Uw Google Ads-account annuleren

U kunt uw Google Ads-account op elk gewenst moment annuleren. De weergave van al uw advertenties wordt dan binnen 24 uur gestopt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw account annuleert en wat u moet weten voordat u het account annuleert.

Opmerking:

Uw Google Ads-account annuleren is iets anders dan uw Google-account verwijderen. Als u uw Google Ads-account annuleert, worden uw advertenties niet meer weergegeven, maar heeft u nog steeds toegang tot het account. Als u uw Google-account verwijdert, worden alle Google-productaccounts geannuleerd die aan het account zijn gekoppeld en kunt u de accounts later niet meer openen. Ook uw Gmail-gebruikersnaam wordt verwijderd en kan in de toekomst niet opnieuw worden gebruikt. Meer informatie over hoe u uw Google-account verwijdert

Voordat u uw Google Ads-account annuleert

Houd er rekening mee dat uw Google Ads-account annuleren hetzelfde effect heeft als uw campagnes onderbreken, met deze uitzonderingen:

• Als u uw account annuleert, wordt het ongebruikte accountsaldo aan u terugbetaald, met uitzondering van bedragen voor promotieaanbiedingen.
  • Als u uw account annuleert, moet u uw account opnieuw activeren als u het in de toekomst weer wilt gebruiken.

Als er in uw account geen saldo meer aanwezig is, kunt u er ook voor kiezen uw campagnes te onderbreken in plaats van het account te annuleren.

Als u uw account annuleert omdat u niet tevreden bent met de prestaties van uw campagnes, kunt u optimalisatietips lezen die mogelijk kunnen helpen.

Opmerking: Als u nog niet klaar bent met het instellen van uw account, kunt u dit ook annuleren door in de Accountkiezer op het icoon Verwijderen Delete icon te klikken naast de naam van het account.

Hoe annulering werkt

Als u besluit uw account te annuleren, bent u verplicht alle in uw account gegenereerde kosten te betalen. Als er nog geld in uw account aanwezig was, wordt dit binnen vier weken via uw betaalmethode terugbetaald. Meer informatie over hoe u facturering beheert nadat u uw Google Ads-account heeft geannuleerd

Nadat u uw account heeft geannuleerd, kunt u nog steeds bij de gegevens door in te loggen bij Google Ads. Als u Google Ads in de toekomst opnieuw wilt gebruiken, kunt u uw account op elk gewenst moment weer activeren.

Opmerking: Als uw Google Ads-account langer dan 15 maanden inactief is geweest (dat wil zeggen: als er via uw account gedurende meer dan 15 maanden geen uitgaven zijn gedaan), wordt uw account automatisch geannuleerd. Meer informatie over annulering van inactieve accounts

Vereisten voor annulering

Om uw account te annuleren, moet u:

• beheerderstoegang hebben tot uw account,
  • facturering hebben ingesteld voor uw account.

Als u een manageraccount heeft en een van uw beheerde accounts wilt annuleren, moet u rekening houden met de volgende vereisten:

• U heeft beheerderstoegang tot uw manageraccount
  • Uw manageraccount is eigenaar van het klantaccount dat u wilt annuleren.

Meer informatie over annulering van klantaccounts

Hoe u uw account annuleert

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op Mijn account deactiveren.

Nadat een account is geannuleerd

Na annulering van een account vindt het volgende plaats:

• Alle remarketinglijsten, inclusief Klantenmatch-lijsten, die eigendom zijn van het geannuleerde account, worden gemarkeerd als gesloten. Dit houdt in dat er geen nieuwe gebruikers meer aan de lijsten worden toegevoegd.

Hierna verwijderen we uw gegevens. Daarom vindt ongeveer een maand na annulering van het account het volgende plaats:

• Van alle remarketinglijsten, inclusief Klantenmatch-lijsten, die eigendom zijn van het geannuleerde account, wordt de lidmaatschapsduur ingesteld op één dag. Hiermee worden alle gebruikers van deze lijsten verwijderd.
  • Nadat de gebruikers zijn verwijderd, zijn lijsten die met andere accounts worden gedeeld, niet langer bruikbaar voor die accounts.
  • Alle parameters voor dynamische remarketing worden verwijderd.

Als u in het geannuleerde account nog krediet heeft dat kan worden terugbetaald, ontvangt u binnen vier tot twaalf weken een terugbetaling. Meer informatie over hoe u facturering beheert nadat u een Google Ads-account heeft geannuleerd

Problemen bij annulering van uw account

• Als de optie om uw account te annuleren niet wordt weergegeven, heeft u mogelijk niet het recht om het account te annuleren. Lees 'Vereisten voor annulering' hierboven.
  • Als de gebruiker met beheerderstoegang het bedrijf heeft verlaten en u uw account wilt annuleren, noteert u uw klant-ID, het e-mailadres waarmee u inlogt en de factureringsgegevens van het account en neemt u contact op met het ondersteuningsteam van Google Ads.