Cookie: Definition

En liten fil som sparas på användarnas datorer för att lagra inställningar och annan information som används på webbplatser som de besöker.

• Cookies kan spara användarnas inställningar på vissa webbplatser och kan ibland spåra hur besökarna kommer till och interagerar med webbplatserna.
  • Google använder cookies på flera olika sätt. Både remarketing och Google Analytics använder exempelvis cookies för att visa dina annonser eller spåra hur lönsamma de är.
  • Funktionen för konverteringsspårning i Google Ads använder också cookies. Den lägger till en cookie när någon klickar på en annons för att du ska kunna spåra försäljning och andra konverteringar från annonsen.
  • Ibland kan cookies orsaka problem när du loggar in eller navigerar i ditt Google Ads-konto. Om det händer är den bästa lösningen att rensa cacheminnet och cookies som har lagrats i webbläsaren.

Rensa cacheminne och cookies