Om konfigurering av datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Datasegmentene dine omfatter eksisterende kunder og folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt mobilappen din tidligere. Finn ut hvordan du kan bruke dataene dine i bannerkampanjer og søkekampanjer.

Legg til Google-taggen i apper eller på nettsteder

Du kan begynne å bruke datasegmentene dine ved først å konfigurere en målgruppekilde for nettstedet ditt eller appene dine. Tag-kodebiter er små kodeblokker du får når du merker nettstedet ditt i målgruppekilder. Når du har kodebitene, kan du legge dem til på nettstedet ditt. Du kan målrette annonseringen din mot folk som har brukt mobilappene dine, ved å konfigurere dataene dine med en SDK for å segmentere med utgangspunkt i hendelsene du konfigurerer. Finn ut mer om dynamisk remarketing for apper

Hendelseskodebiten

Når du har lagt til Google-taggen, kan du sende ekstra data til Google Ads for å opprette datasegmentene dine og spore konverteringer via «event»-kommandoen (hendelse). Med hendelseskodebiten kan du registrere hendelser og tilknyttede hendelsesparametere du kan opprette datasegmenter på bakgrunn av.
Du kan for eksempel bruke hendelseskodebiten til å målrette annonseringen din mot brukere som har registrert seg på nettstedet ditt. Avhengig av bedriftstypen din må du overføre bestemte data til Google Ads via hendelseskodebiten.

Kom i gang med datasegmenter

Når du har konfigurert en målgruppekilde, er du klart til å opprette et segment. Du kan opprette segmenter for ulike typer besøkende. Du kan for eksempel legge til besøkende på nettsiden for den mest populære produktkategorien din i segmentet ditt. Gjennom kodebiten får Google Ads beskjed om å lagre besøkende i segmentet for denne populære kategorien. Når folk besøker den aktuelle siden, blir ID-en for informasjonskapselen deres lagt til i datasegmentene dine.

Finn ut hvordan du kan opprette datasegmenter bestående av brukerne av appen din og besøkende på nettstedet ditt

Segmenter som opprettes automatisk

Hvis du har konfigurert målgruppekilder, oppretter Google Ads standardsegmenter for deg. Du kan umiddelbart begynne å målrette annonsegruppene dine mot disse segmentene. Finn ut mer om hvilke segmenter som opprettes automatisk, du kan benytte deg av

Disse populære standardsegmentene bør du vurdere:

• Alle besøkende: Dette segmentet fylles ut på grunnlag av alle verdiene fra alle parameterne i implementeringen av taggene dine, og segmentet omfatter «Alle som har besøkt sidene dine med hendelseskodebiter for dataene dine».
  • Alle som har konvertert: Dette segmentet fylles ut automatisk ved hjelp av taggen for konverteringssporing, og segmentet omfatter «Alle som har konvertert på nettstedet ditt». Hvis du ikke har konfigurert konverteringssporing, er dette segmentet tomt.
  • Google Ads-optimalisert segment: Dette er et kombinasjonssegment som består av flere segmenter fra tilgjengelige målgruppekilder. Du kan opprette dette segmentet ved å tilknytte minst én datakilde på Målgruppekilder-siden.

Regler for datasegmenter

Når du har lagt til Google-taggen og den valgfrie hendelseskodebiten på nettstedet ditt eller i appen din, kan du definere segmenter for ulike deler av nettstedet eller appen med regler. Hvis du for eksempel vil definere et segment for en nettside der du selger fotballsko, kan du bruke denne regelen: «Nettadressen inneholder fotballsko». Legg merke til at du da må ta med termen «fotballsko» i nettadressen for produktsidene, for eksempel www.example.com/fotballsko.

Med regler kan du lage så mange segmenter du vil, uten at du trenger å legge til flere tagger på nettstedene eller i appene dine. Det er lurt å starte med segmentene som opprettes for deg automatisk. Hvis du vil tilpasse segmentet ditt, kan du bruke segmentreglene. Vær oppmerksom på at det bare kan målrettes annonser mot segmenter med mer enn 100 aktive brukere. Det kan hende at det ikke kan målrettes annonser mot detaljerte segmenter, da de kanskje ikke oppfyller minimumskravene.

Finn ut mer om reglene for datasegmenter.

Egendefinerte parametere

Med hendelseskodebiten for dynamiske remarketing kan du sende egendefinerte parametere du kan bruke til å lage segmentene dine.

Du kan for eksempel sende produktprisen og sidetypen (f.eks. kjøpssiden) i hendelseskodebiten for å lage et segment for brukere som har kjøpt et produkt til over en bestemt pris. I dette tilfellet er de egendefinerte parameterne du skal ta med i hendelseskodebiten, «verdien» (prisen på produktet) og «sidetypen» (indikerer hvor nære kundene er å kjøpe noe).

Finn ut mer om hvordan du kan bruke maler for segmenter for tidligere besøkende på nettstedet.

Merk: Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som er underlagt begrensninger i retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Slå av innsamling av data

Du kan velge å slå av innsamlingen av data for bruk i personlig tilpasset annonsering fra brukere som ikke ønsker å se personlig tilpassede annonser. Du kan også gjøre det for å sørge for at du overholder California Consumer Privacy Act (CCPA). Du kan endre den globale nettstedstaggen og slå av innsamlingen av data for personlig tilpasset annonsering for bestemte brukere på nettstedet ditt. Du kan også velge å ekskludere alle brukere fra California i Målgruppestyring-delen i Google Ads-kontoen din.