Om måling av geografiske resultater

Det kan hende at bedriften din oppnår spesielt gode resultater i visse deler av verden. En bedrift som selger vintersko, har sannsynligvis flere kunder på høyfjellet enn blant folk som bor i nærheten av solfylte strender. Du kan bruke resultatdataene i Google Ads-kontoen din til å identifisere disse geografiske områdene. Da kan du treffe enda mer veloverveide beslutninger om hvor du bør rette annonseringstiltakene og bruke budsjettmidlene dine.

I denne artikkelen finner du informasjon om de ulike rapportene i Google Ads, som er nyttige når du skal se hvilke annonseresultater du oppnår på ulike steder.

Posisjonsrapporter

Hvis du allerede har brukt innstillingene for stedsmålretting, og kampanjene dine har kjørt en stund, kan du spore resultatene du oppnår etter sted, i posisjonsrapporten.

Du kan se data om to ulike typer stedsvisninger. Posisjonene som rapporteres her, er samlet inn fra alle brukerne og slått sammen:

• Visning på målrettede steder: Her er resultatene dine inndelt etter stedene du målretter annonser mot.
  • Visning på samsvarende steder: Her er resultatene inndelt etter stedene der annonsene ble vist. Disse stedene kan være brukernes fysiske posisjoner eller steder av interesse.

Med posisjonsrapporter får du annonseresultatene presentert på det mest spesifikke nivået tilgjengelig for målretting. Hvis du målretter mot USA, kan du med andre ord se posisjonsdata på postnummer-, universitets-, flyplass- eller kongressdistriktsnivå. Dette gjør at du får et mer detaljert bilde av hvor du gjør det skarpt med kampanjene dine. Vær oppmerksom på at posisjonsrapportene bare omfatter data om de ulike typene geografiske mål i det landet du målretter annonser mot.

Finn ut hvordan du får se posisjonsrapporter.

Avstandsrapporter

Hvis du allerede har lagt til adressetillegg, kan du se resultatdata om annonser der disse tilleggene er aktivert. Dataene dine er organisert etter avstanden mellom stedet som utløste annonsen din, og den nærmeste bedriftsbeliggenheten din. Posisjonen der annonsen din ble utløst, kan være den fysiske posisjonen til den potensielle kunden, eller stedet vedkommende har vist interesse for gjennom søk eller innhold de har sett på. Finn ut hvordan du kan se avstandsrapporter om Shopping-kampanjer og kampanjer i Søkenettverket.

Tenk deg at du eier en fysisk butikk, og at du i avstandsrapporten ser at annonsene dine har høyere konverteringsfrekvens blant folk som befinner seg mindre enn åtte kilometer unna butikken. Ved hjelp av radiusmålretting og budjusteringer for sted kan du øke budene for kunder som fysisk befinner seg innenfor åtte kilometer fra butikken.

Kolonner og verdier for geografiske resultater

Når du ser på geografiske data i statistikktabellen din, kan det hende at du også ser følgende kolonner og detaljer:

Mest spesifikke sted

I «Mest spesifikke sted»-kolonnen kan du se den mest detaljerte informasjonen vi har om stedet som ble brukt for å etablere samsvar med annonsene dine. Dette kan enten være stedet den potensielle kunden fysisk sett befinner seg på, eller et sted vedkommende har vist interesse for. Det mest spesifikke stedet varierer fra land til land og er avhengig av nivået på den geografiske målrettingen som er tilgjengelig.

Uspesifiserte områder

Det kan hende at det vises data knyttet til «uspesifiserte» områder i rapporten. Det finnes en rekke årsaker til at et område der annonsen din ble vist, er uspesifisert:

• IP-adresse eller søk: Vi kan ikke fastslå stedet ut fra IP-adressen, og søkeordet indikerte heller ikke noen interesse for et kjent sted.
  • Flere byer/områder i Google Maps: Søket ble kjørt på Google Maps innenfor et stort geografisk område som omfattet flere byer eller områder.

Variasjon i tallene for geografisk rapportering

De geografiske dataene i Google Ads-statistikktabellen din kan variere noe fra andre data i kontoen din eller kilder som tredjeparts sporingsprogrammer eller nettlogger. Her er noen mulige årsaker til hvorfor dataene kan variere:

• Kampanje- eller faktureringssammendrag: Resultatdataene kan variere litt i forhold til dataene i kampanjesammendraget eller faktureringssammendraget. Dette skyldes at vi bruker ulike teknikker for datainnsamling. Bruk rapportene på «Fakturering og betaling»-siden for fakturering og kampanjekostnader.
  • IP-adresser: Nye IP-adresser tilordnes rutinemessig, og Google Ads oppdaterer IP-dataene sine regelmessig for å gjenspeile disse endringene. Det kan hende at tredjeparts sporingsleverandører oppdaterer IP-dataene sine i henhold til en annen tidsplan.
  • Ugyldige klikk: I Google Ads filtreres ugyldige klikk ut. Antallet klikk per geografiske område kan derfor avvike fra antallet som blir vist i andre datakilder.
  • Sted av interesse: Google Ads kan oppdage steder som en potensiell kunde har vist interesse for, som andre datakilder kanskje ikke oppdager.
  • Andre kilder til trafikk: Det kan hende at leverandører av tredjepartssporing teller alle kilder til trafikk til nettstedet ditt, i stedet for bare Google Ads-trafikk. Tenk deg for eksempel at Google Ads genererer 50 besøk på nettstedet ditt, og at nettstedet har 100 besøk totalt fra alle kilder. Google Ads rapporterer bare om de 50 klikkene som stammer fra Google Ads-trafikk.