Datasegmenttien käyttöönotto

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Omat datasegmentit sisältävät nykyisiä asiakkaita sekä ihmisiä, jotka ovat aiemmin käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Lue lisää siitä, miten voit käyttää dataasi Display-kampanjoissa ja Hakukampanjoissa.

Google-tagin lisääminen verkkosivustolle tai sovellukseen

Jos haluat aloittaa datasegmenttien käytön, ota verkkosivustollasi tai sovelluksissasi käyttöön yleisölähde. Tagin koodinpätkät ovat pieniä koodilohkoja, jotka saat, kun taggaat sivustosi Yleisölähteet-sivulla. Kun olet saanut koodinpätkät, voit lisätä ne sivustollesi. Jos haluat kohdistaa mainontaa mobiilisovellustesi käyttäjille, ota SDK:n avulla käyttöön datan segmentointi, joka perustuu luomiisi tapahtumiin. Lue lisää sovellusten dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.

Tapahtumakoodinpätkä

Kun olet lisännyt Google-tagin, voit lähettää lisädataa Google Adsiin datasegmenttien luomiseksi ja seurata konversioita event-komennolla. Tapahtumakoodinpätkän avulla voit tallentaa tapahtumia ja niihin liittyviä tapahtumaparametreja, joita voit käyttää datasegmenttien luomiseen.
Tapahtumakoodinpätkän avulla voit esimerkiksi kohdistaa mainontaa käyttäjille, jotka ovat rekisteröityneet verkkosivustollasi. Liiketoimintatyypistä riippuen sinun on välitettävä tiettyä dataa Google Adsiin tapahtumakoodinpätkän avulla.

Näin pääset alkuun datasegmenttien käytössä

Kun olet ottanut yleisölähteen käyttöön, olet valmis luomaan segmentin. Voit luoda segmenttejä eri tyyppisille kävijöille. Voit esimerkiksi lisätä tiettyyn segmenttiin kävijät, jotka ovat käyneet suosituimman tuoteluokkasi sivulla. Datakoodinpätkäsi avulla Google Ads tallentaa nämä kävijät tähän suositun kategorian segmenttiin. Kun ihmiset käyvät kyseisellä sivulla, heidän evästetunnuksensa tallennetaan datasegmentteihisi.

Lue, miten voit luoda verkkosivustosi kävijöitä ja sovelluksesi käyttäjiä sisältäviä datasegmenttejä.

Automaattisesti luodut segmentit

Jos olet jo ottanut yleisölähteitä käyttöön, Google Ads luo sinulle oletussegmenttejä. Voit alkaa käyttää näitä segmenttejä mainosryhmiesi kohdistuksessa saman tien. Lue lisää käytettävissäsi olevista automaattisesti luoduista segmenteistä.

Suosittuja oletussegmenttejä, joita kannattaa ehkä käyttää:

• Kaikki kävijät: Tähän segmenttiin lisätään kävijöitä kaikkien taggauskokoonpanosi parametrien kaikkien arvojen perusteella, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat käyneet datatapahtumakoodinpätkiä sisältävillä sivuillasi.
  • Kaikki konvertoituneet: Tämä segmentti täytetään automaattisesti konversioseurannan tagin avulla, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat konvertoituneet verkkosivustollasi. Jos et ole ottanut konversioseurantaa käyttöön, tämä segmentti on tyhjä.
  • Google Adsille optimoitu luettelo: Tämä yhdistelmäsegmentti on koottu yhdistämällä useita segmenttejä, jotka ovat peräisin käytettävissä olevista yleisölähteistä. Voit luoda tämän segmentin yhdistämällä ainakin yhden datalähteen Yleisölähteet-sivulta.

Datasegmenttiä koskevat säännöt

Kun olet lisännyt Google-tagin ja valinnaisen tapahtumakoodinpätkän sivustollesi tai sovellukseesi, voit määritellä segmenttejä verkkosivustosi tai sovelluksesi eri osia varten sääntöjen avulla. Jos esimerkiksi haluat määritellä segmentin verkkosivulle, jolla myyt korkokenkiä, voit käyttää tätä sääntöjä: "URL-osoite sisältää korkokengät". Huomaa, että tuotesivujen URL-osoitteessa täytyy olla sana korkokengät esimerkiksi näin: www.example.com/korkokengat.

Sääntöjen avulla voit luoda niin monta segmenttiä kuin haluat ilman, että sinun tarvitsee lisätä tageja verkkosivustollesi tai sovellukseesi. Parhaiden käytäntöjen mukaan kannattaa aloittaa segmenteistä, jotka luodaan automaattisesti. Jos haluat räätälöidä segmenttejä, voit käyttää segmenttisääntöjä. Pidä mielessä, että mainonnassa voi käyttää vain segmenttejä, joissa on yli 100 aktiivista käyttäjää. Tarkkoja segmenttejä ei ehkä voi käyttää, jos ne eivät täytä vähimmäisvaatimuksia.

Lue lisää datasegmenttien säännöistä.

Omat parametrit

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän avulla voit lähettää omia parametreja, joita voit käyttää datasegmenttien luomiseen.

Voit esimerkiksi lähettää tuotteen hinnan ja sivun tyypin (esim. ostosivu) tapahtumakoodinpätkässä ja luoda näin segmentin asiakkaista, jotka ovat ostaneet tuotteen tiettyä hintaa suuremmalla hinnalla. Tällöin tapahtumakoodinpätkään sisällytettävät omat parametrit ovat "value" (tuotteen hinta) ja "page type" (sivun tyyppi, joka ilmaisee, kuinka lähellä ostoksen tekemistä asiakkaat ovat).

Lue lisää mallien käyttämisestä sivuston aiemmista kävijöistä koostuvissa segmenteissä.

Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä

Datan keräämisen poistaminen käytöstä

Voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia, tai jos sinun on noudatettava lakivaatimuksia. Voit muokata yleistä sivustotagia ja poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä sivustosi käyttäjiltä tai sulkea pois kaikki Kaliforniassa olevat käyttäjät Google Ads ‑tilisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta.