Konto-, kampagne- og annoncegruppeeffektivitet

Din Google Ads-konto er inddelt i 3 niveauer: Konto, kampagner og annoncegrupper. Du kan bruge disse niveauer til at tilpasse din visning af Google Ads-effektivitetsdata, så den er så bred eller specifik, som du ønsker.

På denne side kan du læse om følgende:

Find og brug dine effektivitetsdata

Inden du får vist effektivitetsdata i Google Ads, er det vigtigt at forstå, hvordan du kan få vist rapporter på din konto, i dine kampagner og i dine annoncegrupper. På baggrund af dine rapporter kan du se, hvilke annoncegrupper, kampagner og søgeord der er mest effektive, så du optimerer dine muligheder for at nå ud til nye og relevante målgrupper.

Navigering på din konto

Tip! Du kan navigere i de 3 niveauer i Google Ads via sidepanelet på din konto. Hvis du vil finde oplysninger, skal du starte med det bredeste niveau "Alle kampagner" under ikonet Kampagner Campaigns Icon og derefter indsnævre dit fokus. Når du har valgt en kampagne, kan du se annoncegrupperne i hver enkelt kampagne.

Din konto er knyttet til en unik mailadresse, en adgangskode og dine faktureringsoplysninger. I forbindelse med rapportering er det en fordel at betragte din konto som en samling kampagner. Hvis du vil have vist effektivitetsdata for hele din konto, skal du klikke på Alle kampagner under ikonet Kampagner Campaigns Icon i sidepanelet til venstre på din Google Ads-konto. De samlede værdier for alle rækkerne er angivet nederst i statistiktabellen.

Du kan også navigere på din konto ved hjælp af kampagnetypevælgeren, Forklaringer og værktøjet til rapportredigering. Få flere oplysninger om, hvordan du fortolker dine data.

Eksempel

Lad os sige, at kontoen tilhører en chokoladeproducent, der gerne vil øge onlinesalget.

Ejerne har oprettet 2 kampagner: Én til at promovere et sortiment af chokoladebarer, og en anden til at promovere særtilbud på gaveæsker. De opdeler desuden hver kampagne i målrettede og relevante annoncegrupper. Kampagnen for chokoladebarer har 3 annoncegrupper til forskellige smagsvarianter, og annoncegrupperne i kampagnen for gaveæsker tester forskellige rabattilbud.

Gennemgå strukturen for deres konto:

Konto:

Chokoladeproducent

Kampagne 1:

Chokoladebarer

Annoncegrupper:

Hindbær

Karamel

Ingefær

Kampagne 2:

Gaveæsker
til valentinsdag

Annoncegrupper:

30 % rabat på gaveæsker

Gratis levering af gaveæsker

Luksuschokolade til valentinsdag

Når du konfigurerer dine konti eller får vist effektivitetsdata, skal du huske, at hver af dine annoncegrupper kan indeholde flere annoncer. Det gør det f.eks. lettere for chokoladeproducenten (og dig) at sammenligne effektivitet for forskellige annonceelementer og afgøre, om en version har ført til flere klik eller køb end en anden.

Se effektivitetsdata

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Du kan gennemgå dine effektivitetsdata fra din Google Ads-konto. Følg nedenstående vejledning for at se oplysninger om din konto, dine kampagner eller dine annoncegrupper.

Se kontodata

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Opdater datarullemenuen på siden "Kampagner", så den afspejler den mængde data, du vil se.
Bemærk! Standardvisningen af "Kampagner" viser de seneste 30 dages effektivitet.

Se kampagnedata

Den enkelte kampagne har sit eget budget og sine egne indstillinger, der bestemmer, hvor annoncerne bliver vist. En kampagne er en samling annoncegrupper. Alle dine kampagner vises under ikonet Kampagner Campaigns Icon i sidepanelet til venstre på din Google Ads-konto, og de vises også, når du klikker på fanen "Kampagner" midt på skærmen.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på den kampagne, du vil se, på siden "Kampagner".
  4. Klik på Tilføj filter for at se specifikke filtrerede data om din kampagne.

Se annoncegruppedata

Din annoncegruppe indeholder et sæt annoncer, der minder om hinanden, samt de ord og udtryk, der skal aktivere visning af dine annoncer. Disse ord og udtryk kaldes søgeord. Når du klikker på en kampagne, viser Google Ads dig en oversigt over kampagnens effektivitet fordelt på de enkelte annoncegrupper. Du kan også gennemgå annoncegruppedata ved at følge nedenstående vejledning.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Annoncegrupper.
  4. Opdater datarullemenuen på siden "Annoncegrupper", så den afspejler den mængde data, du vil se.
    • Bemærk! Standardvisningen for "Annoncegrupper" viser effektiviteten for de seneste 30 dage.

Gennemgå yderligere oplysninger

Du kan gennemgå annoncegruppeoplysninger som f.eks. målgruppeinteresser og vaner på siden "Annoncegrupper". Følg disse trin for at se yderligere rapportoplysninger.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Annoncegrupper.
  4. Klik på den kampagne, du vil se, på siden "Annoncegrupper".
  5. Klik på Flere oplysninger, der kan skjules, på undersidemenuen øverst.

Fortolk effektivitetsdata

Når du er fortrolig med opbygningen af din Google Ads-konto, kan du se og tilpasse dataene i din statistiktabel og downloade rapporter, så du kan overvåge kampagne-, annoncegruppe-, annonce- eller søgeordseffektivitet.

Kampagnetypevælgeren

Du kan bruge kampagnetypevælgeren til at skifte mellem rapporteringsvisninger efter kampagnetype, f.eks. Shopping eller Displaynetværket. Denne valgmulighed vises som en rullemenu i arbejdsområdet øverst, hvis du har mere end én kampagnetype på din konto. Du kan kun vælge en bestemt kampagnetype, hvis din konto rent faktisk indeholder den pågældende kampagnetype.

Forklaringer

Forklaringer giver dig mulighed for at få indsigt i væsentlige ændringer af din kontos effektivitet med blot et enkelt klik. Du kan få vist forklaringer ved at holde markøren over metrics, der er understreget med en blå stiplet linje (f.eks. $1,193.60), og klikke på Se forklaringer. Hvorvidt funktionen er tilgængelig, afhænger af en række forskellige kriterier såsom kampagnetype og budstrategitype. Få flere oplysninger om forklaringer.

Værktøjet til rapportredigering

Værktøjet til rapportredigering er et analyseværktøj, der giver dig mulighed for at interagere med dine data via tabeller og diagrammer i flere dimensioner.

• En enkel brugerflade med træk og slip giver dig mulighed for hurtigt at opbygge og redigere tabeller og diagrammer i flere dimensioner, så der ikke er behov for at downloade alle data for at foretage en dybdegående analyse.
  • Analyse i flere segmenter giver dig mulighed for at opdele dine data med større detaljeringsgrad i dine tabeller og diagrammer.
  • Tilpassede diagrammer giver dig mulighed for hurtigt at visualisere mønstre og tendenser i dine data.
  • Avanceret filtrering og sortering giver dig mulighed for at filtrere segmenterede metrics (f.eks. mobilklik) og sortere efter flere kolonner.

Få oplysninger om, hvordan du opretter tilpassede rapporter i værktøj til rapportredigering.

Download effektivitetsdata

Når dataene på siden "Kampagner" eller "Annoncegrupper" er formateret på den måde, du ønsker, kan du følge nedenstående trin for at downloade din rapport.

1. Klik på downloadknappen Et billede af downloadikonet for Google Ads og Merchant Center over tabellen.
  2. Vælg din downloadtype på rullemenuen. Du kan vælge mellem følgende filtyper: Excel .csv, .csv, .tsv, .pdf, .xlsx, .xml og Google Sheets. Du kan også vælge at åbne din rapport i værktøjet til rapportredigering eller sende eller planlægge at sende din rapport via mail.
    • Bemærk! "Flere valgmuligheder" giver dig mulighed for at tilføje segmenter, komprimere filstørrelser og inkludere yderligere data i din rapport.
  3. Når du har valgt en filtype på listen, modtager du notifikationen "Forbereder rapport". Når rapporten er færdig, får du notifikationen "Downloader rapport".