Ilmaiset klikkaukset ‑tietojen käyttäminen

Joissakin mainoksissa voi olla ylimääräisiä tehokeinoja, kuten lyhyt video tai laajennettava kuva. Jos olet luonut tällaisia mainoksia, tietty osa asiakkaan vuorovaikutuksesta mainoksen kanssa voi olla maksutonta. Nämä ilmaiset vuorovaikutukset eivät näy automaattisesti tilisi tilastotaulukoissa, mutta voit tuoda ne näkyviin räätälöimällä tietonäkymääsi.

Kun tiedät, millä tavoin asiakkaasi ovat vuorovaikutuksessa mainostesi kanssa, pystyt paremmin analysoimaan, mitkä mainosmuodot ja osat mainoksessasi kiinnittävät asiakkaan huomion. Näin voit saada selville, mikä saa asiakkaan keskittymään mainokseesi ja klikkaamaan sitä päästäkseen sivustoosi. Tämän tiedon perusteella voit kehittää mainostesi tyyliä siihen suuntaan, jonka asiakkaasi kokevat mielenkiintoisimmaksi.

Näin löydät Ilmaiset klikkaukset ‑tiedot

Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi osoitteessa https://ads.google.com.
  2. Klikkaa raportointikuvaketta  ja valitse Ennalta määritetyt raportit > Perus > Maksuttomat interaktiot.

Tilastotaulukon sarakkeissa ovat maksuttoman interaktion tyyppi, maksuttomat interaktiot sekä maksuttomien interaktioiden prosentti ja näyttökerrat.

3. Muokkaa raporttia käyttämällä Näytä kohdepaneeli ‑kuvaketta ja Muokkaa riviä tai saraketta ‑kuvaketta.
  4. Kun tilastotaulukko näyttää siltä kuin haluat, voit ladata tiedot raporttiin. Voit tehdä sen helposti klikkaamalla latauspainiketta download icon.
Kokeile

Ilmaisten klikkausten ja vuorovaikutuksen toiminta

Klikkaus on myös vuorovaikutusta mainoksen kanssa. Asiakas on vuorovaikutuksessa mainoksen kanssa siirtäessään hiiren osoittimen sen päälle – riippumatta siitä, klikkaako hän mainosta. Jos asiakas klikkaa tiettyjä mainoksen osioita ja mainos on vuorovaikutteinen, osa näistä vuorovaikutuksista on maksuttomia. Näissä tapauksissa vuorovaikutus katsotaan "ilmaiseksi klikkaukseksi".

Esimerkki

Jos mainoksesi on laajennettava kuvamainos, sinua ei laskuteta, jos asiakas klikkaa mainosta laajentaakseen siinä olevan kuvan, sillä tämä kuuluu kyseisen mainosmuodon vuorovaikutteiseen luonteeseen.

Mainosmuodosta riippuen sinua laskutetaan, jos asiakas vie mainoksen vuorovaikutuksen loppuun niin, että mainos yhdistää asiakkaan yritykseesi tai palveluusi tai siihen avaintoimintoon, jota varten mainoksesi on suunniteltu.

Esimerkki

1. Tavallisen tekstimainoksen otsikon klikkaaminen siirtää asiakkaan mainoksesi aloitussivulle. Tämä on normaali klikkaus, ja sinua laskutetaan siitä.
  2. Jos asiakas taas klikkaa mainostasi käynnistääkseen Google Ads videoille -mainoksen videosisällön toiston, sinua ei laskuteta siitä heti. Sinua kuitenkin laskutetaan, jos asiakas jatkaa videon katsomista tietyn vähimmäisajan verran.