Gegevenssegmenten voor websitebezoekers toevoegen aan advertentiegroepen

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Voeg gegevenssegmenten toe aan uw advertentiegroepen, zodat uw advertenties worden weergegeven aan mensen die uw website hebben bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gegevenssegmenten toevoegt aan advertentiegroepen.

Instructies

Gebruik deze stappen om gegevenssegmenten aan uw advertentiegroepen toe te voegen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepen.
  3. Selecteer in de module Doelgroepsegmenten de optie Campagneweergave of Advertentiegroepweergave in het dropdownmenu Weergeven om te filteren op het gewenste rapportageniveau.
  4. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de targeting, klikt u op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Selecteer de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  6. Gebruik de opties Zoeken en Browsen om de segmenten die u wilt targeten te zoeken en te selecteren.
  7. Vink het selectievakje aan naast het segment dat u wilt targeten. Het wordt dan toegevoegd aan uw targeting.
  8. Klik op Opslaan.

Meer informatie over uw gegevenssegmenten

Meerdere advertentiegroepen of campagnes kunnen hetzelfde gegevenssegment targeten. Als meer dan één van uw advertenties hetzelfde gegevenssegment target, is elke advertentie geschikt voor weergave. Als een bezoeker zich in meer dan één van uw gegevenssegmenten bevindt, kunnen advertenties in campagnes die deze segmenten gebruiken, worden weergegeven. In beide gevallen kiest Google Ads de advertentie met de hoogste advertentierangschikking voor deelname aan de advertentieveiling.

Als u andere targetingmethoden toevoegt aan uw campagne in het Display Netwerk die gebruikmaken van uw website- of app-gegevens, kan dat uw doelgroep beperken. Stel dat u displayzoekwoorden toevoegt aan een advertentiegroep in uw campagne die gebruikmaakt van uw website- of app-gegevens en de instelling 'Targeting en bieden' selecteert voor zowel gegevenssegmenten als zoekwoorden. In dat geval kunnen uw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen in uw gegevenssegmenten als ze websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als u de instelling 'Alleen bieden' selecteert voor uw gegevenssegmenten en de instelling 'Targeten en bieden' voor zoekwoorden, worden uw advertenties weergegeven aan mensen wanneer ze websites bezoeken die overeenkomen met uw zoekwoorden. Als mensen die deze websites bezoeken zich in uw gegevenssegment bevinden, is uw bod voor gegevenssegmenten van toepassing.