Om målretning mod geografiske steder

Målret dine annoncer mod personer, der befinder sig på – eller som har vist interesse for – geografiske steder, der er relevante for din virksomhed. Du kan vælge, om du vil have din annonce vist ud fra en persons fysiske placering, interesseområder eller begge dele. Geografisk målretning kan hjælpe dig med at sikre, at dine annoncer er relevante for de personer, der ser dem, hvilket kan hjælpe med at booste kampagnens værdi.

Hvor dine brugere befinder sig (fysisk placering)

Google Ads-systemet bruger en række forskellige faktorer til at afgøre, hvor en person befinder sig fysisk, og om din annonce skal vises for den pågældende person. Hvis det er muligt, fastslår vi brugerens fysiske placering ud fra, hvor vedkommendes computer eller mobilenhed befinder sig, men vi benytter også andre metoder.

• IP-adresse:

Steder spores som regel ud fra IP-adresser. En IP-adresse er et unikt nummer, som internetudbyderne tildeler hver enkelt computer, der har forbindelse til internettet.

Hvis en enhed har forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan vi registrere Wi-Fi-netværkets IP-adresse for at fastslå, hvor det befinder sig fysisk. Hvis en mobilenhed har forbindelse til en mobiludbyders proxyserver, kan vi bruge udbyderens IP-adresse til at fastslå, hvor enheden befinder sig fysisk.

• Enhedssted:

Hvis brugeren har tilladt det i sine stedindstillinger, kan vi anvende det nøjagtige sted til annoncering ud fra disse steddatakilder:

• GPS: Nøjagtigheden varierer afhængigt af GPS-signal og forbindelse.
    • Wi-Fi: Nøjagtigheden bør være næsten den samme som adgangsrækkevidden for en typisk Wi-Fi-router.
    • Bluetooth: Hvis Bluetooth og/eller Bluetooth-scanning er aktiveret på en enhed, kan et offentligt udsendt Bluetooth-signal give en præcis indikation af, hvor brugeren befinder sig.
    • Googles steddatabase til mobiltelefon-id (mobilmast): Anvendes ved fravær af Wi-Fi og GPS. Nøjagtigheden afhænger af, hvor mange mobilmaster der befinder sig i området, og af tilgængelige data – visse enheder understøtter ikke lokalisering via mobiltelefon-id.
De steder, som dine brugere har vist interesse for (steder af interesse)

Hvis Google Ads-systemet registrerer, at en person er interesseret i et bestemt geografisk område, kan vi vise relevante annoncer, der er målrettet mod dette område eller omkringliggende områder (også kaldet "interesseområder").

Her er nogle af de måder, hvorpå vi kan registrere et sted af interesse:

• Udtryk anvendt i søgninger, der angiver en placering.
  • Tidligere søgninger, der angiver et interesseområde.
  • Tidligere fysiske placeringer for en person.
  • Indholdet og konteksten på et website, hvor der vises en annonce. Husk, at omtalen af en placering på en side ikke altid betyder, at det er et interesseområde.
  • Søgninger på Google Maps eller Google Maps til mobilenheder.
  • Hvis nogen asset placering for Google-søgeresultaterne.

På Google Displaynetværket udleder vi muligvis et sted, der er knyttet til en side eller et website, når vi mener, det vil være nyttigt til målretning af dine annoncer. Selvom et sted nævnes på en side, indikerer det ikke nødvendigvis interesse i stedet. En person, der læser nyheder om Randers, er f.eks. ikke automatisk interesseret i annoncer for blomsterhandlere i Randers. På samme måde kan vi udlede en interesse i en placering, selvom den pågældende placering ikke nævnes specifikt på en side, men konteksten på hele websitet indikerer en interesse for dette sted.

Steder af interesse er ikke begrænset til brugerens land eller til det Google-søgedomæne, som brugeren søger på. Hvis en bruger i København eksempelvis søger efter taxa Göteborggoogle.dk (Danmark), registrerer vi Göteborg som et sted, vedkommende viser interesse for.

Indstillinger for avanceret geografisk målretning

Standardindstillingen for avanceret målretning efter geografi i Google Ads er at bruge både den fysiske placering og interesseområder til at afgøre, hvor annoncerne vises. Du kan til enhver tid opdatere dine indstillinger for avanceret geografisk målretning.

Relaterede områder

Når du målretter mod et område, viser vi måske også din annonce til kunder i nærheden, der normalt ikke ville kunne målrettes mod på grund af et lavt befolkningstal eller utilstrækkelige data om det geografiske område, eller fordi målretning på det niveau ikke er tilgængelig. Hvis du for eksempel målretter mod Odense, viser vi muligvis også dine annoncer til personer i forstæderne omkring Odense.