Zoekwoorden toevoegen

U kunt de juiste zoekwoorden toevoegen om uw advertenties op het juiste moment aan de gewenste klanten te tonen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zoekwoorden toevoegt aan uw advertentiegroepen voor campagnes in het zoeknetwerk en voor display- en videocampagnes. Lees meer informatie over zoekwoorden in campagnes in het zoeknetwerk.

Op deze pagina

Het zoektype kiezen voor zoekwoorden in campagnes in het zoeknetwerk

Als u zoekwoorden toevoegt aan een advertentiegroep in een campagne in het zoeknetwerk, kunt u het gewenste zoektype aangeven door uw zoekwoorden op te geven met een van de volgende notatiewijzen:

• Voor breed zoeken geeft u zoekwoorden op zonder een speciale notatiewijze te gebruiken (bijvoorbeeld: rode jurk).
  • Voor zoeken op woordgroep geeft u zoekwoorden op tussen dubbele aanhalingstekens (bijvoorbeeld: "rode jurk").
  • Voor exact zoeken geeft u zoekwoorden op tussen rechte haken (bijvoorbeeld: [rode jurk]).

Als u breed zoeken combineert met Slim bieden, kunt u meer relevante zoekopdrachten bereiken terwijl u uw doelen behaalt. Lees meer informatie over hoe u uw Slim bieden-campagnes kunt uitbreiden met breed zoeken.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Welke stappen u moet volgen om zoekwoorden aan uw advertentiegroep toe te voegen, is afhankelijk van uw campagnetype. Als u niet zeker weet wat uw campagnetype is, gaat u naar de bovenkant van de campagnepagina in Google Ads. Hier staan het campagnetype, de campagnestatus en het gemiddelde dagbudget.

Opmerking: Een zoekwoord kan maximaal 10 woorden bevatten. Algemene tips voor het maken van een zoekwoordenlijst.

Zoekwoorden toevoegen aan campagnes in het zoeknetwerk

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Zoek in het venster 'Selecteer advertentiegroep' naar uw campagne via de naam of campagne-ID.
  6. Nadat u een campagne heeft geselecteerd, kiest u de advertentiegroep waaraan u de zoekwoorden wilt toevoegen.
  7. U kunt op een van de volgende manieren zoekwoorden toevoegen:
    • Typ zoekwoorden in of plak ze (één per regel). U kunt voor elk zoekwoord het gewenste zoektype aangeven door een van de volgende notatiewijzen toe te passen:
      • Voor breed zoeken geeft u zoekwoorden op zonder een speciale notatiewijze te gebruiken (bijvoorbeeld: rode jurk).
      • Voor zoeken op woordgroep geeft u zoekwoorden op tussen dubbele aanhalingstekens (bijvoorbeeld: "rode jurk").
      • Voor exact zoeken geeft u zoekwoorden op tussen rechte haken (bijvoorbeeld: [rode jurk]).
    • Vraag zoekwoordideeën op. Nadat u een advertentiegroep heeft geselecteerd, verschijnen rechts zoekwoordideeën die mogelijk relevant zijn voor uw advertentiegroep. U kunt een gerelateerde website en uw product of service opgeven. Klik op het plusteken naast de zoekwoorden die u aan uw advertentiegroep wilt toevoegen. Nadat u de zoekwoorden heeft toegevoegd, kunt u desgewenst de zoektypen aanpassen.
  8. Klik op Opslaan.

Zoekwoorden toevoegen aan campagnes in het Display Netwerk, Discovery-campagnes en videocampagnes

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik op de pagina Content op het tabblad Display-/videozoekwoorden.
  5. Klik op de plusknop .
  6. Zoek in het venster 'Selecteer advertentiegroep' naar uw campagne via de naam of campagne-ID.
  7. Nadat u een campagne heeft geselecteerd, kiest u de advertentiegroep waaraan u de zoekwoorden wilt toevoegen.
  8. U kunt op een van de volgende manieren zoekwoorden toevoegen:
    • Typ zoekwoorden in of plak ze (één per regel).
    • Vraag zoekwoordideeën op. Nadat u een advertentiegroep heeft geselecteerd, verschijnen rechts zoekwoordideeën die mogelijk relevant zijn voor uw advertentiegroep. U kunt een gerelateerde website en uw product of service opgeven. Klik op het plusteken naast de zoekwoorden die u aan uw advertentiegroep wilt toevoegen.
  9. Selecteer Doelgroep of Content als zoekwoordinstelling.
  10. Klik op Opslaan.