Legg til søkeord

Du kan legge til de riktige søkeordene for å bidra til at annonsene dine blir vist for de kundene du ønsker, når du ønsker det.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan legge til søkeord i annonsegrupper for søke-, banner- og videokampanjer. Finn ut mer om søkeord i kampanjer i Søkenettverket.

På denne siden

Velg samsvartyper for søkeord i søkekampanjer

Når du legger til et søkeord i annonsegrupper i søkekampanjer, kan du velge ønsket samsvartype ved å skrive inn søkeordet i et av formatene nedenfor.

• Skriv inn søkeordene uten formatering (f.eks. sko til barn) hvis du vil bruke fleksibelt samsvar.
  • Skriv inn søkeordene i anførselstegn (f.eks. "sko til barn") hvis frasesamsvar er ønskelig.
  • Skriv inn søkeordene i vinkelparentes (f.eks. [sko til barn]) hvis du vil bruke eksakt samsvar.

Hvis du bruker fleksibelt samsvar i kombinasjon med smart budgivning, kan du få opp antallet relevante søk og samtidig nå målene du har satt deg. Finn ut hvordan du kan få mer lønnsomme kampanjer med smart budgivning ved å bruke søkeord med fleksibelt samsvar.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Fremgangsmåten for å legge til søkeord i en annonsegruppe varierer avhengig av kampanjetypen. Hvis du er usikker på hvilken kampanjetype du har, kan du se øverst på kampanjesiden i Google Ads. Du ser kampanjetypen samt kampanjestatus og gjennomsnittlig dagsbudsjett.

Merk: Et søkeord kan bestå av opptil ti ord. Finn ut mer om grunnleggende tips om hvordan du kan lage en søkeordliste.

Legg til søkeord i søkekampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Søk etter kampanjen din etter navn eller kampanje-ID i «Velg en annonsegruppe»-vinduet.
  6. Når du har valgt en kampanje, velger du annonsegruppen du vil legge til søkeordene i.
  7. Slik kan du legge til søkeord:
    • Skriv eller lim inn søkeordene – ett ord per linje. Du kan velge en samsvartype for hvert søkeord ved å legge det til i 1 av disse formatene:
      • Skriv inn søkeordene uten noen formatering (f.eks. sko til barn) hvis du vil bruke fleksibelt samsvar.
      • Skriv inn søkeordene i anførselstegn (f.eks. "sko til barn") hvis du vil bruke setningssamsvar.
      • For eksakt samsvar skriver du inn søkeordene i parentes (eksempel: [sko til barn]).
    • Få forslag til søkeord. Når du velger en annonsegruppe, ser du forslag til søkeord som kan være relevante for annonsegruppen din, til høyre. Hvis du vil, kan du skrive inn et relatert nettsted samt produktet eller tjenesten du tilbyr. Klikk på plusstegnet ved siden av søkeordene du vil legge til i annonsegruppen din. Du kan endre samsvartypene etter at du har lagt til søkeordene.
  8. Klikk på Lagre.

Legg til søkeord i banner- og videokampanjer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innhold.
  4. På «Innhold»-siden klikker du på Søkeord for banner-/videoannonsering-fanen.
  5. Klikk på plussknappen .
  6. Søk etter kampanjen din etter navn eller kampanje-ID i «Velg en annonsegruppe»-vinduet.
  7. Når du har valgt en kampanje, velger du annonsegruppen du vil legge til søkeordene i.
  8. Slik kan du legge til søkeord:
    • Skriv eller lim inn søkeordene – ett ord per linje.
    • Få forslag til søkeord. Når du velger en annonsegruppe, finner du forslag til søkeord som kan være relevante for annonsegruppen din, til høyre. Hvis du vil, kan du skrive inn et relatert nettsted samt produktet eller tjenesten du tilbyr. Klikk på plusstegnet ved siden av søkeordene du vil legge til i annonsegruppen din.
  9. Velg «Målgruppe» eller «Innhold» som søkeordinnstilling.
  10. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold