Om måling av geografiske resultater

Det kan hende at bedriften din oppnår spesielt gode resultater i visse deler av verden. En bedrift som selger vintersko, har sannsynligvis flere kunder på høyfjellet enn blant folk som bor i nærheten av solfylte strender. Du kan bruke resultatdataene i Google Ads-kontoen din for å identifisere disse geografiske områdene. På denne måten kan du finne ut hvor du skal øke innsatsen og budsjettet.

I denne artikkelen kan du finne ut mer om tre typer rapporter i Google Ads som du kan bruke for å få bedre innsikt i annonseresultatene dine på forskjellige steder.

Geografiske rapporter og posisjonsrapporter for brukere

Hvis du allerede har angitt innstillingene for stedsmålretting og kampanjene dine har kjørt en stund, kan du spore stedsspesifikke resultater på Steder-siden.

Du kan se data fra to ulike typer posisjonsrapporter:

• Geografisk: Her ser du de potensielle kundenes fysiske posisjoner eller stedene de har vist interesse for.
  • Brukerposisjoner: Her ser du bare de potensielle kundenes fysiske posisjoner uavhengig av stedene de har vist interesse for.

Med posisjonsrapporter kan du se annonseresultatene dine på det mest spesifikke nivået som er tilgjengelig for målretting. Hvis du målretter mot USA, kan du med andre ord se posisjonsdata på postnummer-, universitets-, flyplass- eller kongressdistriktsnivå. Dette gjør at du får et mer detaljert bilde av hvor kampanjene dine gjør det bra. Vær oppmerksom på at posisjonsrapportene bare kan inneholde data om hvilke typer stedsmålretting du kan benytte i det aktuelle landet.

Finn ut mer om hvordan vi avgjør den geografiske posisjonen din når vi viser annonsene dine, og hvordan du kan se posisjonsrapportene dine.

Slik bruker du posisjonsrapportene

Du kan hente ut en geografisk rapport og en rapport om brukerposisjoner, og kombinere dem for å danne et bilde av hvor kundene dine befinner seg – selv om de har vist interesse for et annet sted enn der de faktisk befinner seg.

Eksempel

Du eier en bokhandel i Oslo. Når du så henter ut en rapport som inkluderer fysisk sted og stedet interessedataene omhandlet, ser du at du har fått:
  • 70 annonsevisninger som er målrettet mot Oslo (enten det fysiske stedet eller interessepunktet er Oslo)
  • 30 annonsevisninger som er målrettet mot Bergen (folk fra hvor som helst, som viser interesse for Bergen)
Deretter henter du ut en rapport om brukerposisjoner (som bare inneholder fysiske posisjonsdata), og finner ut at bare 10 av de 100 annonsevisningene dine kommer fra folk som fysisk befinner seg i Oslo, mens de resterende 90 er fra folk som fysisk befinner seg i Bergen.

Konklusjonen du trekker, er at de fleste som søkte etter virksomheten din, fysisk befinner seg i Bergen, og dermed at du skal bruke mer av annonseringsbudsjettet der.

Avstandsrapporter

Hvis du allerede har lagt til adressetillegg, kan du se resultatdata for annonser der disse tilleggene er aktivert. Dataene dine er organisert etter avstanden mellom stedet som utløste annonsen din, og den nærmeste bedriftsbeliggenheten din. Posisjonen der annonsen din ble utløst, kan være den fysiske posisjonen til den potensielle kunden, eller stedet vedkommende har vist interesse for gjennom søk eller innhold de har sett på. Finn ut hvordan du kan se avstandsrapporter for kampanjer i Søkenettverket og Shopping-kampanjer.

Tenk deg at du eier en fysisk butikk, og at du ser i avstandsrapporten at annonsene dine har høyere konverteringsfrekvens blant folk som befinner seg mindre enn åtte kilometer unna butikken. Ved hjelp av radiusmålretting og budjusteringer for sted kan du øke budene for kunder som fysisk befinner seg innenfor åtte kilometer fra butikken.

Kolonner og verdier for geografiske resultater

Når du ser på geografiske data i statistikktabellen din, kan det hende at du også ser følgende kolonner og detaljer:

Mest spesifikt sted

I Mest spesifikt sted-kolonnen vises den mest detaljerte informasjonen vi har om stedet som ble brukt for annonsevisningen. Dette stedet kan være der den potensielle kunden fysisk befinner seg, eller et sted vedkommende har vist interesse for. Det mest spesifikke stedet varierer fra land til land avhengig av nivået på den geografiske målrettingen som er tilgjengelig.

Uspesifiserte områder

Det kan hende at det vises data knyttet til «uspesifiserte» områder i rapporten. Det finnes en rekke årsaker til at et område der annonsen din ble vist, er uspesifisert:

• IP-adresse eller søk: Vi kan ikke fastslå stedet ut fra IP-adressen, og søkeordet indikerte heller ikke noen interesse for et kjent sted.
  • Flere byer/områder i Google Maps: Søket ble kjørt på Google Maps innenfor et stort geografisk område som omfattet flere byer eller områder.

Variasjon i tallene for geografisk rapportering

De geografiske dataene i Google Ads-statistikktabellen din kan variere noe fra andre data i kontoen din eller kilder som tredjeparts sporingsprogrammer eller nettlogger. Her er noen mulige årsaker til hvorfor dataene kan variere:

• Kampanje- eller faktureringssammendrag: Resultatdataene kan variere litt i forhold til dataene i kampanjesammendraget eller faktureringssammendraget. Dette skyldes at vi bruker ulike teknikker for datainnsamling. Bruk rapportene på «Fakturering og betaling»-siden for fakturering og kampanjekostnader.
  • IP-adresser: Nye IP-adresser tilordnes rutinemessig, og Google Ads oppdaterer IP-dataene sine regelmessig for å gjenspeile disse endringene. Det kan hende at tredjeparts sporingsleverandører oppdaterer IP-dataene sine i henhold til en annen tidsplan..
  • Ugyldige klikk: Ugyldige klikk filtreres ut av Google Ads-systemet. Antallet klikk per geografiske område kan derfor avvike fra antallet som blir vist i andre datakilder.
  • Sted av interesse: Google Ads kan oppdage steder som en potensiell kunde er interessert i, og som andre datakilder kanskje ikke oppdager.
  • Andre kilder til trafikk: Det kan hende at leverandører av tredjepartssporing teller alle kilder til trafikk til nettstedet ditt, i stedet for bare Google Ads-trafikk. Tenk deg for eksempel at Google Ads genererer 50 besøk på nettstedet ditt, og at nettstedet har 100 besøk totalt fra alle kilder. Google Ads rapporterer bare om de 50 klikkene som stammer fra Google Ads-trafikk.