Om konfiguration af remarketing

Remarketing hjælper dig med at nå ud til personer, der tidligere har besøgt dit website eller brugt din mobilapp. Tidligere besøgende eller brugere kan få vist dine annoncer, når de besøger websites, der er en del af Google Displaynetværket, eller når de søger efter termer, der er relaterede til dine produkter eller tjenester, på Google.

I denne artikel får du en oversigt over den fremgangsmåde med fire trin, du skal fuldføre for at oprette remarketingkampagner.

Før du begynder

Hvis du vil bruge remarketing, skal du vælge en understøttet kampagnetype.

Kampagner på Displaynetværket

For at bruge remarketing på Displaynetværket skal du vælge "Displaynetværket" som din kampagnetype, når du opretter en kampagne, og vælge målet "Få kunderne til at handle" > "Køb på dit website". Det er ikke nødvendigt at vælge et marketingmål, da du kan oprette din kampagne uden et sådant. Hvis du vælger et marketingmål, kan du dog se funktioner, der er designet specifikt til at hjælpe dig med at nå dine mål. Fortsæt med at konfigurere din kampagne, og klik på Fortsæt.

Opret en annoncegruppe, når du har angivet de manglende kampagneoplysninger. Under "Personer: Hvem vil du gerne nå ud til?" skal du klikke for at udvide sektionen "Målgrupper" og derefter under målgruppevælgeren "Remarketing" vælge de remarketinglister, som din kampagne skal målrette mod.

Du kan vælge at bruge de remarketinglister, du har oprettet, eller bruge lister, som Google Ads automatisk har oprettet til dig. Hvis du gerne vil oprette din egen remarketingliste, skal du først oprette en førstepartsmålgruppekilde i Målgruppeadministrator. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en remarketingliste

Kampagner på Søgenetværket

Hvis du bruge remarketinglister til søgeannoncer, skal du vælge "Søgenetværket" som din kampagnetype, når du opretter din kampagne.

Sådan gør du, når du har oprettet din kampagne:

1. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre på skærmen.
  2. Klik på Målgruppeadministrator i sektionen "Delt samling".
  3. Vælg den målgruppeliste, du vil føje til din kampagne.
  4. Klik på "Føj til…", og vælg "Annoncegrupper" på den blå bjælke, der vises over dine målgruppelister.
  5. Vælg din kampagne i vælgeren, og føj derefter målgruppelisten til de annoncegrupper, du vælger. Du kan fjerne målgruppelisten fra en eller flere af de valgte målgruppelister i højre side af vælgeren.
  6. Klik på Næste.
  7. Vælg en målretningsindstilling for målgrupper i de valgte annoncegrupper.
  8. Klik på Tilføj målgrupper.

Tilføj Google Ads-tagget på dit website eller i din app

Du kan først begynde at bruge remarketing, når du har konfigureret en målgruppekilde til dit website eller dine apps.

Kodestykkerne for remarketingtagget er små kodeblokke, som du får, når du tagger dit website til remarketing under Målgruppekilder. Når du har kodestykkerne, kan du tilføje dem på dit website. Hvad mobilapps angår, kan du konfigurere remarketing ved at bruge et SDK til at segmentere målgrupper i din app efter de hændelser, du har konfigureret. Få flere oplysninger om dynamisk remarketing til apps

Hændelseskodestykket

Når du har tilføjet det globale websitetag, kan du sende yderligere data til Google Ads med henblik på remarketing og konverteringssporing ved hjælp af kommandoen "event" (hændelse). Hændelseskodestykket giver dig mulighed for at registrere hændelser og tilhørende hændelsesparametre, som du kan bruge, når du opretter dine remarketinglister.
Du kan f.eks. bruge hændelseskodestykket til at oprette en målgruppeliste, der er målrettet mod brugere, som har tilmeldt sig på dit website. Præcis hvilke data der skal overføres til Google Ads via hændelseskodestykket, afhænger af virksomhedstypen. Få oplysninger om, hvordan du bruger hændelsesparametre for din virksomhedstype

Kom godt i gang med at bruge remarketinglister

Når du har konfigureret en målgruppekilde, er du klar til at oprette en remarketingliste.

Du kan oprette remarketinglister til forskellige kategorier af besøgende. Du kan f.eks. oprette en remarketingliste med de besøgende, der har besøgt siden for din mest populære produktkategori, og kalde listen "Populær produktkategori". Kodestykket til remarketing fortæller Google Ads, at de besøgende skal gemmes på listen "Populær produktkategori". Når folk besøger den pågældende side, føjes deres cookie-id til remarketinglisten.

Få oplysninger om, hvordan du opretter en remarketingliste til et website.

Der oprettes automatisk remarketinglister i Google Ads

Når du konfigurerer din første remarketingkampagne, oprettes der standardremarketinglister til dig i Google Ads. Disse genererede lister giver dig mulighed for at begynde at målrette lister i dine annoncegrupper med det samme. Få flere oplysninger om automatisk oprettede remarketinglister , du har adgang til.

Her er nogle populære standardremarketinglister, du kan overveje at bruge til din første remarketingkampagne:

• Alle besøgende: Denne liste udfyldes med værdierne fra samtlige parametre i din implementering af remarketingtagging og omfatter "Personer, der har besøgt dine sider med hændelseskodestykker til remarketing".
  • Alle personer, der har foretaget en konvertering: Denne liste udfyldes automatisk ved hjælp af dit konverteringssporingstag og omfatter "Alle personer, der har foretaget en konvertering på dit website". Hvis du ikke har konfigureret konverteringssporing, er denne liste tom.
  • Google Ads-optimeret liste: Dette er en kombinationsliste bestående af flere målgrupper fra tilgængelige målgruppekilder samlet på en enkelt remarketingliste. Du kan kun oprette denne liste, hvis du har tilknyttet mindst én datakilde på siden Målgruppekilder.

Regler for remarketinglister

Når du har tilføjet det globale websitetag og et valgfrit hændelseskodestykke til remarketing på dit website eller i din app, kan du definere lister for forskellige sektioner af dit website eller din app ved hjælp af regler. Hvis du f.eks. vil definere en liste for en webside, hvor du sælger stiletter, kan du bruge denne regel: "Webadressen indeholder stiletter". Bemærk! Produktsidernes webadresse skal i så fald indeholde "stiletter" (eksempelvis www.eksempel.dk/stiletter).

Med regler kan du oprette lige så mange lister, du vil, uden at du behøver at tilføje flere tags på dit website eller i din app. Den optimale løsning er at starte med de lister, der oprettes til dig automatisk, men hvis du vil tilpasse din liste, kan du bruge listereglerne. Husk! Kun lister med over 100 aktive brugere er kvalificerede til at udløse visning af annoncer. Det kan derfor ikke anbefales at oprette mange granulerede lister, da disse muligvis ikke opfylder minimumskravene.

Få flere oplysninger om regler for remarketinglister

Tilpassede parametre

Hændelseskodestykket til dynamisk remarketing giver dig mulighed for at sende tilpassede parametre, som du kan bruge, når du opretter dine remarketinglister.

Du kan f.eks. sende oplysninger om produktpris og sidetype (f.eks. købssiden) i hændelseskodestykket for at oprette en liste over personer, som har købt et produkt til en pris, der er over en bestemt grænseværdi. De tilpassede parametre, der skal inkluderes i hændelseskodestykket til remarketing, er i så fald "værdi" (produktets pris) og "sidetype" (som angiver, hvor tæt kunderne er på at foretage et køb).

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger skabeloner til remarketinglister med websitebesøgende.

I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering.

Deaktiver indsamling af remarketingdata

Du kan vælge at deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for brugere, der ikke ønsker at se tilpassede annoncer, eller af dine egne grunde vedrørende overholdelse. Du kan ændre det globale websitetag og deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for bestemte brugere på dit website eller vælge at ekskludere alle brugere fra Californien i sektionen Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto.