Tietoja maantieteellisen kehityksen mittaamisesta

Olet ehkä huomannut, että yrityksesi menestyy paremmin tietyissä maissa. Esimerkiksi lumikenkäyritys saa todennäköisemmin asiakkaita vuoristosta kuin aurinkorantojen läheisyydestä. Google Ads ‑tilin kehitysdatan avulla tunnistat nämä maantieteelliset alueet, jolloin voit kohdistaa niihin suuremman osan mainonnastasi ja budjetistasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Adsin kolmesta raporttityypistä, joiden avulla ymmärrät paremmin, miten mainoksesi menestyvät eri sijainneissa.

Maantieteelliset raportit ja käyttäjien sijaintiraportit

Jos olet jo määrittänyt aluekohdistuksen asetukset ja kampanjasi ovat olleet aktiivisia jonkin aikaa, voit seurata mainostesi alueellista menestystä Sijainnit-sivulta.

Voit katsoa tietoja kahdesta erilaisesta sijaintiraportista:

• Maantieteellinen raportti sisältää potentiaalisten asiakkaidesi fyysiset sijainnit tai heitä kiinnostaneet sijainnit.
  • Käyttäjän sijainnit ‑raportti sisältää vain potentiaalisten asiakkaidesi fyysiset sijainnit riippumatta siitä, mistä sijainneista he ovat olleet kiinnostuneita.

Sijaintiraporteista näet mainoksesi kehitystiedot tarkimman käytettävissä olevan kohdistustason perusteella. Jos kohdistit mainoksesi Yhdysvaltoihin, voit katsella sijaintitietoja esimerkiksi postinumeron, yliopiston tai kongressipiirin mukaan. Näin saat kattavan kuvan siitä, missä kampanjasi menestyvät hyvin. Muista, että sijaintiraporteissa voidaan näyttää tietoja vain niistä aluekohdistustavoista, joita kyseisessä maassa voidaan käyttää mainonnan kohdistamiseen.

Lue lisää maantieteellisen sijainnin määrittämisestä mainosten näyttämisen yhteydessä ja tutustu sijaintiraporttien käyttöön.

Sijaintiraporttien käyttäminen

Voit luoda maantieteellisen ja käyttäjän sijaintia koskevan raportin. Näitä kumpaakin tutkimalla saat hyvän käsityksen asiakkaidesi sijainneista siinäkin tapauksessa, että he ovat olleet kiinnostuneita muusta paikasta kuin fyysisestä sijainnistaan.

Esimerkki

Omistat kirjakaupan Salossa. Luot maantieteellisen raportin, joka sisältää käyttäjien fyysistä sijaintia sekä heitä kiinnostavaa sijaintia koskevat tiedot, ja huomaat, että raportti sisältää
  • 70 mainoksen näyttökertaa, joiden aluekohdistuksena on ollut Salo (Salossa asuvat tai Salosta kiinnostuneet käyttäjät)
  • 30 mainoksen näyttökertaa, joiden aluekohdistuksena on ollut Turku (missä tahansa sijainnissa olevat käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneita Turusta).
Seuraavaksi luot Käyttäjän sijainnit ‑raportin (joka sisältää ainoastaan käyttäjien fyysiset sijainnit). Tästä raportista näet, että vain 10 mainoksen näyttökertaa sadasta on tullut Salosta. Loput 90 näyttökertaa ovat peräisin Turusta.

Tietojen perusteella voit päätellä, että useimmat yritystäsi hakeneista ihmisistä ovat Turussa, joten päätät suunnata suuremman osan mainontabudjetistasi sinne.

Etäisyysraportit

Jos olet ottanut käyttöön sijaintilaajennuksia, voit tarkastella mainostesi kehitystietoja sijaintilaajennusten avulla. Tietosi järjestetään mainoksen käynnistäneen sijainnin ja yrityksesi lähimmän toimipisteen välisen etäisyyden mukaan. Mainoksesi käynnistänyt sijainti voi olla potentiaalisen asiakkaan fyysinen sijainti tai sijainti, josta asiakas oli kiinnostunut hakujen tai katselemansa sisällön perusteella. Tutustu etäisyysraporttien käyttöön hakuverkostokampanjoissa ja Shopping-kampanjoissa.

Oletetaan, että mainostat omistamaasi kivijalkakauppaa. Etäisyysraporttisi mukaan henkilöt, jotka ovat enintään 10 kilometrin säteellä kaupastasi, konvertoivat muita useammin. Sädekohdistamisen ja sijainnin hintatarjousten muokkausten avulla voit korottaa hintatarjouksiasi niiden asiakkaiden osalta, joiden fyysinen sijainti on enintään 10 kilometrin etäisyydellä kaupastasi.

Maantieteellisen kehityksen sarakkeet ja arvot

Tilastotaulukon maantieteelliset tiedot saattavat sisältää myös seuraavia sarakkeita ja lisätietoja:

Tarkin sijainti

Tarkin sijainti ‑sarakkeesta näet yksityiskohtaisimmat tiedot sijainnista, jonka perusteella mainoksiasi on näytetty. Sijainti voi olla joko potentiaalisen asiakkaan fyysinen sijainti tai sijainti, josta hän oli kiinnostunut. Tarkimman sijainnin tiedot määräytyvät maakohtaisesti käytettävissä olevan maantieteellisen kohdistustarkkuuden mukaan.

Määrittämättömät alueet

Saatat huomata raportissa joitakin tietoja määrittämättömiltä alueilta. Alue, jolla mainoksesi näytettiin, voi olla määrittämätön esimerkiksi näistä syistä:

• IP-osoite tai hakulauseke: Sijaintia ei voitu määrittää IP-osoitteesta, eikä käyttäjä ollut kiinnostunut havaitusta sijainnista hakulausekkeen perusteella.
  • Useita kaupunkeja/alueita Google Mapsissa: Haku tehtiin Google Mapsissa laajalle maantieteelliselle alueelle, joka sisälsi useita kaupunkeja tai alueita.

Vaihtelu maantieteellisen raportoinnin luvuissa

Google Adsin tilastotaulukon maantieteellinen data voi poiketa hieman muusta tilisi datasta tai muista lähteistä, kuten kolmannen osapuolen seurannasta tai verkkolokeista. Data voi vaihdella esimerkiksi näistä syistä:

• Kampanjan tai laskutuksen yhteenveto: Kehitysdata saattaa poiketa hieman kampanjan tai laskutuksen yhteenvedon tiedoista, koska datankeruutekniikkamme vaihtelevat. Katso laskutuksen ja kampanjakulujen tiedot Laskutus ja maksut ‑sivulta.
  • IP-osoitteet:  IP-osoitteet muuttuvat rutiininomaisesti, ja Google Ads päivittää IP-datan säännöllisesti näiden muutosten perusteella. Seurantapalveluja tarjoavat kolmannet osapuolet saattavat päivittää IP-tietonsa muun aikataulun mukaisesti.
  • Kelpaamattomat klikkaukset: Google Ads suodattaa pois kelpaamattomat klikkaukset, joten klikkausten määrä tietyllä maantieteellisellä alueella saattaa poiketa muissa datalähteissä näkyvästä määrästä.
  • Kiinnostavat sijainnit: Google Ads voi havaita potentiaalista asiakasta kiinnostavat sijainnit, joita muut datalähteet eivät välttämättä tunnista.
  • Muut liikenteen lähteet: Kolmannen osapuolen seurantapalveluntarjoajat saattavat laskea kaiken sivustollesi tulevan liikenteen pelkän Google Ads ‑liikenteen sijaan. Oletetaan esimerkiksi, että Google Ads tuo sivustollesi 50 käyntiä mutta sivusto saa yhteensä 100 käyntiä kaikista lähteistä. Google Adsissa kirjataan tässä tapauksessa vain 50 klikkausta Google Ads ‑liikenteestä.