Over het targeten van geografische locaties

U kunt uw advertenties targeten op mensen op (of mensen die interesse hebben getoond in) geografische locaties die relevant zijn voor waar uw bedrijf actief is. U kunt selecteren of u uw advertentie wilt weergegeven op basis van de fysieke locatie van een gebruiker, locaties waarin een gebruiker is geïnteresseerd of beide. Met targeting op locatie kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die ze te zien krijgen. Zo kunt u de waarde van uw campagne verhogen.

Waar uw gebruikers zich bevinden of zich regelmatig bevinden (op een fysieke locatie)

Het Google Ads-systeem gebruikt een aantal methoden om de fysieke locatie van een gebruiker vast te stellen en om te bepalen of uw advertentie moet worden weergegeven. Zo mogelijk bepalen we de fysieke locatie van een gebruiker op basis van de locatie van diens computer of mobiele apparaat of via andere methoden.

• IP-adres:

De locatie is meestal gebaseerd op het IP-adres, een uniek getal dat internetproviders toewijzen aan elke computer die is verbonden met internet.

Als een apparaat is verbonden met een wifi-netwerk, kunnen we het IP-adres van het netwerk gebruiken om de fysieke locatie van het apparaat vast te stellen. Als een mobiel apparaat is verbonden met de proxyserver van een mobiele provider, kunnen we het IP-adres van de provider gebruiken om de locatie van het apparaat te bepalen.

• Locatie van het apparaat:

Afhankelijk van de locatie-instellingen van de gebruiker kunnen we voor advertenties mogelijk een ​​precieze locatie gebruiken op basis van een van de volgende locatiegegevensbronnen:

• GPS: de nauwkeurigheid kan variëren afhankelijk van het GPS-signaal en de verbinding.
    • Wifi: de nauwkeurigheid is vergelijkbaar met het bereik van een typische wifi-router.
    • Bluetooth: als op een apparaat Bluetooth en/of Bluetooth-scanning is ingeschakeld, kan een openbaar Bluetooth-signaal een nauwkeurige indicatie geven van de locatie
    • Google-locatiedatabase voor telefoon-ID's (telefoonmasten): wordt gebruikt als er geen wifi- of GPS-verbinding beschikbaar is. De nauwkeurigheid is afhankelijk van het aantal telefoonmasten in een bepaald gebied en van de beschikbare gegevens. Sommige apparaten bieden geen ondersteuning voor locaties voor telefoon-ID's.
Locaties waar uw gebruikers interesse voor tonen (interessante locaties)

Als het Google Ads-systeem geografische gebieden detecteert waarin een gebruiker is geïnteresseerd, kunnen we geschikte advertenties weergeven die zijn getarget op dat gebied of de omliggende gebieden (ook wel interessante locaties genoemd).

We kunnen een interessante locatie bijvoorbeeld detecteren op basis van:

• Termen in zoekopdrachten waarmee een locatie wordt aangegeven.
  • Eerdere zoekopdrachten die een interessante locatie hebben aangegeven.
  • De eerdere fysieke locaties van een gebruiker.
  • De inhoud en context van een website waarop een advertentie wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat de vermelding van een locatie op een pagina niet altijd duidt op een interesse in die locatie.
  • Zoekopdrachten op Google Maps of Google Maps voor mobiel.
  • Als een gebruiker een aangepaste locatie instelt voor zoekresultaten van Google.

In het Google Display Netwerk kunnen we een locatie afleiden die is gekoppeld aan een pagina of site wanneer we van mening zijn dat dit nuttig is voor het targeten van uw advertenties. Als een locatie wordt vermeld op een pagina, betekent dat niet altijd dat er interesse is voor die locatie. Iemand die bijvoorbeeld nieuws over Den Haag leest, is niet noodzakelijkerwijs geïnteresseerd in bloemisten in Den Haag. Op dezelfde manier kunnen we interesse in een locatie afleiden, ook als die locatie niet specifiek wordt vermeld op een pagina, maar de context van de hele site duidt op interesse in die plaats.

Een interessante locatie is niet beperkt tot het land van de gebruiker of het domein van Google Zoeken dat wordt gebruikt. Als iemand in Parijs bijvoorbeeld naar Los Angeles taxi zoekt op google.fr (Frankrijk), identificeren we Los Angeles nog steeds als een locatie waarin ze geïnteresseerd zijn.

Geavanceerde locatieopties

De standaard geavanceerde locatieoptie in Google Ads gebruikt zowel de fysieke locatie als de interessante locatie om te bepalen waar advertenties kunnen worden weergegeven. U kunt uw geavanceerde locatieopties altijd wijzigen.

Gerelateerde gebieden

Wanneer u een gebied target, kunnen we uw advertentie ook weergeven aan klanten in omliggende gebieden die normaal gesproken niet kunnen worden getarget wegens een te laag inwonersaantal, onvoldoende gegevens over het geografische gebied of omdat dat targetingniveau niet beschikbaar is. Als u bijvoorbeeld Maastricht target, kunnen we uw advertenties ook weergeven voor gebruikers in buurtgemeenten van Maastricht.