Om negative søgeord

For at sikre, at du når ud til så mange potentielle kunder som muligt, bliver dine annoncer nu vist sammen med indhold, der matcher en hvilket som helst af de placeringer eller et hvilket som helst af de emner, placeringer eller søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, du målretter mod. Hvis du f.eks. målretter mod "cykler" som emne og "cykling" som søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, bliver dine annoncer vist i indhold, der matcher enten én af delene eller begge dele.

Du vil også se, at kontekstmålretning er blevet forenklet og placeret på en enkelt side i Google Ads, så du kan administrere alle indholdsbaserede målretningstyper (Emner, Placeringer, Display-/videosøgeord og Ekskluderinger) i en enkelt visning. Du finder den nye side i sektionen "Indhold" under Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.

Negative søgeord giver dig mulighed for at ekskludere søgeord fra dine kampagner og hjælper dig med kun at fokusere på de søgeord, der er vigtige for dine kunder. En forbedret målretning kan medvirke til at sikre, at din annonce vises til interesserede brugere, og kan øge dit investeringsafkast.

I denne artikel forklarer vi, hvordan negative søgeord fungerer, og hvornår de kan være nyttige. Få oplysninger om, hvordan du føjer negative søgeord til kampagner

Sådan fungerer det

En af nøglerne til at opnå en præcist målrettet kampagne er at vælge, hvad der ikke skal målrettes imod.

Når du vælger negative søgeord til søgekampagner, skal du se efter søgetermer, der minder om dine søgeord, men som kan ramme kunder, der søger efter et andet produkt. Hvis du f.eks. er optiker og sælger brilleglas, kan det være en god idé at tilføje negative søgeord for søgetermer som "vinglas" og "drikkeglas".

Negative søgeord matcher ikke nære varianter eller andre udvidelser. Hvis du f.eks. ekskluderer det negative bredt matchede søgeord "blomster", vil annoncer ikke være kvalificerede til at blive vist, når en bruger søger på "røde blomster", men kan vises, hvis en bruger søger efter "rød blomst".

Hvis du bruger display- eller videokampagner, kan negative søgeord hjælpe dig med at undgå irrelevante websites eller videoer, men husk, at negative søgeord fungerer anderledes for display- og videokampagner end for søgekampagner. Afhængigt af de øvrige søgeord i din annoncegruppe kan nogle af de steder, hvor din annonce vises, indeholde ekskluderede termer. For display- og videoannoncer tages maksimalt 1.000 negative søgeord i betragtning på kontoniveau.

Negative søgeord på kontoniveau

Når du opretter din liste med negative søgeord på kontoniveau, anvendes den automatisk på al beholdning, der er relevant for kampagnetyper til Søge- og Shopping-netværket. Det giver dig mulighed for at oprette én enkelt global liste på kontoniveau, der anvender negative søgeord på tværs af hele søge- og Shopping-beholdningen på din konto. Få flere oplysninger om negative søgeord på kontoniveau

Typer af negative søgeord

Til søgekampagner kan du bruge negative søgeord til bredt match, sætningsmatch eller eksakt match. Disse negative matchtyper fungerer dog på en anden måde end deres positive modparter. Den primære forskel er, at du skal tilføje synonymer, entals- eller flertalsformer, stavefejl og andre relevante varianter, hvis du ønsker at ekskludere disse.

I displaykampagner vil et sæt negative søgeord blive ekskluderet som et eksakt emne. Annoncer bliver ikke vist på en side, selvom det eksakte søgeord eller den eksakte sætning ikke forekommer ordret på siden, hvis indholdets emne er tæt relateret til det ekskluderede sæt negative søgeord.

Eksempelvis vil et sæt negative søgeord såsom "damebukser" blokere budgivning på en side med indhold om bukser til kvinder, selvom den nøjagtige sætning "damebukser" ikke forekommer på siden. Vi generaliserer dog ikke udover bukser til kvinder og udelukker ikke andre benklæder til kvinder (f.eks. nederdele) eller herrebukser. Dette adskiller sig fra, hvordan vi behandler et positivt søgeord (f.eks.) sko, som vi også matcher med bredere kategorier såsom fodtøj.

Negativ bredt match

Dette er standardtypen for dine negative søgeord. Når det gælder bredt matchende negative søgeord, bliver din annonce ikke vist, hvis søgningen indeholder alle dine negative søgeord – heller ikke selvom termerne forekommer i en anden rækkefølge. Din annonce vises muligvis også, hvis søgningen kun indeholder nogle af dine søgetermer.

Eksempel

Negativt søgeord med bredt match: sko til løb

Søg Kan din annonce vises?
blå sko til tennis Yes
LØBESKO Yes
blå sko til løb No
løb sko No
sko til løb No

Negativt sætningsmatch

Ved negative søgeord med sætningsmatch vises din annonce ikke, hvis søgningen indeholder de eksakte søgetermer i samme rækkefølge. Søgningen kan indeholde yderligere ord, men annoncen vises ikke, så længe alle søgetermerne er inkluderet i samme rækkefølge. Søgningen kan også indeholde yderligere tegn til et ord, og annoncen vises, selvom resten af søgetermerne er inkluderet i søgningen i samme rækkefølge.

Eksempel

Negativt sætningsmatchet søgeord: sko til løb

Søg Kan din annonce vises?
blå sko til tennis Yes
LØBESKO Yes
blå sko til løb No
løb sko Yes
sko til løb No

Negativt eksakt match

Når det gælder eksakt matchende negative søgeord, bliver din annonce ikke vist, hvis søgningen indeholder de eksakte søgeord i samme rækkefølge uden ekstra ord. Din annonce kan stadig blive vist, hvis søgningen indeholder søgetermerne med yderligere ord.

Eksempel

Negativt søgeord med eksakt match: sko til løb

Søg Kan din annonce vises?
blå sko til tennis Yes
LØBESKO Yes
blå sko til løb Yes
løb sko Yes
sko til løb No

Symboler i negative søgeord

Du kan bruge 3 symboler i dine negative søgeord: Og-tegn (&), accenttegn (á) og asterisker (*). Negative søgeord med accenttegn opfattes som 2 forskellige søgeord, f.eks. fortovscafe og fortovscafé. På samme måde er "strømper & sko" anderledes end "strømper og sko".

Her er nogle af de symboler, som systemet ikke kan genkende:

• Ignorerede symboler: Du kan tilføje punktummer (.) i dine negative søgeord, men de ignoreres. Det betyder, at vi f.eks. opfatter søgeordene Chr. Wærumsgade og Chr Wærumsgade som identiske negative søgeord. Hvis du tilføjer plusser (+) i dine negative søgeord, ignoreres de normalt (f.eks. blå + bil). Men i nogle tilfælde, hvis et + er i slutningen af et ord (f.eks. C++), ignoreres det ikke.
  • Ugyldige symboler: Der vises en fejlmeddelelse, hvis du tilføjer negative søgeord, der indeholder bestemte symboler. f.eks.: , ! @ % ^ () = {} ; ~ ` <> ? \ |.
  • Website- og søgeoperatorer: Operatoren "site:" fjernes fra dine negative søgeord. Det betyder, at hvis du tilføjer det negative søgeord [site:www.eksempel.dk mørk chokolade], betragter vi det som samme søgeord som [mørk chokolade]. Søgeoperatører ignoreres også. Hvis du f.eks. tilføjer søgeoperatoren "OR" i det negative søgeord mørk chokolade, f.eks. "OR mørk chokolade", ignoreres kommandoen "OR", og dit negative søgeord er kun mørk chokolade.
  • Andre søgeoperatorer: Hvis du tilføjer operatoren minus (-) foran et søgeord, bliver det pågældende søgeord ignoreret ved matchning af negative søgeord. Hvis du f.eks. har det negative søgeord "mørk -chokolade", betragtes det som det samme som blot "mørk".

Husk!

• Udvælg dine negative søgeord med omhu. Hvis du bruger for mange negative søgeord, vil dine annoncer muligvis nå ud til færre kunder.
  • Negative søgeord matcher ikke nære varianter, så dine annoncer vil muligvis stadig blive vist ved søgninger eller sider, der indeholder nære varianter af dine negative søgetermer.
  • Din annonce vises muligvis stadig, når nogen søger efter en sætning, der er længere end 16 ord, hvis dit negative søgeord står efter det 16. ord. Hvis dit negative søgeord f.eks. er "rabat", kan din annonce blive vist, når nogen søger efter "rene og pæne hotelværelser eller ferielejligheder i København, som ligger nær strand og S-tog med rabat", fordi dit negative søgeord er det 17. ord i sætningen. På den anden side viser vi ikke din annonce, når nogen søger efter "rene og pæne hotelværelser eller ferielejligheder i København, som ligger nær strand og S-tog med rabat", fordi dit negative søgeord er det 16. ord i sætningen.