen week per dag wilt bekijken.

1. Klik op het segmenticoon Segment boven de tabel met statistieken.
  2. Selecteer Tijd in het dropdownmenu. In een submenu worden de volgende opties weergegeven:

1. Dag van de week (bijvoorbeeld maandag, dinsdag, woensdag)
    2. Dag (bijvoorbeeld woensdag 21 december 2011)
    3. Week
    4. Maand
    5. Kwartaal
    6. Jaar
    7. Uur van de dag

Hiermee wordt uw tabel met statistieken in rijen gesplitst op basis van de periode die u selecteert. Wanneer u bijvoorbeeld een segment 'Dag van de week' maakt, verandert één rij met gegevens in acht rijen met gegevens: de oorspronkelijke rij plus een nieuwe rij voor elke dag van de week.