Grunnleggende tips til oppretting av søkeordlister

Ved å velge riktig søkeordliste for kampanjen din sørger du for at annonsene dine blir vist til de rette kundene. Søkeordene dine bør samsvare med termene de potensielle kundene dine kan tenkes å søke med når de leter etter produktene eller tjenestene dine. Finn ut mer om hvordan du legger til, endrer og fjerner søkeord.

I denne artikkelen finner du informasjon om grunnleggende metoder for oppretting av gode søkeordlister.

Sett deg i kundens sted når du lager listen din

Skriv ned bedriftens hovedkategorier og deretter termene eller uttrykkene som kan falle inn under hver av disse kategoriene. Ta med termer eller uttrykk du tror kundene dine kan tenkes å bruke for å beskrive produktene eller tjenestene dine.

Eksempel

Hvis du selger sportssko for menn, kan du begynne med noen enkle kategorier som kunder kan komme til å bruke, for eksempel «treningssko for menn». Du kan også legge til «joggesko for menn» eller «tennissko for menn» hvis du finner ut at dette er termer som brukes ofte for produktene du tilbyr. Utvid listen din ytterligere ved å ta med merkevarenavnet og produktnavnene dine.

Målrett annonsene mot bestemte kunder med spesifikke søkeord

Velg mer spesifikke søkeord som er direkte relatert til temaet i annonsen, hvis du ønsker å målrette den mot kunder som kanskje er interessert i et bestemt produkt. Hvis du bruker mer spesifikke søkeord, blir annonsen din bare vist for søkeord som passer for bedriften din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis søkeordene er for spesifikke, kan det hende du ikke når ut til så mange personer som du kunne ønske.

Eksempel

Hvis du selger sportssko for menn, kan du velge spesifikke søkeord som «basketsko for menn» – en skotype du tilbyr. Dermed kan annonsen din for eksempel vises når noen søker etter denne skotypen eller besøker et nettsted knyttet til basketball.

Nå ut til flere kunder med generelle søkeord

Hvis du ønsker å nå ut til så mange som mulig, bør du velge mer generelle søkeord. Vær oppmerksom på at det kan bli vanskelig å nå ut til potensielle kunder hvis du legger til svært generelle søkeord, fordi annonsen din da kan vises for søk som ikke alltid er relatert til bedriften din. I tillegg blir mer generelle søkeord også brukt av mange andre, og dermed må du by mer for disse.

Test generelle søkeord, og finn ut hvilke som gir de beste resultatene. Uansett hvor generelle søkeordene dine er, må de alltid være relevante for annonsene dine og nettstedet ditt. Du bør imidlertid unngå dupliserte søkeord i kontoen din, ettersom Google bare viser én annonse per annonsør for et gitt søkeord.

Eksempel

Hvis du driver en stor skobutikk, kan du velge et generelt søkeord som «sko». Dermed er annonsen din kvalifisert for visning når noen søker etter et bredt utvalg av sko eller besøker nettsteder om mote.

Gruppér lignende søkeord i annonsegrupper

Hvis du vil vise mer relevante annonser for potensielle kunder, bør du gruppere søkeordene i annonsegrupper basert på produktene eller tjenestene dine eller andre kategorier.

Hvis du plasserer alle søkeordene og annonsene dine i én annonsegruppe, kan det hende at en kunde som søker etter «pensko for damer», får se annonsen din om «tennissko for menn».

Finn ut mer om hvordan du lager en ny annonsegruppe.

Eksempel

Hvis du driver en skobutikk, kan du opprette to annonsegrupper – én for joggesko og én for pensko. Annonsegruppen din for joggesko kan inneholde annonser med søkeord som «joggesko» og «løpesko». Annonsegruppen for pensko kan inneholde søkeord som «pensko» og «høyhælte sko».

Dermed får potensielle kunder se annonsen din for pensko når de søker etter «pensko» – og ikke når de søker etter «joggesko».

Velg riktig antall søkeord

Vi anbefaler at du bruker fem til tjue søkeord i hver annonsegruppe. Du kan imidlertid ha mer enn tjue søkeord i en annonsegruppe hvis du ønsker det. Husk at hver annonsegruppe skal inneholde søkeord som er direkte relatert til temaet for den aktuelle annonsegruppen.

Søkeordene dine matches automatisk med varianter som mulige feilstavinger eller flertallsformer. Du trenger altså ikke legge til disse variantene.

Eksempel

Hvis annonsegruppen din inneholder søkeordet «tennissko» med fleksibelt samsvar, kan annonsen din vises når noen søker med dette søkeordet eller en hvilken som helst variant av det, for eksempel «kjøp tennissko», «joggesko» eller «løpesko».

Velg søkeord som er relevante med tanke på appene eller nettstedene kundene dine bruker

I Displaynettverket vises annonsene dine på relevante nettsteder eller i apper basert på søkeordene dine. Velg søkeord som er relatert til hverandre og til innholdet kundene dine ser.

For apper kan Google Ads-systemet utvide omfanget for søkeordene dine slik at annonsene dine matches med flere relevante søketermer. Finn ut mer om annonser i apper.

Ettersom annonsene dine målrettes mot relevante nettsteder på grunnlag av søkeordene dine, regnes alle søkeord for kampanjer i Displaynettverket som søkeord med fleksibelt samsvar. Du kan finjustere søkeordene dine ved å ekskludere visse søkeord fra annonsegrupper som er målrettet mot Displaynettverket.

Finn ut mer om hvordan du velger søkeord for kampanjer i Displaynettverket.

Eksempel

Tenk deg at du oppretter en søkeordliste over termer relatert til støvler. Søkeordene i listen din målrettes mot nettsteder som omhandler støvler. Du kan også ekskludere termene «ski» og «snowboard» for å hindre at annonsene dine vises på nettsteder knyttet til vintersport.