Forbedring av søkeord for Søkenettverket

Nå er det på tide å finne ut hvilke søkeord som ikke kaster av seg gode nok resultater, og så sørge for gjennomgående bedre resultater. Når du ser at et søkeord ikke hjelper deg med å nå annonseringsmålene dine, kan du endre samsvartypen for søkeordet eller prøve å øke kvalitetspoengene ved å gjøre søkeordet mer relevant. Du kan også slette dupliserte søkeord i kontoen din. For å finne ut hvilke søkeord som ikke fungerer godt nok, kan du også filtrere resultatdataene dine.

Før du begynner

Så fort du vet hvordan du finner data om søkeordene, kan du sette i gang med å forbedre dem. En god måte å begynne på, er å se etter og fjerne dupliserte søkeord.

Gjør søkeordene dine mer relevante

Pass på at søkeordene dine er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr. På denne måten øker du sjansene for at potensielle kunder klikker på annonsen din når de søker etter spesifikke søkeord. Dette kan i sin tur gi deg bedre klikkfrekvens og flere kvalitetspoeng. Vi kan oppsummere ovennevnte slik: Hvis bedriften din driver med voksing av gulv, vil du sannsynligvis ikke at annonsen din skal bli vist når noen søker etter voksing av øyenbryn. Her følger noen forslag til hvordan du kan gjøre søkeordene mer relevante:

• Du kan erstatte søkeord som består av ett ord, med termer eller uttrykk. Bruk søkeord som består av to til tre ord som du tror at potensielle kunder kan bruke for å beskrive produktet eller tjenesten du tilbyr. I enkelte tilfeller betyr dette at du må erstatte generiske søkeord med mer spesifikke søkeord.
    Bredt søkeord Spesifikt søkeord
    voksing voks til tregulv
    gulv voksing av gulv
    rengjøring profesjonell gulvrengjøring
  • Forsikre deg om at søkeordene er relevante for annonsene i annonsegruppene dine. Tenk deg at annonsene i annonsegruppen omhandler voksing av furugulv. Det kan da være lurt å ta med furu som søkeord i annonsegruppen. Ved å bruke innsetting av søkeord kan du oppdatere annonseteksten din dynamisk, og dermed kommer teksten til å inneholde et av søkeordene dine som samsvarer med søketermene til en kunde.
  • Gruppér søkeordene dine etter temaer basert på produktet eller tjenesten du tilbyr. Kontrollér også at annonsene handler om søkeordtemaene dine. På denne måten kan vi vise mer relevante annonser når potensielle kunder søker etter bestemte produkter eller tjenester. Ta gjerne utgangspunkt i hvordan bedriftsnettstedet ditt er utformet når du skal gruppere søkeordene.

Endring av samsvartypen for søkeord

Når du har segmentert resultatdataene for søkeordene dine etter samsvartype for søketermer, kan du se hvilke samsvartyper som fungerer godt med de ulike søkene og søkeordene. Deretter kan du finstemme samsvartypene for alle søkeordene og rette deg mer presist mot de riktige kundene.

Eksempel

Tenk deg at søkeordlisten din inneholder gulvrengjøring som søkeord med fleksibelt samsvar. Når du bruker Samsvartype for søketermer-segmentet, får du se resultatdata for søketermer som er versjoner av søkeord med fleksibelt samsvar, setningssamsvar og eksakt samsvar. Et søkeord med setningssamsvar kan da for eksempel være profesjonell gulvrengjøring. Hvis du ser at «gulvrengjøring» får flest klikk (har høyest klikkfrekvens) fra folk som søker etter søkeordvarianter av søkeordet profesjonell gulvrengjøring med setningssamsvar, kan du legge til gulvrengjøring som søkeord med setningssamsvar, og stoppe det midlertidig som søkeord med fleksibelt samsvar.

Keyword match type segment

Tips

Etter at du har segmentert dataene om søkeord etter samsvartype, kan du kjøre en søketekstrapport for å se termene folk søkte med før de klikket på annonsen din.

Bruk filtre for å forbedre søkeordene dine

Med filtre kan du raskt sortere data om søkeordenes resultater, og identifisere søkeordene som ikke fungerer godt nok. Du kan filtrere data om søkeord etter status for å se hvilke søkeord som har et lavt søkevolum, eller for å se hvilke søkeord som ikke fører til visning av annonsene dine, fordi de ikke ble godkjent. Når du finner søkeord med et lavt søkevolum, kan du endre dem til mer generelle varianter i et forsøk på å øke trafikken. Følg retningslinjene våre for annonsering for å utbedre eventuelle ikke-godkjente søkeord. Her følger noen filtre du kan bruke for å identifisere søkeord med dårlige resul:

• Med Kvalitetspoeng-filtret kan du se hvilke søkeord som har få kvalitetspoeng. Du kan for eksempel velge å se søkeord med færre enn 3 kvalitetspoeng. Du kan deretter tilpasse søkeordene (f.eks. gjøre dem mer relevante for annonsene eller landingssiden din) i et forsøk på å oppnå flere kvalitetspoeng.
  • Filtrer søkeordene etter klikkfrekvens (CTR) for å se hvilke søkeord som fører til mange visninger, men få klikk. Du kan for eksempel filtrere ut søkeord med en klikkfrekvens på under 1 %, og så endre aspekter ved disse søkeordene slik at de blir mer relevante.
  • Filtrer søkeordene for å se hvilke av dem som ligger lavere enn anslaget for førstesidebud. Ut fra anslaget for førstesidebud kan du så øke kostnad per klikk (CPC)-budene for søkeord som ikke viser annonser på den første siden med Google-søkeresultater. Når budene på søkeord ligger lavere enn anslaget for førstesidebud, kan du teste ut automatiserte regler for å øke disse budene automatisk.