Velg søkeord for kampanjer i Displaynettverket

Merk: Fra og med april 2019 overføres alle annonsegrupper med søkeordmålretting mot målgrupper automatisk til segmenter for tilpassede intensjonsmålgrupper. Du kan lese mer om overføringen her.

Ved å velge søkeord for kampanjer i Displaynettverket kan du vise kampanjene dine til folk som sannsynligvis er interesserte i å kjøpe noe du tilbyr.

Hvis de mest sannsynlige kundene dine liker å gå i fjellet, kan du for eksempel legge til søkeord om fotturer og friluftsliv. Google Ads finner deretter relevante nettsteder som inneholder søkeordene dine, og relevante målgrupper som er interessert i disse søkeordene. Prøv å velge søkeord som er relevante for hele annonsegruppen, og ikke bare én enkelt annonse.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker søkeord i Displaynettverket.

Slik fungerer de

Søkeord er et av målrettingsalternativene i Displaynettverket. Noen ganger kan annonsene dine vises på plasseringer som tilsynelatende ikke har noen tilknytning til søkeordene dine. Avhengig av søkeordinnstillingen du har valgt, kan det hende at annonsene dine i stedet blir vist for målgrupper ut fra nettleserloggen deres eller andre faktorer i stedet for innholdet på siden vedkommende ser på for øyeblikket. Finn ut mer i artikkelen Om innholdsmålretting.

Gjør følgende når du velger søkeord for kampanjer i Displaynettverket:

• Opprett annonsegrupper for produktene eller tjenestene du tilbyr, slik at vi kan vise annonser som er relatert til dem.
  • Velg søkeord du tror kan bli vist på nettsteder som kundene dine gjerne besøker.
  • Få flere forslag til annonsegrupper og søkeord.

Opprett annonsegrupper

Før du velger søkeord til kampanjene dine i Displaynettverket, må du sørge for at annonsegruppene for de ulike kampanjene er organisert i henhold til produktene eller tjenestene du tilbyr. Når du har tatt med søkeord som beskriver produktene eller tjenestene du annonserer, kan du opprette annonser som er relatert til disse søkeordene.

Eksempel

La oss si at du lager en kampanje for bakeriet ditt. Når du konfigurerer kampanjen, bør du lage annonsegrupper på grunnlag av de forskjellige produkttypene du selger. For å gi deg en pekepinn på hvordan du bør organisere annonsegruppene for kampanjen din har vi laget noen eksempler på henholdsvis dårlig og godt strukturerte annonsegrupper:

Dårlig strukturert annonsegruppe

Annonsegruppe: Bakeri

Søkeord: sjokoladekjeks, havrekjeks, kaffekjeks, brownies, brownies med nøtter, brownies med mørk sjokolade, bringebærmuffins, vaniljemuffins, sjokolademuffins

En godt strukturert annonsegruppe

Annonsegruppe: Kjeks

Søkeord: sjokoladekjeks, havrekjeks, kaffekjeks

Annonsegruppe: Brownies

Søkeord: brownies, brownies med nøtter, brownies med mørk sjokolade

Annonsegruppe: Muffins
Søkeord: bringebærmuffins, vaniljemuffins, sjokolademuffins

Velg søkeord

Ved hjelp av søkeordlisten for annonsegruppen din blir det enklere for Google Ads å vise annonsene dine på relevante nettsteder eller for relevante målgrupper. Følg disse retningslinjene for å lage en effektiv søkeordliste:

• Velg søkeord som er relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr.
  • Opprett et sett med 5 til 20 søkeord som er relaterte til annonsene i den annonsegruppen. Søkeord som består av to eller tre ord, fungerer vanligvis bra.
  • Velg søkeord som er relatert til hverandre. Hvis du for eksempel selger blomster, kan du legge til «roser» og «blomsteroppsatser» i søkeordlisten din. Da kan du ved hjelp av søkeordene dine få vist annonser til kunder som kan være interessert i å kjøpe roser eller blomsteroppsatser.
  • Velg søkeord som er relatert til nettstedene kundene dine ser på.
  • Hvis du har en sterk og velkjent merkevare, tar du med merkevarerelaterte søkeord.

Eksempel

Annonsegruppe: Brownies

Søkeord: sjokoladekaker, brownies med mørk sjokolade, brownies, kakeoppskrifter, oppskrifter på brownies

Få forslag til søkeord

Du kan få forslag til nye søkeord du kanskje ikke kommer på når du lager kampanjene dine.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Søkeord og velg Søkeord for Displaynettverket/video, eller klikk på Annonsegrupper.
  3. Klikk på plussknappen for å legge til et nytt søkeord eller en ny annonsegruppe.
  4. Skriv inn søkeord i «Skriv inn et relatert nettsted»- eller «Skriv inn produktet eller tjenesten du tilbyr»-feltet under «Få forslag til søkeord».
  5. Klikk på plussknappen ved siden av de ulike søkeordene for å legge dem til i søkeordlisten.

Overvåk og forbedre søkeordresultatene

Slik ser du resultater for søkeordene dine i Displaynettverket:

1. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Velg Søkeord på sidemenyen og deretter Søkeord for Displaynettverket/video.

Du finner en tabell med visninger, klikk og andre resultater som viser hvor bra søkeordene dine bidrar til at du når annonseringsmålene dine. Ut fra disse resultatene kan du avgjøre om du skal endre søkeordlisten.

I Google Ads blir data om målgruppekildene dine brukt for å forbedre budgivningen og målrettingen for målgruppekampanjene dine.