Om hur du mäter geografiska resultat

Du kanske märker att ditt företag går extra bra i vissa delar av världen. Ett företag som säljer snöskor säljer förmodligen mer till personer i bergsområden än till personer som bor vid soliga stränder. Med resultatdata i ditt Google Ads-konto kan du hitta dessa områden så att du vet var du ska lägga en större del av din marknadsföring och budget.

I den här artikeln beskriver vi de olika rapporterna i Google Ads som kan hjälpa dig att förstå hur det går för dina annonser på olika platser.

Platsrapporter

Om du redan har tillämpat dina inställningar för platsinriktning och dina kampanjer har visats ett tag, kan du följa resultatet efter plats i rapporten Platser.

Det finns data om två olika typer av platsvyer. Platserna som rapporteras här sammanställs för alla användare:

• Vyn Inriktade platser: Visar resultatet utifrån de platser du har inriktat dig på.
  • Vyn Matchade platser: Visar resultatet utifrån de platser där dina annonser har visats. Dessa platser kan vara användarnas fysiska platser eller platser av intresse.

Obs! Vyerna Inriktade platser och Matchade platser är även tillgängliga i rapportredigeraren.

Med platsrapporter kan du se ditt annonsresultat på den mest specifika inriktningsnivå som är tillgänglig. Om du till exempel inriktar dig på USA kan du se platsdata ned på nivåerna postnummer, universitet, flygplats och kongressdistrikt. På så sätt får du en mer detaljerad bild av var dina kampanjer fungerar bra. Tänk på att platsrapporterna endast innehåller data om platsinriktningstyper i det land du inriktar dig på.

Läs mer om hur du visar platsrapporter.

Avståndsrapporter

Om du redan har lagt till adresstillgångar kan du se resultatinformation om dina annonser med adresstillgångar. Informationen ordnas efter avståndet mellan platsen som utlöste din annons och din närmaste företagsadress. Platsen som utlöste annonsen kan vara den potentiella kundens fysiska plats eller platsen som personen visade intresse för i sina sökningar eller i innehållet som han eller hon tittade på. Ta reda på hur du kan visa avståndsrapporter för dina kampanjer i Söknätverket och Shopping-kampanjer.

Säg att du har en fysisk butik och att avståndsrapporten visar att dina annonser har högre konverteringsfrekvens inom fem kilometer från din plats. Med hjälp av radieinriktning och platsbudsjusteringar kan du höja dina bud för kunder med en fysisk plats inom en radie på fem kilometer.

Kolumner och värden med geografiskt resultat

När du visar geografisk information i statistiktabellen kan du även se följande kolumner och uppgifter:

Mest specifik plats

Kolumnen Mest specifik plats visar den mest detaljerade informationen vi har om platsen som användes för att matcha dina annonser. Denna plats kan antingen vara den potentiella kundens fysiska plats eller en plats som hen har visat intresse för. De mest specifika platserna varierar i olika länder beroende på vilken nivå av geografisk inriktning som är tillgänglig där.

Ospecificerade områden

Det kan hända att rapporten innehåller information om ospecificerade områden. Det finns flera anledningar till att ett område där din annons visades är ospecificerat:

• IP-adress eller sökfråga: Vi kan inte fastställa platsen utifrån IP-adressen, och sökfrågan indikerade inte intresse för en plats vi kände igen.
  • Flera orter/regioner i Google Maps: Sökningen utfördes i Google Maps inom ett stort geografiskt område som innefattar flera orter eller regioner.

Skillnader i geografiska rapportuppgifter

Geografisk data i Google Ads-statistiktabellen kan skilja sig något från annan data i ditt konto och från källor som tredjepartsspårning eller webbloggar. Detta är några möjliga anledningar till att informationen kan variera:

• Kampanj- eller faktureringsöversikt: Resultatinformationen kan skilja något från informationen i kampanj- eller faktureringsöversikten, eftersom datainsamlingsteknikerna kan variera. För fakturering och kampanjutgifter ska du använda rapporterna i Fakturering Faktureringsikon.
  • IP-adresser: IP-adresserna förändras ständigt, och alla IP-uppgifter uppdateras därför regelbundet i Google Ads. Externa leverantörer av spårningsprogram kanske uppdaterar sin IP-data enligt ett annat schema.
  • Ogiltiga klick: Google Ads filtrerar bort ogiltiga klick, vilket innebär att antalet klick per geografiskt område kan skilja sig från det som visas av andra datakällor.
  • Plats av intresse: Google Ads kan upptäcka platser som en potentiell kund har visat intresse för och som andra datakällor kanske inte kan upptäcka.
  • Andra trafikkällor: Externa leverantörer av spårningsprogram kanske räknar alla webbplatsens trafikkällor, inte bara Google Ads-trafik. Anta att Google Ads genererar 50 besök på din webbplats, men att webbplatsen får totalt 100 besök från alla källor. Google Ads rapporterar då bara de 50 klicken från Google Ads-trafiken.
Obs! Mätvärden som anges under landsnivå räknas kanske inte med i totalsummor för kampanjen. Det beror på att vissa exponeringar bara matchas på landsnivå och inte ingår i mindre geografiska områden.