De zoekwoordprestaties van het zoeknetwerk meten

Controleer de prestaties van uw zoekwoorden om te bepalen welke zoekwoorden bijdragen aan uw advertentiedoelstellingen voor campagnes die het zoeknetwerk van Google targeten. U doet dit door uw zoekwoordprestaties voor een bepaalde periode weer te geven en te downloaden, of door uw tabel met Google Ads-statistieken aan te passen om bij te houden hoe uw zoekwoorden per zoektype presteren. U kunt ook een zoekwoorddiagnose uitvoeren om de kwaliteitsscore van een zoekwoord te controleren.

De prestaties van uw zoekwoorden bekijken en downloaden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Zoekwoorden om naar de pagina Zoekwoorden te gaan en klik vervolgens op het icoon met drie stippen.
  3. Klik op de knop Downloaden Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center.
  4. Kies uit de weergegeven opties.

Opmerking: Zorg ervoor dat de tabel met statistieken de periode, de kolommen, de filters en de segmenten bevat die u in uw rapport wilt opnemen. De segmenten die u op de gegevens in de tabel heeft toegepast, worden in het rapport als kolommen weergegeven. Meer informatie over hoe u een aangepaste weergave van uw gegevens kunt maken.

Vanwege de grote hoeveelheid gegevens die moet worden verzameld om rapporten te genereren, zijn volledige gegevens voor een bepaalde dag pas een dag later vanaf middernacht Nederlandse tijd beschikbaar.

De kwaliteitsscore bijhouden

Met de kwaliteitsscore wordt gemeten hoe relevant uw advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina zijn voor een klant. Elk zoekwoord krijgt een kwaliteitsscore op een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 de laagste en 10 de hoogste score is.

Volg de onderstaande stappen om de kolom Kwaliteitsscore in te schakelen:

1. Klik in het paginamenu op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram Kolommen boven de tabel met statistieken.
  3. Kies Kolommen aanpassen.
  4. Klik op Kwaliteitsscore.
  5. Selecteer de kwaliteitsscorekenmerken die u wilt bijhouden.
  6. Klik op Toepassen.

Een zoekwoorddiagnose uitvoeren

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de tekstballon naast de status van een zoekwoord om na te gaan of voor dit zoekwoord advertenties worden weergegeven en om de kwaliteitsscore te bekijken.

Bulksgewijs een zoekwoorddiagnose uitvoeren

Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden bovenaan de pagina.
  3. Klik op het icoon met drie stippen 3 dot icon onder het bovenste diagram.
  4. Selecteer Zoekwoorddiagnose, waarna de optie Nu uitvoeren wordt weergegeven. Klik op Nu uitvoeren.
  5. Selecteer uw diagnose-instellingen in de dialoogvensters die worden weergegeven en klik vervolgens op Nu uitvoeren:
  6. Wacht een paar minuten tot de diagnose is uitgevoerd en gedownload.

Er verschijnt een bericht onderaan het scherm wanneer de diagnose is gestart. Er wordt een ander bericht onderaan het scherm weergegeven wanneer de diagnose is voltooid.

7. Zodra de diagnose is voltooid, controleert u of er een kopie van het rapport in de downloadmap van uw browser staat.

U kunt het diagnoserapport ook vinden in Rapporten.

Opmerking

Als er voor een zoekwoord geen advertenties worden weergegeven, wordt de reden daarvoor aangegeven en krijgt u hulp bij het oplossen van het probleem. Ook wordt er een overzicht van de kwaliteitsscore getoond, waaronder de zoekwoordrelevantie, de ervaring op de bestemmingspagina en de laadtijd hiervan.