Grundlæggende tips til oprettelse af en søgeordsliste

Hvis du vælger den helt rigtige søgeordsliste til din kampagne, kan du sikre dig, at dine annoncer vises for de rigtige kunder. Dine søgeord skal matche de termer, dine potentielle kunder bruger til at finde dine produkter eller tjenester. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer, redigerer og fjerner søgeord.

I denne artikel kommer vi ind på nogle grundlæggende trin til, hvordan du opretter en effektiv søgeordsliste.

Sæt dig ind i, hvordan dine kunder tænker, når du opretter din liste

Notér hovedkategorierne for din virksomhed og de ord eller termer, der er relevante for hver af disse kategorier. Medtag termer eller sætninger, som dine kunder ville bruge til at beskrive dine produkter eller tjenester.

Eksempel

Hvis du sælger sportssko, kan du starte med nogle af de hovedkategorier, dine kunder ville bruge, f.eks. "sportssko til herrer". Du kan også vælge at tilføje "løbesko til herrer" eller "tennissko til herrer", hvis disse termer bruges hyppigt for dine produkter. Du kan udvide listen yderligere ved at medtage dit brand og dine produktnavne.

Vælg specifikke søgeord for at målrette mod bestemte kunder

Vælg mere specifikke søgeord med direkte relation til din annonces tema, hvis du ønsker at målrette mod kunder, der kan være interesserede i et bestemt produkt. Brug af mere specifikke søgeord betyder, at din annonce kun vises ved termer, der er relevante for din virksomhed. Du skal dog være opmærksom på, at du muligvis ikke når ud til så mange personer, som du gerne vil, hvis søgeordene er for specifikke.

Eksempel

Hvis du sælger sportsfodtøj til mænd, kan du vælge specifikke søgeord såsom basketstøvler til mænd, som er en type sko, du sælger. Herved vil din annonce f.eks. være kvalificeret til at blive vist, når nogen søger efter disse slags støvler eller besøger et website om basketball.

Vælg generelle søgeord for at nå ud til flere personer

Vælg mere generelle søgeord, hvis du ønsker at nå ud til så mange personer som muligt. Husk! Hvis du vælger meget generelle søgeord, kan det være vanskeligt at nå ud til potentielle kunder, eftersom din annonce i så fald kan blive vist ved søgninger, der ikke nødvendigvis er relevante for din virksomhed. Der kan desuden være større konkurrence om mere generelle søgeord med deraf følgende behov for højere budbeløb. Lagdel bred målretning med Smart Bidding, så maskinlæringsteknologien kan prioritere de mest effektive søgninger uanset deres matchtype. Få flere oplysninger Om Smart Bidding.

Test generelle søgeord, og beslut derefter, hvilke af dem du opnår det bedste resultat med. Uanset hvor generelle dine søgeord er, bør de altid være relevante for dine annoncer og dit website.

Eksempel

Hvis du har en stor skobutik, kan du vælge et generelt søgeord som f.eks. "Sko". På den måde vil din annonce være kvalificeret til at blive vist, når nogen søger efter et bredt udvalg af sko eller besøger websites om mode.

Gruppér lignende søgeord i annoncegrupper

For at vise mere relevante annoncer til potentielle kunder kan du prøve at gruppere dine søgeord og annoncer i annoncegrupper baseret på dine produkter, tjenester eller andre kategorier. Hvis flere søgeord matcher en given søgeterm, vælger Google søgeordet, der skal vises, baseret på den rangering, der er beskrevet i denne artikel om lignende søgeord i den samme annoncegruppe. Hvis du har det samme søgeord i forskellige matchtyper, bør det ikke øge dine omkostninger eller skade effektiviteten på nogen måde.

Hvis du i stedet føjer alle dine søgeord og annoncer til én annoncegruppe, kan en kunde, der søger efter "pæne sko til kvinder", se din annonce for "tennissko til mænd". Se, hvordan du opretter en ny annoncegruppe.

Eksempel

Hvis du ejer en skobutik, kan du oprette to annoncegrupper - én for løbesko og én for pæne sko til aftenbrug. Din annoncegruppe for løbesko kan indeholde annoncer med søgeord såsom "løbesko" og "atletiksko". Din annoncegruppe for pæne sko til aftenbrug kan indeholde søgeord såsom "sko til aftenbrug" eller "pæne sko".

På den måde kan potentielle kunder se din annonce om sko til aftenbrug, når de søger efter dette, og ikke, når de søger efter "løbesko".

Bemærk! Du behøver ikke at tilføje hver variant af alle søgeord, da alle matchtyper kan få trafik fra meget relevante varianter af dine søgeord.