Om søkeordstatus

Statusen de enkelte søkeordene dine er tilordnet, viser om de er aktive eller ikke. Hvis et av søkeordene dine ikke utløser visning av noen av annonsene dine, forteller vi deg hvor problemet ligger.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan finne statusen for søkeordene dine, og vi ser på de ulike typene søkeordstatuser og hva de betyr.

Finn søkeordstatusen

Søkeordstatusen din indikerer om annonsene dine kjøres eller ikke. Følg veiledningen nedenfor for å finne søkeordstatusen.

Veiledning

Du finner søkeordstatusen i Status-kolonnen i statistikktabellen. Sånn får du se den:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Se i Status-kolonnen. Den nåværende statusen er oppført ved siden av de enkelte søkeordene.

Ulike typer søkeordstatuser

De ulike statustypene er oppført nedenfor:

Statustype Eksempler
Ikke kvalifisert Kampanjen er satt på pause, eller annonsegruppen er fjernet.
Kvalifisert Søkeordet kan føre til visning av annonser.
Kvalifisert (begrenset) Søkevolumet er lavt eller lavere enn anslaget for førstesidebud.
Venter – under evaluering Søkeordet er under evaluering. Søkeordet kan ikke utløse visning av annonser før det er evaluert, noe som kan ta opptil én virkedag.

Dette betyr de ulike statusene

Søkeordstatusen indikerer om søkeordet ditt utløser annonsevisninger til målgruppen din. På et overordnet nivå har søkeordet én av disse tre statusene:

• Viser annonser
  • Viser ikke annonser, fordi et søkeord, en annonsegruppe eller en kampanje er satt på pause eller fjernet
  • Viser ikke annonser på grunn av problemer med kontoen din eller søkeordet ditt

Her er en oversikt over de ulike søkeordstatusene og hva de betyr:

Søkeordstatus Hva betyr dette? Neste trinn
Ikke kvalifisert Kampanje er satt på pause: Søkeordene er inaktive fordi du har satt kampanjen på pause. Hvis kampanjen din er satt på pause, kommer ikke søkeordene i denne kampanjen til å utløse visning av annonser lenger. Finn ut hvordan du gjenopptar kjøringen av kampanjer. Guide me in my account Vis meg hvordan jeg kan aktivere kampanjer som er satt på pause, i kontoen min.
Kampanjen venter: Søkeordene er inaktive fordi kampanjen er planlagt kjørt fra og med en fremtidig dato, og det vises foreløpig ingen annonser. Finn ut hvordan du kan endre startdatoen til kampanjer.
Kampanjen er fjernet: Søkeordene er inaktive fordi du har fjernet kampanjen som disse søkeordene er tilknyttet. Finn ut hvordan du kan aktivere kampanjer på nytt.
Kampanjen er avsluttet: Kampanjens planlagte sluttdato er passert, så verken kampanjen eller de tilhørende søkeordene er aktive lenger. Finn ut hvordan du kan endre sluttdatoen til kampanjer. Guide me in my account Vis meg hvordan jeg justerer kampanjers sluttdato, i kontoen min.
Annonsegruppen er satt på pause: Søkeordene er inaktive fordi du har satt annonsegruppen på pause. Hvis du setter en annonsegruppe på pause, utløser ikke søkeordene i den aktuelle annonsegruppen lenger visning av annonser. Finn ut hvordan du kan gjenoppta kjøring av annonsegrupper.
Annonsegruppen er fjernet: Søkeordene er inaktive fordi du har fjernet annonsegruppen. Hvis du fjerner en annonsegruppe, utløser ikke søkeordene i den aktuelle annonsegruppen lenger visning av annonser. Finn ut hvordan du kan aktivere annonsegrupper på nytt.
Satt på pause Søkeordet er inaktivt fordi du har satt det på pause. Hvis du setter et søkeord på pause, utløser det ikke lenger visning av annonser – og det påløper da heller ingen tilknyttede kostnader – før det aktiveres på nytt. Finn ut hvordan du kan aktivere søkeord.
Fjernet Søkeordet er inaktivt fordi du har fjernet det. Søkeord som er fjernet, utløser ikke visning av annonser. Finn ut hvordan du legger til søkeord. Guide me in my account Vis meg hvordan jeg legger til søkeord, i kontoen min.
Kvalifisert Søkeordet kan utløse visning av annonser. Du trenger ikke å gjøre noe.
Ikke godkjent Søkeordet er inaktivt og utløser ikke visning av annonser. Hvis et søkeord ikke blir godkjent, betyr dette vanligvis at det finnes et problem knyttet til ett eller flere av punktene i retningslinjene for annonsering, for eksempel de om destinasjonsadresser eller endelige nettadresser. Hold markøren over statusboblen for å se flere detaljer, og les gjennom retningslinjene for annonsering for å se om det aktuelle søkeordet er i strid med noen av retningslinjene våre. Guide me in my account Vis meg hvordan jeg korrigerer annonser som ikke ble godkjent, i kontoen min.
Kvalifisert (begrenset) Under anslaget for førstesidebud: Søkeordet er aktivt og kan utløse visning av annonser. Per nå utløser imidlertid ikke søkeordet annonser på den første siden med Google-søkeresultater. Finn ut hvordan du kan få annonsene dine vist på den første siden med Google-søkeresultater.
Lavt søkevolum: Søkeordet kan ikke utløse visning av annonser fordi det er forbundet med svært lite søketrafikk i tjenestene våre. Dette kan bety at søkeordet ikke er relevant for søkene som utføres, eller at det er for spesifikt eller uvanlig. Hvis antallet søk etter disse søkeordene øker, kan søkeordene aktiveres på nytt og igjen utløse annonsevisninger. Finn ut hvordan du kan generere forslag til søkeord og trafikkanslag med søkeordplanleggeren.
Vises sjelden på grunn av få kvalitetspoeng: Søkeordet har for få kvalitetspoeng til at det kan utløse visning av annonser. Du bør vurdere å fjerne dette søkeordet fra kontoen og heller legge til et mer relevant søkeord. Også andre faktorer, som for eksempel landingssiden, kan ha innvirkning på kvalitetspoengene. Finn ut mer om kvalitetspoeng.
Få samsvarende sider: Søkeordet er midlertidig suspendert fordi det samsvarer med innhold på svært få sider, noe som antyder at uttrykket ikke forekommer ofte i innholdet i Displaynettverket. Du bør vurdere å legge til et mer relevant søkeord i kontoen.

Tips

Prøv å optimalisere kontoen din ved å finstemme annonsene og søkeordene du bruker.