Tietoja uudelleenmarkkinoinnin määrittämisestä

Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit tavoittaa henkilöitä, jotka ovat aiemmin vierailleet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Aiemmat vierailijat tai käyttäjät voivat nähdä mainoksesi, kun he selaavat Google Display ‑verkostoon kuuluvia verkkosivustoja taikka tekevät tuotteisiisi tai palveluihisi liittyviä hakuja Googlessa.

Tässä artikkelissa on yleiskatsaus neljästä vaiheesta, joiden avulla voit luoda uudelleenmarkkinointikampanjoita.

Ennen kuin aloitat

Jos olet määrittänyt Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin uudessa Google Adsissa, näet uuden Google Ads ‑tagin, joka koostuu yleisestä sivustotagista ja valinnaisesta tapahtumakoodinpätkästä. Jos olet asentanut sivustollesi vanhan AdWords-tagin JavaScriptilla, tagi toimii edelleen, mutta on suositeltavaa käyttää uutta Google Ads ‑tagia. Lue lisää Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagin muutoksista.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Uudelleenmarkkinoinnin käyttämiseksi sinun on valittava tuettu kampanjatyyppi.

Display-verkoston kampanjat

Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointia Display-verkostossa, valitse kampanjaa luodessasi Vain Display-verkosto > Markkinointitavoitteet > Aja toimintaa > Ostot verkkosivustolta.

Hakuverkoston kampanjat

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttäminen hakumainoksissa edellyttää, että valitset kampanjaa luodessa kampanjan tyypiksi Vain hakuverkosto – kaikki ominaisuudet. Jos kampanjan tyyppi on Vain hakuverkosto – vakio tai Hakuverkosto Display-valinnalla – vakio, et pysty lisäämään uudelleenmarkkinointiluetteloita kampanjaasi.

Google Ads ‑tagin lisääminen verkkosivustolle tai sovellukseen

Jos haluat aloittaa uudelleenmarkkinoinnin käytön, määritä verkkosivustollesi tai sovelluksillesi yleisölähde.

Uudelleenmarkkinointitagin koodinpätkät ovat pieniä koodiryhmiä, jotka saat, kun taggaat sivustosi uudelleenmarkkinointia varten Yleisölähteet-osiossa. Kun olet saanut koodinpätkät, voit lisätä ne sivustollesi. Voit määrittää uudelleenmarkkinoinnin mobiilisovelluksille käyttämällä SDK:ta, jonka avulla voit ryhmitellä sovelluksesi yleisöjä määrittämiesi tapahtumien perusteella. Lue lisää sovellusten dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.

Tapahtumakoodinpätkä

Kun olet lisännyt yleisen sivustotagin, voit lähettää Google Adsiin lisää dataa uudelleenmarkkinointia ja konversioseurantaa varten käyttämällä event-komentoa. Tapahtumakoodinpätkän avulla voit tallentaa tapahtumia ja niihin liittyviä tapahtumaparametreja, joita voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.
Voit esimerkiksi luoda yleisöluettelon, jonka perusteella mainonta kohdistetaan verkkosivustollesi rekisteröityneille käyttäjille. Liiketoimintatyypistäsi riippuen sinun on välitettävä tietyntyyppistä dataa Google Adsiin tapahtumakoodinpätkän avulla. Lue lisää oman liiketoimintatyyppisi tapahtumaparametrien käyttämisestä.

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden käytön aloittaminen

Kun olet määrittänyt yleisölähteen, voit luoda uudelleenmarkkinointiluettelon.

Uudelleenmarkkinointiluetteloita voi luoda eri kävijäluokille. Voit esimerkiksi luoda uudelleenmarkkinointiluettelon kävijöille, jotka käyvät suosituimman tuoteluokkasi sivulla, ja antaa sille nimeksi Suositun luokan luettelo. Uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkä antaa Google Adsille käskyn tallentaa kävijät tähän suositun luokan luetteloon. Kun käyttäjät käyvät sivulla, heidän evästeensä tunnus lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloon.

Lue lisää verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta.

Google Adsin automaattisesti luomat uudelleenmarkkinointiluettelot

Kun määrität ensimmäisen uudelleenmarkkinointikampanjasi, Google Ads luo sinulle oletusarvoisia uudelleenmarkkinointiluetteloita. Näiden luetteloiden avulla voit alkaa heti käyttää luetteloita mainosryhmien kohdistuksessa. Lue lisää käytettävissä olevista automaattisesti luoduista uudelleenmarkkinointiluetteloista.

Suosituimmat oletusarvoiset uudelleenmarkkinointiluettelot, joita kannattaa käyttää ensimmäisessä uudelleenmarkkinointikampanjassa:

• Kaikki vierailijat: Tähän luetteloon lisätään vierailijoita uudelleenmarkkinointitagin kaikkien parametrien kaikkien arvojen perusteella, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat vierailleet uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkiä sisältävillä sivuillasi.
  • Kaikki konvertoituneet: Tämä luettelo täytetään automaattisesti konversioseurannan tagin avulla, ja siihen sisältyvät kaikki käyttäjät, jotka ovat konvertoituneet verkkosivustollasi. Jos et ole määrittänyt konversioseurantaa, tämä luettelo on tyhjä.
  • Google Ads ‑optimoitu luettelo: Tämä yhdistelmäluettelo on koottu yhdeksi uudelleenmarkkinointiluetteloksi useista yleisöistä, jotka kuuluvat saatavilla oleviin yleisölähteisiin. Jotta voit luoda tämän luettelon, sinun on yhdistettävä vähintään yksi datalähde Yleisölähteet-sivulla.

Uudelleenmarkkinointiluettelon säännöt

Kun olet lisännyt yleisen sivustotagin ja valinnaisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän verkkosivustollesi tai sovellukseesi, voit määrittää luetteloita verkkosivustosi tai sovelluksesi eri osioille sääntöjen avulla. Jos esimerkiksi haluat määrittää luettelon verkkosivulle, jolla myyt korkokenkiä, voit käyttää seuraavaa sääntöä: "URL-osoite sisältää korkokengät". Huomaa, että tuotesivujen URL-osoitteessa täytyy olla sana korkokengät tähän tapaan: www.example.com/korkokengät.

Sääntöjen avulla voit luoda niin monta luetteloa kuin haluat ilman, että sinun tarvitsee lisätä uusia tageja verkkosivustollesi tai sovellukseesi. Automaattisesti luotujen luetteloiden käyttäminen on paras tapa aloittaa uudelleenmarkkinointiluetteloiden käyttäminen, mutta halutessasi voit myös personoida luetteloita käyttämällä luettelon sääntöjä. Muista, että vain yli 100 aktiivista käyttäjää sisältävät luettelot voivat näyttää mainoksia. Useiden tarkkojen luetteloiden luominen ei välttämättä toimi, sillä ne eivät välttämättä täytä vähimmäisvaatimuksia.

Lue lisää uudelleenmarkkinointiluetteloita koskevista säännöistä.

Omat parametrit

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkän avulla voit lähettää omia parametreja, joita voit käyttää uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.

Voit esimerkiksi lähettää tuotteen hinnan ja sivun tyypin (kuten ostosivun) tapahtumakoodinpätkässä ja luoda näin luettelon asiakkaista, jotka ovat ostaneet tuotteen tiettyä hintaa suuremmalla hinnalla. Tällöin uudelleenmarkkinoinnin tapahtumakoodinpätkään sisällytettävät omat parametrit ovat "value" (tuotteen hinta) ja "pagetype" (joka ilmaisee, kuinka lähellä ostoksen tekemistä asiakkaat ovat).

Lue lisätietoja mallien käyttämisestä verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluetteloissa.

Google Ads ei salli tagien käyttöönottoa sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä.

Uudelleenmarkkinointidatan keräämisen poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät haluat nähdä personoituja mainoksia, käytä parametria allow_ad_personalization_signals. Tällä parametrilla voit estää datan käyttämisen mainosten personointiin. Parametrin oletusarvoksi määritetään true (tosi). Kun määrität parametrin arvoksi false (epätosi), dataa ei käytetä mainosten personointiin.