Maantieteellisten tulosten mittaaminen

Olet ehkä huomannut, että yrityksesi menestyy paremmin tietyillä seuduilla. Esimerkiksi lumikenkäyritys saa todennäköisemmin asiakkaita vuoristosta kuin aurinkorantojen läheisyydestä. Google Ads ‑tilin tulosdatan avulla tunnistat nämä maantieteelliset alueet, jolloin voit kohdistaa niihin suuremman osan mainonnastasi ja budjetistasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan erilaisista Google Ads ‑raporteista, joista saat tietoa siitä, miten hyviä tuloksia mainoksesi tuottavat eri sijainneissa.

Sijaintiraportit

Jos olet jo ottanut käyttöön aluekohdistuksen asetukset ja kampanjasi ovat olleet käynnissä jonkin aikaa, voit seurata mainostesi alueellisia tuloksia sijaintiraportista.

Voit näyttää datan kahdessa erilaisessa sijaintinäkymässä.Niissä raportoidut sijaintien tiedot koskevat kootusti kaikkia käyttäjiä:

• Kohdistusalueiden näkymä: Tämä näyttää tulokset kohdistuksessa käyttämiesi alueiden mukaan.
  • Vastaavien sijaintien näkymä: Tämä näyttää tulokset niiden sijaintien mukaan, joissa mainoksesi näkyivät. Nämä sijainnit voivat olla käyttäjien fyysisiä sijainteja tai heitä kiinnostaneita sijainteja.

Sijaintiraporteista näet mainostesi tulokset tarkimmalla käytettävissä olevalla kohdistustasolla. Jos kohdistit mainoksesi Yhdysvaltoihin, voit katsella sijaintitietoja esimerkiksi postinumeron, yliopiston tai kongressipiirin mukaan. Näin saat tarkan kuvan siitä, missä kampanjasi tuottavat hyviä tuloksia. Muista, että sijaintiraporteissa voidaan näyttää vain niitä kohdistusaluetyyppejä koskevaa dataa, joita kyseisessä maassa voidaan käyttää mainonnan kohdistamiseen.

Lue lisää sijaintiraporttien katsomisesta.

Etäisyysraportit

Jos olet ottanut käyttöön sijaintilaajennuksia, voit katsoa sijaintilaajennuksia sisältävien mainostesi tulosdataa. Tietosi järjestetään mainoksen käynnistäneen sijainnin ja yrityksesi lähimmän toimipisteen välisen etäisyyden mukaan. Mainoksesi käynnistänyt sijainti voi olla potentiaalisen asiakkaan fyysinen sijainti tai sijainti, josta asiakas oli kiinnostunut hakujen tai katselemansa sisällön perusteella. Tutustu etäisyysraporttien käyttöön Hakuverkostokampanjoissa ja Shopping-kampanjoissa.

Oletetaan, että mainostat omistamaasi kivijalkakauppaa. Etäisyysraporttisi mukaan henkilöt, jotka ovat enintään 10 kilometrin säteellä kaupastasi, konvertoituvat muita useammin. Sädekohdistamisen ja sijainnin hintatarjousten muokkausten avulla voit korottaa hintatarjouksiasi niiden asiakkaiden osalta, joiden fyysinen sijainti on enintään 10 kilometrin etäisyydellä kaupastasi.

Maantieteellisen kehityksen sarakkeet ja arvot

Tilastotaulukon maantieteelliset tiedot saattavat sisältää myös seuraavia sarakkeita ja lisätietoja:

Tarkin sijainti

Tarkin sijainti ‑sarakkeesta näet yksityiskohtaisimmat tiedot sijainnista, jonka perusteella mainoksesi ovat näkyneet. Sijainti voi olla joko potentiaalisen asiakkaan fyysinen sijainti tai sijainti, jota kohtaan hän on osoittanut kiinnostusta. Tarkin sijainti määräytyy eri maissa käytettävissä olevan maantieteellisen kohdistustarkkuuden mukaan.

Määrittämättömät alueet

Saatat huomata raportissa joitakin tietoja määrittämättömiltä alueilta. Alue, jolla mainoksesi näytettiin, voi olla määrittämätön esimerkiksi näistä syistä:

• IP-osoite tai hakulauseke: Sijaintia ei voitu määrittää IP-osoitteesta, eikä käyttäjä ollut kiinnostunut havaitusta sijainnista hakulausekkeen perusteella.
  • Useita kaupunkeja/alueita Google Mapsissa: Haku tehtiin Google Mapsissa laajalle maantieteelliselle alueelle, joka sisälsi useita kaupunkeja tai alueita.

Vaihtelu maantieteellisen raportoinnin luvuissa

Google Adsin tilastotaulukon maantieteellinen data voi poiketa hieman muusta tilisi datasta tai muista lähteistä, kuten kolmannen osapuolen seurannasta tai verkkolokeista. Data voi vaihdella esimerkiksi näistä syistä:

• Kampanjan tai laskutuksen yhteenveto: Kehitysdata saattaa poiketa hieman kampanjan tai laskutuksen yhteenvedon tiedoista, koska datankeruutekniikkamme vaihtelevat. Katso laskutuksen ja kampanjakulujen tiedot Laskutus ja maksut ‑sivulta.
  • IP-osoitteet:  IP-osoitteet muuttuvat rutiininomaisesti, ja Google Ads päivittää IP-datan säännöllisesti näiden muutosten perusteella. Seurantapalveluja tarjoavat kolmannet osapuolet saattavat päivittää IP-datansa muun aikataulun mukaisesti.
  • Kelpaamattomat klikkaukset: Google Ads suodattaa pois kelpaamattomat klikkaukset, joten klikkausten määrä tietyllä maantieteellisellä alueella saattaa poiketa muissa datalähteissä näkyvästä määrästä.
  • Kiinnostava sijainti: Google Ads voi havaita potentiaalista asiakasta kiinnostavat sijainnit, joita muut datalähteet eivät välttämättä tunnista.
  • Muut liikenteen lähteet: Seurantapalveluja tarjoavat kolmannet osapuolet saattavat laskea kaiken sivustollesi tulevan liikenteen pelkän Google Ads ‑liikenteen sijaan. Oletetaan esimerkiksi, että Google Ads tuo sivustollesi 50 käyntiä mutta sivusto saa yhteensä 100 käyntiä kaikista lähteistä. Google Adsissa kirjataan tässä tapauksessa vain Google Ads ‑liikenteestä peräisin olevat 50 klikkausta.